Šta je novo?

Alpha Prime Demo

Si ti uopste igrao bar jedan level ili si procitao review na gamerankingsu? Mozda su protivnici suvise jaki za tebe, a pri tome ne pomaze headshoot, jer ne dozvoljavaju da im se priblizis.
Ljudi iznose svoja misljenja o igri i naopako je da se svi sloze s tobom da je igra krs. Da li to znaci da je Stalker strava igra, samo zato sto smo je cekali 5 godina, marketing je odigrao ogromnu ulogu u svemu tome.
Sta fali grafici u AP?
Kao sto si rekao u fps-u nema niceg novog, prica se ponavlja i s time se moramo pomiriti. Jedino je Pray uneo realne novine, a i njega ste pop.uvali.
Igrao sam 3 ili 4 levela i batalio. Verovatno si propustio ono što sam napisao o Stalkeru kada tako govoriš, i ne bi me ni trpao u "one tamo vas". Stalker je bezveze po mom mišljenju, zbog toga su me kritikovali na tom topiku poprilično. Dakle, svoj sud nikada ne donosim na osnovu najava, budžeta, i tome sličnih stvari. A upravo i govorim da su borbe u AP bezveze, jer si i sam naveo da ne postoji adekvatan hit location sistem, što znači da se borbe svode na kratko strejfovanje iz šteka, ispaljivanje par metaka pa nazad u štek - dosadno, zamorno i ne nagrađuje igrača za neku eventualnu veštinu. Zato i kažem da borbe ne uvlače, jednolične su i nema onog zadovoljstva kada pobiješ protivnike zahvaljujući svojoj veštini.

Stvarno grafika je vrlo dobra.Ja sam na momente mislio da je losija od recimo Doom3, jer sam istu poredio sa Prey-om, ali kada sam instalirao doom3 video sam da AP ima daleko bolju grafiku, tako da ocene grafika je krsh ili joj nesto debelo fali ne stoje.
Itekako stoje. Grafika nije samo detaljnost tekstura, već i modeling, mapiranja i sve što uz to ide. Uostalom, znaš li koliko je star Doom 3?

Generalno, meni je ovde pored borbi (čim mi one ne valjaju koja je poenta da nastavljam da igram fps? :) ) najveći problem bio u očajnoj fizici, što vidim da izbegavate da pomenete :p Ne mogu da podnesem osećaj da mi je karakter kao neki balon...šta da radim.

Greh bi bio da izostavim fenomenalni voice acting, baš se videlo da su se unosili u uloge k'o ja u vegetarijansku hranu kada je pored nje na stolu prase :d

Mene je jedino odusevilo teksturisanje glavnih likova, koje je stvarno vrhunsko (mislim na odecu)...teksture su ostre "ko zilet" :) ...I to sto igra radi na suludom FPS-u za danasnje vreme :p Al sve ostalo je na arhaicnom nivou...pucanje je ocajno, fizika......i sve sto rece Gx...

...meni je sve to bilo jako siromasno. Ok, glavni lik je bio teksturiran lepo, al njega vidim samo u cutscene-ovima. Sve je u jako malo poligona odradjeno, cak i ono sto nije moralo biti. Na kraju krajeva, kao sto filipenko rece, ako napucavanje nije na nivou - sta ostaje od FPS-a ? Meni napucavanje nikako nije bilo na nivou, a i ovo je prva igra koju sam video da na screenshotovima grafika izgleda bolje nego kad si u igri :( Nekoliko ljudi mi je za igru reklo "ma krsh bre, nemoj se truditi", ali igrao mi se neki FPS pa reko aj nema veze, ocu samo malo da rokam, i nije mi ni grafika bila toliko bitna vec sam hteo malo da razbacujem caure i da se bacakam okolo - kad ono medjutim :) neki roboti koji izlgedaju kao iz SF pr0n filma, zastekani iza svake kutije, ja nesto kao "njik-njik-njik" onom puskom, razbacuje na sve strane, oni se ne uzbudjuju, a ni ja bas ne dobijam erekciju i tako posle malo vise od pola sata sam odustao :)

Posle 18h igranja, zavrsio sam je.
Ako nekoga interesuju nazivi nivoa su:
1.Artemis
2.Basement
3.Basement Storage
4.Transport
5.Officies
6.Spaceport
7.Living Quarters
8.Asteroid surface
9.The Mine
10.Final Fight

Kao sto rekoh, u iscekivanju boljih naslova dobar je i ovaj, samo za jednom preci i kraj.

nije to za svakoga... (spadam u "svakoga" grupu)

Nemojte da ste tako ostri... pa Alpha Prime ne spada u igre iz produkcijskih kuca koje jedu male Korejance u sendvicima... (Da! Mislim na truli UbijSof'!!)

