Šta je novo?

Altec Lansing 5100

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Trenutno imam Creative Inspire 5300. Interesuje me koliko su bolji Altec Lansing 5100 zvučnici i neke njihove tehničke karakteristike. Vredi li dati 50€ doplate za njih?

Stevs je napisao(la):
Trenutno imam Creative Inspire 5300. Interesuje me koliko su bolji Altec Lansing 5100 zvučnici i neke njihove tehničke karakteristike. Vredi li dati 50€ doplate za njih?
Koliko sam se ja nesto naslusao prica ovde, Altec 5100 *nisu* bolji od Inspire 5300. Inspire ima bolji zvuk, valjda je i glasniji... na strani Altec-a je samo fancy look.

P.S. Ovo je najvise navodio Sale Uzelac, pa ako nesto nije u redu, molim da se obratite njemu! :mrgreen:

Care, na strani Alteca je mnogo vise od "fancy look"a :)

AL 5100 jesu visestruko bolji od CI 5300.

Na CI se mnogo ranije javlja distorzija. CI je mnogo manje stvarne muzicke snage kao i glasnoce. AL su mnogo glasniji, zvuk je kvalitetniji i imaju sjajne frekvenciske karakteristike.

Ako neko zeli da se uveri, neka dodje kod mene da cuje AL 5100... :)

nIce Cream je napisao(la):
Care, na strani Alteca je mnogo vise od "fancy look"a :)

AL 5100 jesu visestruko bolji od CI 5300.

Na CI se mnogo ranije javlja distorzija. CI je mnogo manje stvarne muzicke snage kao i glasnoce. AL su mnogo glasniji, zvuk je kvalitetniji i imaju sjajne frekvenciske karakteristike.

Ako neko zeli da se uveri, neka dodje kod mene da cuje AL 5100... :)
Pazi... rekao sam ti da je to pre svega misljenje Saleta Uzelca :mrgreen:, koje je on i dao u threadu "Koji od ova dva 5.1 sistema da izaberem?", za koji znas, i sam si dao komentar u njemu...
Ja nazalost NE MOGU da kazem svoje licno misljenje, jer nisam cuo Altec-a (a sa druge strane imam Inspire 5300 :D ). Medjutim, ovakvo misljenje ima jos par ljudi ovde, isto mi je rekao i jedan ortak koji je poslusao dosta tih kompjuterskih zvucnika, a isto mi je rekao i simpson kada sam kupovao zvucnike. Ja licno sam i hteo te Altec-e (fenseraj, sta ces :mrgreen: ), imao sam pare, cak i nesto preko toga (negde oko 200 evra sam imao za zvucnike), ali mi je on rekao da se ne glupiram :D , da ne bacam pare bez veze jer su Altec-i em skuplji em losiji... Upravo mi je za kvalitet zvuka rekao da je bolji na Creative-u (ne glasnoca... kvalitet).

A do svega toga ne bi doslo da je on nekako mogao da mi iskopa Logitech Z-560 za manje od 280 evra! :beat:

Ovde svako svog konja hvali :D :D

Nego kad bi birao da kupim jedan od ta dva sistema sigurno bi izabrao 5100 zbog izgleda, i malo su jaci,
e da da li vredi 50€ mislim da ne bas, do nekih 30 bi razmisljao ovako nedobijas mnogo (mislim da su bolji), osim ako ti izgled nije najbitniji faktor.

moj savet ti je da sacekas malo pa da uzmes neke zvucnike jace snage, ovako je bespotrebno.

pozdrav Milos

manicic je napisao(la):
Ovde svako svog konja hvali :D :D
Sta se cudis, uvek je tako i bilo! :mrgreen:
manicic je napisao(la):
Nego kad bi birao da kupim jedan od ta dva sistema sigurno bi izabrao 5100 zbog izgleda
Samo nemoj da kupujes zvucnike X zbog toga sto bolje izgledaju od zvucnika Y. Ima tu bitnijih stvari od samog izgleda, koje smo delimicno i ovde navodili - snaga, kvalitet zvuka...
Uostalom, te zvucnike treba da SLUSAS, a ne da u njih GLEDAS :beat:

