Šta je novo?

Alpine

CAR je napisao(la):
'Bem ti sajt, nema za FIAT-a! :d:d:d

A taman mi je trebalo da utvrdim za Bravo tacno koje zvucnike oni stavljaju u vrata... one elipsaste, ali nisu 6x9...

onda su 5x7, nema sta drugo da bude samo pazi na jednu stvar-dubina zvucnika. ako uzimas neke bolje zvucnike bice dublji i magnet ce biti veci i deblji pa obrati paznju da li moze da stane kako treba...

@ CAR-ima 6800mp,ali ne znam sad koliko je para,negde oko 200 evrica sam cito po netu,pa imash 5800 mp ali za njega bash nemam pojma koliko koshta...

Evo, na kraju balade, moj izbor se sveo na dva modela pa mi vi pomozite da odlucim.
Verovatno ce ovo i CAR-u koristiti.

Dvoumim se izmedju,
1. Pioneer-a 30MP (ili 4800MP sobzirom da je jedina razlika u izgledu i dodatku za ipod-a koji mi ne znaci mnogo a razlika u ceni je gotovo nikakva).
i
2. Alpine 9846 ili 9848 (mada ne znam tacno koja je razlika izmedju njega 9848 i 9846).

Cene su im tu negde, pioneer 30mp je oko 130e (bez ugradnje), dok je Alpine 9848 160e sa ugradnjom (9846 je oko 20e jeftiniji).
Pioneer ima podrsku za wma dok alpine nema, ali bi kvalitet (i mozda snaga) trebalo da su na strani alpine.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Koja je to Alpine od 120€ za klasu iznad 4800MP? Koja je oznaka?

I uopste, aj' kad sam vec tu, treba mi savet... hocu da uzmem neki mp3 player (WMA podrska mi ama bas nista nista u zivotu ne znaci :)), s tim da sada ne bih ludovao, vec bih uzeo nesto plafon 200€. Ali bas plafon.
But, ima zackoljica... valjalo bi da mi neko kaze i ako ima nesto sasvim OK i za manje pare, od recimo 150€, ili tih pominjanih 120.

******, prodavacu kola, pa necu da pucam neke sumanute pare na muziku koju cu da ostavim u njima.

Znaci, u sustini dve solucije - jedna od ~200€, i jedna od nekih 150-ak (ili nesto malo nize).

Jedino sto izvoljevam je da bude simpaticnog dizajna, ne neka grdoba kao sto je Xwave... i da ima masku bez proreza za CD (tj. da je on sakriven ispod maske), sto bi znacilo da recimo Pioneer 2800MP otpada. I sve njemu na taj nacin slicno.

Za cenu do 150e best buy je DEH-P4800MP jer za razliku od ALPINE modela od skoro 300e
on nudi HPF i LPF network sto ume da bude veoma korisno . . .
ima front RCA preout i Rear/SW deljivi RCA preout
nisam siguran da li daljinski ide uz njega

Prvi sledeci model Pioneer-a koji mozes uzeti u razmatranje je DEH-P6800MP koji je tu negde oko 200e
OEL display, HPF/LPF network + SW kontrola
front + rear + SW RCA preout-e

u svakom slucaju, za prosecnog korisnika
Pioneer nudi daleko vise od ekvivalentnih ALPINE modela
uzimajuci u obzir jednostavnost koriscenja, mnostvo opcija
i na kraju daljnski koji se dobija u HU
za razliku od ALPINE HU koji ne dolaze sa daljincima sve do modela od ~300e . . .

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):
da, ti alpine su stvarno dobri (btw ne mogu da verujem da kostaju 75e, ovde su 40 dolara?!). u toj klasi (ako se ne varam 6.5") nesto najbolje sto sam cuo su Polk db 650. To je strashno sta izlazi iz tih zvucnicica. Odmah zatim za nijansu slabiji ali stvarno nijansu mada moj ortak kaze da mu se vise svidjaju su JBL GTO627.
Da ne zaboravim Infinity Kappa 62.7i. Imao sam infinity reference 625i ali ne preporucujem ih jer im je membrana jaaaaaaaaaaako osetljiva na sunce i brzo puca (postaje krta)....