To je ipak IstocnoEvropska igra... a u skladu sa tim - dobro je ispala! Mislim da u trazenju mana preterujete... Meni je to sasvim dobra razbibriga letos (sto rece borab.. u nedostatku bolje)! ;)

@ Rajke & gx-x
A sto bi ionako iko dodjavola igrao Graw2?!! Pa ljudi zar vam nije dosta Tom Clancy's klo(V)nova!?! :wall:

Poslednja izmena:
Ni ja nisam stigao daleko. Ovi autori su iskombinovali vise ideja koje su odlicne, cak sjajne... na papiru.

Npr. vezano za fiziku, ima puno objekata koji se mogu pomerati, bacati i slicno. Robot je na platformi iznad, stanes malo ispred, uzmes radioaktivno bure, bacis ga uvis, raspalis ga sacmarom - i bum. Na nekim mestima moras da postavljas objekte (dasku npr.) da bi presao neke deonice, ali sve ostalo je totalna katastrofa, Ш™ kategorija.

Dalje, imaju robote umesto dosadnih mutanata, zombija, cudovista... Ali nemaju ni jedan vid interakcije sa njima sem kroz nisan, a i borba je takodje Ш™ kategorija.

Imaju dobar scenario, ali ga amaterski prenesu. Uvedu sistem za hakovanje elektronike u bazi gde je kompjuterizovano sve (ukljucujuci i veci deo personela), ali ga iskoriste samo za mali broj objekata. Cela igra ima generalno dobar koncept - takticka SF pucacina u svemiru, al' ne vredi... Sto kaze Jeremy Clarkson za Juga: They took all the best bits and... threw them away.

Nemojte da ste tako ostri... pa Alpha Prime ne spada u igre iz produkcijskih kuca koje jedu male Korejance u sendvicima... (Da! Mislim na truli UbijSof'!!)

To je ipak IstocnoEvropska igra... a u skladu sa tim - dobro je ispala! Mislim da u trazenju mana preterujete... Meni je to sasvim dobra razbibriga letos (sto rece borab.. u nedostatku bolje)! ;)

@ Rajke & gx-x
A sto bi ionako iko dodjavola igrao Graw2?!! Pa ljudi zar vam nije dosta Tom Clancy's klo(V)nova!?! :wall:
Ko o cemu, ti o Ubisoftu i Klensiju.
GRAW je vrhunska pucacina, pa imala ona veze sa Klensijem, Kojimom ili nekim trecim "magom" ,totalno nebitno...
Definitivno imas bolje naslove od ovoga...
Mnogo je retardirano napucavanje...ali uzas.
Trudim se da ovoj igri dam sansu, cak sam se usredsredio na pricu, al ne ide...skripi na sve strane...SK ocena i tekst su teska nebuloza koju nikako ne mogu da skapiram :crash:

Poslednja izmena:

@ Rajke & gx-x

Kako mislis letos, pa leto sada traje, a ona je nedavno izasla ... :S:

Pa letos .. !
Eto videces... ako do septembra izadje mozda jos JEDNA dumacina... budi srecan! ;)

Ili kupi konzolu! :d

@ Nex666
Tebe niko nije nista pit'o! Graw ono ... Klensi ovo! Zna se da si US-commercial placenik! Go eat some flowers! :D I molim te ne pominji Kojimu... covek je za Klensija TATA (x48)!!! :d :d

A sto se tice teme... kao sto rekoh:
"Nemojte da ste tako ostri... pa Alpha Prime ne spada u igre iz produkcijskih kuca koje jedu male Korejance u sendvicima... (Da! Mislim na truli UbijSof'!!)"

Dakle.. Lagano letnje osvezenje..

p.s. Dobro je da negde nisam slucajno napisao "igrica"... mozda bih na sebe navukao wrath i mrznju pandemonicnih dimenzija! ;)

Poslednja izmena:
Pa letos .. !
Eto videces... ako do septembra izadje mozda jos JEDNA dumacina... budi srecan! ;)

Ili kupi konzolu! :d

@ Nex666
Tebe niko nije nista pit'o! Graw ono ... Klensi ovo! Zna se da si US-commercial placenik! Go eat some flowers! I molim te ne pominji Kojimu... covek je za Klensija TATA (x48)!!! :d :d

Letos = proslo leto, leto koje je proslo ... :wall:

I sta ti znaci to poredjenje Clancy-a i Kojime? Sta to poredis?

Poslednja izmena:
Nista zaboravi... postoje neki koji misle da je tu nesto "uporedivo"!!! :D

> about "letos" - ja uvek koristim taj izraz za present simple!
A i ako ga upotrebis kako ti kazes (proslo leto), meni je ovo leto sada vec "letos".. if U know what I mean! ;)

Nista zaboravi... postoje neki koji misle da je tu nesto "uporedivo"!!! :D

> about "letos" - ja uvek koristim taj izraz za present simple!
A i ako ga upotrebis kako ti kazes (proslo leto), meni je ovo leto sada vec "letos".. if U know what I mean! ;)

Ne citam misli, pogotovo ne bih tebi da citam, ostao bih nenacitan :D

BTW, nikog ne zanima sta ti za sta koristis, trudi se da se pravilno izrazavas ;)

I sta ti znaci to poredjenje Clancy-a i Kojime? Sta to poredis?
Khm, ja sam to napravio, ne poredjenje, nego vise kao paralelu:d
Volim tako da peckam ljubitelje Hidea koji pljuju po Klensiju. :D :D Ja obicno kazem da
su isti, uz tu razliku da je ovaj drugi pisac :D :D a onaj prvi shilibajzer.
@DLC:
US ALL THE WAY! :d
A nije da sad nema igara: pored GRAW-a, ima i LostPlanet, pa Lara Croft...ne mora samo dumacina :p

Poslednja izmena:
@ .:GoRaNStEin:.
Sto jel' ti Klajn mozda babo, pa volis da ispravljas ljudima "gramatiku"!? :D

A vidim ti si ovde najpametniji! Tak'i se uvek prvi istaknu! Verovatno ti stoji "Vukajlija" na dofat ruke, pa tako pomalo edukujes neuku omladinu! :rtfm:

Samo tako .. cenim entuzijazam! Zivo skomi! :whip:

@ Nex666
Eh da... ima i Tetris Next-Gen!!

Poslednja izmena:
@ .:GoRaNStEin:.
Sto jel' ti Klajn mozda babo, pa volis da ispravljas ljudima "gramatiku"!? :D

A vidim ti si ovde najpametniji! Tak'i se uvek prvi istaknu! Verovatno ti stoji "Vukajlija" na dofat ruke, pa tako pomalo edukujes neuku omladinu! :rtfm:

Samo tako .. cenim entuzijazam! Zivo skomi! :whip:

@ Nex666
Eh da... ima i Tetris Next-Gen!!

Ja to i bez Vujaklije, po sluhu ;)

Koji ste vi likovi :D
BTW Alpha Prime sam igrao jos Zimus :d ali rusku (ili tako nesto) verziju i mogu da kazem da je igra losa, u svakom smislu. Bas me briga sto leti na danasnjim masinama. Umro sam od smeha kad sam procitao opis u SK.