Ako vec biras po tome, onda uzmi i onu DFI Lan Party Ultra II, pa Chaintech GF3Ti200 Special Edition, pa... you get the point ;)

Nisam bas lepo objasno :D
Po meni, sistemi su slicnog kvaliteta zvuka, doduse Altec mi je nesto bolji, pa samim tim izabrao bi naravno lepshe, zar ne?
a i ti preterujes, nisam ja baba koja kupuje sve sto vidi na reklami :D da je lepo i slatko upakovano.

Mislim da se sad razumemo.

pozdrav

Moj savet: Altec Lansing.

A evo i zasto:
Creative ima puno izoblicenja cim se malo vise pojaca, a bas je kriminalno los na vecim snagama pocinje da bruji. Ima puno ljudi koji to brujanje karakterisu kao mocan bas pa zato tripuju da je creative odlican.

Mora se priznati da je Altec tisi ali daje mnogo cistiji zvuk u celom opsegu snage za razliku od Creative-a.

Jedina prava mana Altec-a je to sto su potenciometri za pojacavanja na levom ili desnom satelitu sto dosta komplikuje zivot ako rasporedis zvucnike kako treba (treba svaki put ustati da bi pojacao ili stisao) ili eventualno to raditi iz windows-a.

Od creativa (cambridge-a) jedini zvucnici koji su stvarno vrhunski su oni iz serija megaworks ali to je vec skupo.

Nadam se da sam ti pomogao, Pozdrav

mdobri je napisao(la):

Jedina prava mana Altec-a je to sto su potenciometri za pojacavanja na levom ili desnom satelitu sto dosta komplikuje zivot ako rasporedis zvucnike kako treba (treba svaki put ustati da bi pojacao ili stisao) ili eventualno to raditi iz windows-a.

Nadam se da sam ti pomogao, Pozdrav

Mi ovde pricamo o AL 5100 koji imaju jako dobar daljinski upravljac na zici, sa lepim postoljem... :D

mdobri je napisao(la):
A evo i zasto:
Creative ima puno izoblicenja cim se malo vise pojaca, a bas je kriminalno los na vecim snagama pocinje da bruji. Ima puno ljudi koji to brujanje karakterisu kao mocan bas pa zato tripuju da je creative odlican.
Stvarno? Nisam nesto primetio.

Ima izoblicenja, pa naravno, ali ne "cim se malo vise pojaca", vec na nekih 70-ak % ukupne snage.
Ali, evo i zasto tek tada: ovaj Inspire "cudno" pojacava, cudno dodaje gas :mrgreen:
Na prvih 20-30% potenciometra, kako krenete da ga odvrcete, zvuk dobro pojacava... krece glasno, da pomislite "u, kako ce ovo tek da zvuci sa 80%!!!". Medjutim, posle nekih 40%, vise ne ide tako jako... pojacava se, to da, ali ne tako naglo kao sto je bilo na pocetku.

Mislim da zato nema nekog izrazenog brujanja i gusenja kada se malo odvrne potenciometar.
mdobri je napisao(la):
Od creativa (cambridge-a) jedini zvucnici koji su stvarno vrhunski su oni iz serija megaworks ali to je vec skupo.
Mi ovde pricamo o dobrim (ili ako hocete, SOLIDNIM) zvucnicima, i pritom pominjemo Altec 5100 i Creative 5300... ne pricamo o VRHUNSKIM zvucnicima i MegaWorks-u.

manicic je napisao(la):
Nisam bas lepo objasno :D
Po meni, sistemi su slicnog kvaliteta zvuka, doduse Altec mi je nesto bolji, pa samim tim izabrao bi naravno lepshe, zar ne?
Naravno, *AKO* je cena ista...

... a da li je? ;) :beat: :mrgreen:

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno