Šta je novo?

Alone in the dark 5....

Kada skupim onih 50 poena za onaj "zmur-vision":p ne mogu da predjem onu barikadu na ivici parka iza koje se nalazi onaj najveci Evil Root. Pokusavao sam da bacam koktele sto vislje, ali nista se ne desava???

"Ja necu preko plota, ja cu okolo..."

Ovo je nevidjeni krsh od igre,a bas sam se nadao :S:

Sad mi se vise igra Alone in the Dark 1,majke mi.

ovo je tako jadno :( nisam verovao dok se nisam licno uverio :( kad se samo setim koliko sam cekao ovu igru :( da li je moguce da su je ovako us*ali?

jos kad se setish kako se atari bunio na loshe ocene koje je igra dobila zbog piratske procurele verzije... :d

Zar je toliko lose ?
Doduse odigrah jedno prvih 5 minuta, i meni se svidza.

Sta je toliko cemerno, osim controla, iz prvog lica je doduse igrivo :) ?

Ne znam, mozda sam postao previse hardcore ili subjektivan, pa mi se i ova igra dopada i ne padam na tuđe sugestije. Sigurno je da je tim bio pre ambiciozan sto se tice igre i da su se pomalo utopili u svojim zeljama da naprave nesto drugacije.I mogao bih da pričam i pričam o tome kako je previse linearna i da ima bagova u fizici i izvođenju i da navodim kako se desilo 'to i to' kad sam uradio 'to i to' . Ali, problem je naime u tome što se MI sve vise menjamo, prerastamo stvari i zakeramo ko neke babe(aka Jeremije). Ja bih lično voleo da mogu, dok igram novu igru, izbacim trenutno iz sećanja bilo koju drugu igru koju sam do sada igrao, konačno ne morajući da je upoređujem, merim i premeravam sa nečim drugim i samim tim konaaaačno uživam u njoj. No barem se trudim da tako bude (što se postiže dugoročnom i dubokom meditacijom:d). Kad već igramo igrice treba da ostanemo klinci u duši, jer na kraju krajeva moramo priznati da je očigledno da svi mi po malo imamo Petar Pan komplex(hmmm mada ga ima i Majkl Dzekson pa mi se sad ne svidja kuda ova moja prica vodi :smash:). Ali mislim da se suština može iz ovoga izvesti a to je da se treba opustiti i uživati u njima jer su za to i namenjene. Vezano sa tim a i da ne smaram, jedine realne zamerke ove igre po meni su kontrole i ništa više.

Zar je toliko lose ?
Doduse odigrah jedno prvih 5 minuta, i meni se svidza.

Sta je toliko cemerno, osim controla, iz prvog lica je doduse igrivo :) ?

zamisli nov Audi A6 sve u full-u sa kormanom od bicikla umesto volana pa ga ti sad vozi :wall: kako ih nije samo sramota da izbace takav prozivod na trziste :mad:

Ne znam,ja ne mogu da se naviknem na kontrole.Jedno 10 puta sam pao sa one terase na pocetku... :(

Još jedna od igara koja pokazuje koliko smo različiti. Nakljukan lošim kritikama i ja sam imao dosta predrasuda u vezi igre. Bez problema su razbijene. Možda zato što ne pamtim kada sam igru koja je paralelno rađena za konzole igrao bez gamepada ( jel neko igrao DMC serijal na tastaturi?). Mislim da ako je nešto drugačije od šablona (mislim na komande), nije obavezno i loše.
Kako god, igru sam pretrčao u dahu (bez preskakanja) i imam stvarno pozitivan utisak. No, opet da se ogradim, treba u svakom slučaju probati da bi čovek formirao svoje mišljenje.

Poslednja izmena:
Meni su isto kontrole uzas, mogu da igram samo iz prvog lica, likovi su poprilicno glupi, a da nisu ne znam ni kako bi se igralo jer mi treba 5min da samo uzmes stolicu ili nesto sa takvim kontrolama.. Grafika onako neki prosek, stigao sam do Central parka i tu sam stao dojadilo mi.

Pazi,igra ne izgleda lose.Tj. zanimljiva je,ali te kontrole su totalno ubile gameplay kod vecine igraca,sto je jako lose.Ja sam je batalio kod terase na pocetku gde se rusi zgrada.Ne mogu pa to ti je.Nemam gamepad,isto tako sam probao devil may cry 4 da igram preko tastature i nije mi islo...Steta...

Uskoro patch sa sledećim izmenama:

# Full 360-degree camera control: enhanced camera controls allows complete freedom of the camera and better handling of first person view camera movement for even more immersive gameplay;

# Fine-tuned controls: quicker and smoother reactivity of the hero's movements in third person view make for more rapid movements in nail-biting situations;

# Inventory system more accessible: more logical jacket inventory system with the ability to combine objects using only the D-pad, and more fluid hero movement makes item selection a breeze.