Sto se tice cenovne klase od ~150$ u njoj se nalaze pionir 4800 i alpine 9846. Znaci, pionir nema sta da trazi tu. Pocevsi od plocice koji je plastika skriputava pa nadalje(alpine plocica je za 50% tanja i od aluminijuma je)

Kappa 62.7i se ne moze porediti sa JBL GTO serijom
iz prostog razloga sto nisu ista klasa
evkivalent Kappa seriji bi bila Power serija kod JBL-a . . .

Slushajte Pantu,objasnio je neke stvari na poslednjem takmicenju tako da mu skidam kapu:) :) :)

cuj objasnio :D Ma podvukao je crtu ispod sebe :D

pantaNS je napisao(la):
Kappa 62.7i se ne moze porediti sa JBL GTO serijom
iz prostog razloga sto nisu ista klasa
evkivalent Kappa seriji bi bila Power serija kod JBL-a . . .

zavisi sa kog aspekta. ja govorim sa aspekta cene posto sam naisao i na jedne i na druge za 119.90$
u pitanju je cenovna klasa a postoje i drugi metodi klasifikacije...

on ti govori da alpina za 119$ NEMA:

1. 2 RCA izlaza (izlazi za dva para cinceva)
2. Skretnicu (alpine ima ekvilajzer, ali to nije to)
3. ipod glupi ulaz (koji ako vama u americi ne treba, onda nikome ne treba, ali it's beside the point, bitno je da ima)

a 4800MP sve to IMA.

gx-x je napisao(la):
on ti govori da alpina za 119$ NEMA:

1. 2 RCA izlaza (izlazi za dva para cinceva)
2. Skretnicu (alpine ima ekvilajzer, ali to nije to)
3. ipod glupi ulaz (koji ako vama u americi ne treba, onda nikome ne treba, ali it's beside the point, bitno je da ima)

a 4800MP sve to IMA.

aha, znaci 4800MP je u klasi 119$? ne razumem u cemu je problem?!

PS pa mora da ime nesto sto nema alpine, kako bi ga inace prodali koad na zidu pored alpine i clariona deluje kao buvljacki SQNY...

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):
zavisi sa kog aspekta. ja govorim sa aspekta cene posto sam naisao i na jedne i na druge za 119.90$
u pitanju je cenovna klasa a postoje i drugi metodi klasifikacije...

Nisi mogao naci GTO i Kappa .7i za iste pare nikako
jer nijedan GTO ne kosta 119$ ngo dosta manje
a nijedni Kappa ne kostaju tkaodje 119$ nego malo vise
tako da . . . nesto nije u redu izgleda s tvojim 'izvorom' informacija . . .

Misko je napisao(la):
Ti ovo zezas ili si ozbiljan?
Pa da se zezam, zar mislis da bih pitao?
Stvarno ne znam, ne mogu sad da skidam tapacirung samo da bih se uverio (a i nemam alat)... mislio sam da nadjem na ovom Brozovom sajtu, ali nema. Trazio sam i po netu, sve neke oprecne informacije.

Ako ti znas, kazi.

2 Broz:
Ipak, nekako mislim da su 4x6... sad mi dopade saka neki SAL-ov cenovnik (ljudi! pa ono su zvucnici!!! a cena - bagatela! :d:d:d), gledam neki njihov budjavi 4x6 model, deluje mi kao da je to ono sto meni ide u prednja vrata.
Naravno, vodicu racuna o dubini...

Shiki Mozak je napisao(la):
@ CAR-ima 6800mp,ali ne znam sad koliko je para,negde oko 200 evrica sam cito po netu,pa imash 5800 mp ali za njega bash nemam pojma koliko koshta...
OK, hvala... mada licno mislim da je serija 6 kod nas moze da bude samo dosta skuplja. Mada, i Panta kaze da je oko 200€, tako da je to onda OK.

2 PoisonFree:
Izmedju ova dva Pioneer-a - ako kazes da je razlika u ceni marginalna - ja licno bih se odlucio za DEH-P4800MP... cisto sto se spoljnjeg izgleda tice. Gledam ovaj 30MP vec danima, i sve mi vise lici na neki Sonashi ili tako neki, sa onim crvenim dugmicima i plavim osvetljenjem ekrana...
Inace, sam dodatak za IPod mi ama bas nista ne znaci, kao ni tebi... a ni podrska za WMA, iako je ima.

Sto se tice kvaliteta i snage (tj. odnosa izmedju Alpine-a i Pioneer-a u tom segmentu) - to ostavljam nekom drugom, strucnom, da oceni.

pantaNS je napisao(la):
Za cenu do 150e best buy je DEH-P4800MP jer za razliku od ALPINE modela od skoro 300e
on nudi HPF i LPF network sto ume da bude veoma korisno . . .
ima front RCA preout i Rear/SW deljivi RCA preout
nisam siguran da li daljinski ide uz njega

Prvi sledeci model Pioneer-a koji mozes uzeti u razmatranje je DEH-P6800MP koji je tu negde oko 200e
OEL display, HPF/LPF network + SW kontrola
front + rear + SW RCA preout-e

u svakom slucaju, za prosecnog korisnika
Pioneer nudi daleko vise od ekvivalentnih ALPINE modela
uzimajuci u obzir jednostavnost koriscenja, mnostvo opcija
i na kraju daljnski koji se dobija u HU
za razliku od ALPINE HU koji ne dolaze sa daljincima sve do modela od ~300e . . .
Eh, samo sam jos tebe cekao... ;)

Hvala na savetima i misljenju. HPF/LPF zaista jeste korisna stvar, tu se slazem... daljinski u ovoj klasi? ne verujem, mada moze da se dokupi, pretpostavljam...
Ali dobro, u ovom momentu mi je nepotreban.

Sto se P6800MP tice, to je vec veoma dobra "igracka"... ozbiljan HU.
Ipak, ne bih davao 200€ za nesto sto ce otici. Za svoju dusu - da, svakako (mada bih onda uzeo nesto tipa P80MP, P77MP ili tako nesto).

Pitanje za sve: zasto na Pioneer-ovom sajtu nema P9800BT modela?
Jel' to toliko sveze ili sta?

ima i alpine wma podrsku, pogresno sam video (ali mi opet nista ne znaci :))...

A sto se tice pioneera, i ja sam se odlucio za 4800MP, stvarno je dosta lepsi od 30MP koji mi je kao neka igracka.

@Broz:

ovde je od 120 do 145e, a najjetiniji alpine je od 120 do 200e, kako gde, tako da da, rekao bi da je ista klasa.

ljudi citajte malo pazljivije, broz quotuje zvucnike uipravi komparaciju za do 119$, gx-x mu odgovara da za alpine HU za tih 119$ nemaju ono sto ima pioneer, posle broz odgovara opet da je super sto su 119$ HU alpine i da ne razume u cemu je problem..... sou :D :d.....

CAR je napisao(la):
Pa da se zezam, zar mislis da bih pitao?
Stvarno ne znam, ne mogu sad da skidam tapacirung samo da bih se uverio (a i nemam alat)... mislio sam da nadjem na ovom Brozovom sajtu, ali nema. Trazio sam i po netu, sve neke oprecne informacije.

Ako ti znas, kazi.

Malo mi je bilo cudno da do sada nisi nasao za FIAT-a sta ide, pa sam zato pitao ono, ako je FIAT Bravo/Brava onda idu 13cm pozadi, i u vrata napred dole 5x7. pozzz

izvinjavam se, ja sam pricao o HU (sto je i tema) sa Brozom, pa je on krenuo i o zvucnicima pa sam ja onda ostao pogubljen...over&out.

Misko je napisao(la):
ljudi citajte malo pazljivije, broz quotuje zvucnike uipravi komparaciju za do 119$, gx-x mu odgovara da za alpine HU za tih 119$ nemaju ono sto ima pioneer, posle broz odgovara opet da je super sto su 119$ HU alpine i da ne razume u cemu je problem..... sou :D :d.....
Vidim i ja, i nesto mi cudno, al' rek'o da da ne talasam, mozda ja ne vidim dobro... :d

BTW, sto se tice FIAT-a, nisam znao jer nisam cackao te prednje zvucnike, tu su svirkali neki fabricki, produvani... ali vise nema smisla...
Znaci, napred 5x7, jesi li siguran? Mada, ima i onih adaptera bas tipski za FIAT-a, pa da moze svasta da se ubudzi...