Mali rivajv:

Gde je ovde konzola!? (ako uopste postoji)

Ako se dobro secam mislim da je kombinacija ALT+CTRL+3 ili ALT+CTRL+F3.Ali ako nije to imas na internetu tamo gde se nalazi spisak cheatova za igru...

da napisem i ja svoje utiske o igri.
ja spadam u manjinu kojoj se igra svidja do neke mere. dao bih joj 75-80% odokativno. da nisam procitao suprotno, zakleo bih se da je D3 motor ispod haube. u principu, jedino sto je bas lose u ovoj igri je glasovna gluma. sve ostalo je prosecno, ako ne i solidno. grafika je bolja od D3 time sto je implementiran i bloom. igrivost je slicna, ima i bullet time koji gotovo ne sluzi nicemu, ali ajde...zvuk je prosecan, oruzja su u rangu sa onima iz D3/Q4/Prey-a, dizajn nivoa (presao sam dva :)) nije nista posebno, atmosfera nije nista posebno takodje, ali opet retke su igre danas sa dobrom atmosferom, a ocekivati od neke drugorazredne igre da odusevi na tom polju je nerealno. AI je solidan, botovi se kriju iza kutija i dobro se krecu. grafika kao sto rekoh ne deluje lose i igra klizi. sve u svemu, niko nece ama bas nista propustiti ako je ne predje, ali isto tako nije ni losa da se obrne jednom...meni je recimo bolja od Infernala koji sam nedavno presao, iako se te dve igre bas i ne mogu porediti osim pa krajnjoj oceni eventualno...

pa t jos nista nisi video, ili si sve video. Prosto si me iznenadio/ Ne znam da li se zoves Nenad ili ne, ali klasicno oruzje koje u igri upotrebljavas je losije odradjeno nego imperial gun u jedi serijalu. Pucanje je na nivou...pa...nije na nivou nicega. NEcu da te ubedjujem ali igra je krsh kao sto smo svi konstatovali... Znas one topike gde se pojavi igra i nekom se svidja , a nekom ne, e, ovo nije jedan od tih :d

Ja sam misljenja da je najjaci segment igre - napucavanje lose odradjeno, sto je nedopustivo za jedan FPS. AI je izuzetno los, vara, ponavlja stalno iste rutine po skripti, prosto bezveze deluje da cim protivnike spazis oni se odmah okrecu ka tebi i pucaju, sto igru cini preteskom. U vezi oruzja je los posao uradjen, od zvuka do preciznosti, nema definisanosti koliko je potrebno da se neko "skine", sve je od slucaja do slucaja.

Sve i svemu igra je prosek, nista posebno.

Poslednja izmena:
:(
ne znam zasto su vam bolja oruzja recimo u Prey-u? isto deluju kao igracke kao i ovde. i u Q4 nisu puno bolja, zar ne? AI zaista nije los. makar radi nesto. u Prey-u mnogo losiji. bukvalno su stajali u mestu i cekali head shot. ja sam od onih koje taj Prey nije ni malo odusevio. svi nahvalise igru do beskonacnosti a ja kada sam seo da je igram, ono obican D3/Q4 klon. one staze na kojima dubis na glavi me zaista nisu nesto odusevile. ocekivao sam mnogo a dobio sam malo, dok od AP nisam ocekivao nista, a dobio sam makar nesto...:)
pozdrav

Jea, znao sam da ćemo doći dotle da Prey/Q4/D3 i slične igre ne valjaju, ali da je Alpha Prime svakako vredan pažnje :)

to nisam rekao...
samo hocu da kazem da je AP popljuvan kao da je najgora igra na svetu, a realno je isto dobra ili truncicu losija od pomenutih naslova (osim D3 koji je mnogo bolji). cime ima npr. Q4 da se poohvali osim pedigrea? genericki nivoi, atmosfeta nikakva, igrao sam je dva meseca. da se ne zove Q4 dobila bi 20% manju ocenu...
inace, fizika koju ste takodje popljuvali je bukvalno u rangu/identicna sa pomenute 3 igre, ni za milimetar losija.
jedino mi je krivo sto nisam poceo da igram na easy, jer na normal AI odvaljuje kao blesav, uopste nije laka igra...a AI nije ni malo losiji od Q4, dok je za Prey zakon...

Pa sta znam, ne stoje svi protivnici u Prey-u, a i oni se kao osecaju superiorno naspram tebe, u fazonu "sta nam ovaj human moze". Ali ja nikako, ali bas nikako ne bih mogao da poredim Prey i AP, niti bi za Q4 atmosferu mogao da kazem da je "genericka". Ima tako dobrih scena koje pumpaju adrenalin za razliku od AP-a koji nema ni jednu, mozda i ima ali nisam stigao dotle ?! Nije ni bitno.

Vrh Dno