# More tips: players will get all the help they need to get through every situation and get the most out of the game;

# Spectral Vision tuning: a tutorial explains the need to burn roots in order to gain spectral vision and difficulty tuning means less spectral vision is required to reach the end of the game;

# Improved car dynamics and handling: car handling has been tuned to make driving a car a walk in the park in every situation, including increased suspension and reduced drift;

# 59th Street level tuning: one of the game's most exciting sequences just got better. 59th Street has been tweaked for a more satisfying race against the fissure with difficulty tuning, an added checkpoint at Columbus Circle and clear voice directions given by Sarah;

# Brand new thrilling action sequence: an exclusive new sequence has been added in Episode 6 for even more pace and variety of gameplay in the episode.

Uskoro patch sa sledećim izmenama:

# Full 360-degree camera control: enhanced camera controls allows complete freedom of the camera and better handling of first person view camera movement for even more immersive gameplay;

# Fine-tuned controls: quicker and smoother reactivity of the hero's movements in third person view make for more rapid movements in nail-biting situations;

# Inventory system more accessible: more logical jacket inventory system with the ability to combine objects using only the D-pad, and more fluid hero movement makes item selection a breeze.

# More tips: players will get all the help they need to get through every situation and get the most out of the game;

# Spectral Vision tuning: a tutorial explains the need to burn roots in order to gain spectral vision and difficulty tuning means less spectral vision is required to reach the end of the game;

# Improved car dynamics and handling: car handling has been tuned to make driving a car a walk in the park in every situation, including increased suspension and reduced drift;

# 59th Street level tuning: one of the game's most exciting sequences just got better. 59th Street has been tweaked for a more satisfying race against the fissure with difficulty tuning, an added checkpoint at Columbus Circle and clear voice directions given by Sarah;

# Brand new thrilling action sequence: an exclusive new sequence has been added in Episode 6 for even more pace and variety of gameplay in the episode.

Ovo sto si naveo su poboljsanja za PS3 verziju koja treba da izadje u Novembru.
A sto se tice PC verzije, ne pominje se nista na zvanicnom forumu, mada vidim da ljudi ocekuju patch.

Moze li igra cijela da se igra u prvom licu?Ako kazete da je u prvom licu sve funkcionise odlicno zasto onda ovolike kritike na racun kontrola?

Procitao sam negde da ne mozes da koristis ceo inventory u prvom licu, nego tipa pola item-a koristis u trecem licu a ostatak u prvom. ***, mozda gresim, nisam probao igru zato sto ostane da visi na loading screen-u.

Procitao sam negde da ne mozes da koristis ceo inventory u prvom licu, nego tipa pola item-a koristis u trecem licu a ostatak u prvom. ***, mozda gresim, nisam probao igru zato sto ostane da visi na loading screen-u.

Ne znam da li ce tebi pomoci, ali probaj da uradis sledece, kada dodjes do loading screen-a, sa alt tab uradi minimize prozora igre, aktiviraj task manager, i za alone.exe podesi priority na high. Vrati se u igru, i trebalo bi da krene dalje :)

Napomena: Ovo vazi uglavnom za AMD-ove Single Core procesore, ali eto, treba probati :p

Poslednja izmena:
Hehe, ovo je bas step by step, ali nisam ja bas tolika vuna.:) Hvala u svakom slucaju. Verovatno ce dobro doci nekome.
Probao sam ja to odmah i uspeo da prodjem prvo ucitavanje, posle one tri reklame (sto inace nije htelo), ali kad pokrenem novu igru tu se zabode i kulira.
Nema veze, probace se igra kad izadje patch, ako uopste izadje.

U kom folderu se snima Save fajl na visti!Nikako nemogu da nadjem.

Jedno pitanje vezano za endgame(OGROMAN SPOILER!):
Je l' neko provalio koja je poenta skupljanja 100/100 spectral points-a? Kontam da ima veze sa krajem igre, ali kad u zadnjoj prostoriji(sa kapijom) zatvorim oci vide se samo pukotine na onom postolju za medaljon i njima vatreni meci ne mogu nista...

Pa ljudi jesam ja lud ili sta.

Igru sam tek sada poceo da igram mozda pre 10-ak dana i nemam nikakav problem sa kontrolama, cepam sa dual action gamepadom i savrseno mi sve funkcionise. Mada cenim da je ovo cista glupost i probati na tastaturi jer mislim da se ne moze preneti swing kada oces nekog da udaris stolicom ili palicom.

Sve u svemu meni je odlicna, ne znam da li je ova verzija sama u sebi imala ispravljene kontorle jer ja nista dodatno nisam skinuo. Sada sam negde kod trece epizode i skroz je cool game.

Vrh Dno