A o kakvim 13-icama pricas *pozadi*? Sta pozadi, gde pozadi?
Na policu?

CAR je napisao(la):
BTW, sto se tice FIAT-a, nisam znao jer nisam cackao te prednje zvucnike, tu su svirkali neki fabricki, produvani... ali vise nema smisla...
Znaci, napred 5x7, jesi li siguran? Mada, ima i onih adaptera bas tipski za FIAT-a, pa da moze svasta da se ubudzi...

A o kakvim 13-icama pricas *pozadi*? Sta pozadi, gde pozadi?
Na policu?

Pogledaj attach pozadi ne znam tacno pise samo da idu 13cm, verovatno pored police sa strane, otprilike iznad zadnjih solja amort.

Prilozi

• pioneer.jpg
    pioneer.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 81
@ CAr-Ukucaj na googlo koji te model interesuje i nacicesh sve informacije koje su ti potrebne...

pantaNS je napisao(la):
Nisi mogao naci GTO i Kappa .7i za iste pare nikako
jer nijedan GTO ne kosta 119$ ngo dosta manje
a nijedni Kappa ne kostaju tkaodje 119$ nego malo vise
tako da . . . nesto nije u redu izgleda s tvojim 'izvorom' informacija . . .

sve je u redu. mogao sam naci i nasao sam u lokalnoj prodavnici dakle ne on-line.
however, sta je ovo?

http://www.crutchfield.com/S-b5PS3w0rWwn/cgi-bin/ProdView.asp?g=52000&I=109GTO637
kappa su bili sa 20$ rebate.
ne znam odakle ti ideja da tvrdis da "nisam mogao naci"? sta to znaci da lazem ili tako nesto? i koji bi uopste bio moj motiv da lazem?
fyi, u retailu cene znacajno sporije reaguju nego online i svasta se moze naci...
ajde Panto odmori malo:)

zvucnici ili ne zvucnici deh4800mp ima dva para cinc (RCA za laike) izlaza sto je nekima od nas ne bitno, nego sustina posla koji ulazemo fanaticki u kola, a kad saberes tu oko 700-800e dva RCA izlaza znace mnooogooooooooooo (i nisam preterao jos uvek sa slovom "o") ako idete na to da vam HU gura sve po kolima - mozete i kenjwooda da uzmete,a ali iskreno clarion, pioner novi 30mp pa posle toga ako bas patite od marke alpine HU. Bitnije je sta od zvucnika imate nego kojim HU to terate.

Broz je napisao(la):
sve je u redu. mogao sam naci i nasao sam u lokalnoj prodavnici dakle ne on-line.
however, sta je ovo?

http://www.crutchfield.com/S-b5PS3w0rWwn/cgi-bin/ProdView.asp?g=52000&I=109GTO637
kappa su bili sa 20$ rebate.
ne znam odakle ti ideja da tvrdis da "nisam mogao naci"? sta to znaci da lazem ili tako nesto? i koji bi uopste bio moj motiv da lazem?
fyi, u retailu cene znacajno sporije reaguju nego online i svasta se moze naci...
ajde Panto odmori malo:)

Kad si vec navalio da teras uz q

http://www.crutchfield.com/S-sCeuBeBfj8d/cgi-bin/ProdView.asp?g=399&I=109GTO627&search=gto+627

http://www.crutchfield.com/S-g4nvHH...w.asp?g=52000&I=108627I&search=infinity+kappa

i nemoj vise da smaras sa svojim pametovanjem
jer nisi u pravu
to sto vas u USA deru to je vas problem
ja imam pristup mnogo tacnijim podacima o cenama i njihovim odnosima
izmedju gore pomenutih modela (direktno od uvoznika)

kod nas u NS u radnji:
GTO 627 64e MP cena sa PDV-om
GTO 637 71e MP cena sa PDV-om
Kappa 62.7i 106e MP cena sa PDV-om

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
Pogledaj attach pozadi ne znam tacno pise samo da idu 13cm, verovatno pored police sa strane, otprilike iznad zadnjih solja amort.
To su ti, hvala na slici... a sto se tice 13-ica, OK, postoji mesto tacno iznad zadnjih solja, u pravu si... medjutim, tu kod mene nema nista (standardno), mada nebitno, jer imam par 6x9 ugradjen na polici.

Panto aj neki predlog za mene, vozilo golf2, napred u vratima alpine sxe1025s, jos 2 tweetera na tabli, HU pioneer4700MP, sa ovim mi fali 80% zvuka :d, sta pozadi neka bazuka, neke elipse ili nesto trece, do 100evra, znaci svejedno ako moze i aktivno za te pare ok, samo da nije preko 100evra. najvise bih voleo nesto mnogo osetljivo pa da se ne smaram sa kablovima ako to uopste moze da vozi moj HU. pozzz.

Poslednja izmena:
Nesrecna ti je kombinacija napred
ja istu tu dimenziju imam u mojim kolima fabricki u masci
10cm koakcijalci obavezno moraju ici na HPF @ 125Hz da bi svirali nesto
nazad mozes da stavis bilo sta ali ce ti front uvek biti slab i bez kick-a
moj predlog je da potrazis na otpadu tapacirung za vrata od golf 2 GT
koji imaju u vratima prostor za 13/16cm zvucnike, to bi ti bilo najbolje resenje . . .
a koristio bi ti mnogo i HU sa HPF/LPF kao sto je 4800 (mislim da Evropski 4700 nema tu opciju).

Za 100e ti je najbolje da uzmes neke malo lakse elipse tipa JBL GTO 936 ili slicno i vozis ih direktno sa HU.

Aktivne varijante zaboravi
a sub + pojacalo bi tesko nasao ispod 150-200e (polovno)

pantaNS je napisao(la):
Nesrecna ti je kombinacija napred
ja istu tu dimenziju imam u mojim kolima fabricki u masci
10cm koakcijalci obavezno moraju ici na HPF @ 125Hz da bi svirali nesto
nazad mozes da stavis bilo sta ali ce ti front uvek biti slab i bez kick-a
moj predlog je da potrazis na otpadu tapacirung za vrata od golf 2 GT
koji imaju u vratima prostor za 13/16cm zvucnike, to bi ti bilo najbolje resenje . . .
a koristio bi ti mnogo i HU sa HPF/LPF kao sto je 4800 (mislim da Evropski 4700 nema tu opciju).

Za 100e ti je najbolje da uzmes neke malo lakse elipse tipa JBL GTO 936 ili slicno i vozis ih direktno sa HU.

Aktivne varijante zaboravi
a sub + pojacalo bi tesko nasao ispod 150-200e (polovno)

Ne HU mi nema HPF, moze li neka jeftina pasivna skretnica? Vidim i ja da su elipse najbolje resenje, pitanje je posto vozim Golfa 2 koji ja mogu da otvorim za 5min, a lopov verovatno za 10sec, a tabla se vadi za 2sec kako da zamaskiram elipse, mogi li nekako da ih montiram sa strane gde su one plastike fabricki tu idu 4x6 elipse??? Tj da napravim ispod samih plastika od medijapana ploce pa da na njih nakacim elipse? BTW koliko kostaju pomenute JBL elipse?

Pasiva nije najbolje resenje
jer je HU ionako oskudan sa izlazom
pa ne bi bilo dobro kaciti mu jos i pasivnu skretnicu koja ce da 'zdere' vatru
mozes da eksperimentises sa 6DB/okt skretnicom tj. kondenzatorom na red pa da vidis kako ce se pokazati, mada za tako male drajvere mora ici minimum 12dB/okt . . .
Policu mozes da tapaciras tako da se elipse ne vide ako ih ubacis u ono udubljenje na njoj . . .
sa strane ne moze bas da se ubudzi jer je malo mesta, mozda neke 13cm zvucnike ali to nije to . . .
GTO 936 su 80 MP cena

Nazad
Vrh Dno