Šta je novo?

Alone in the dark 5....

Ja se ne brinem za sudbinu PC gaminga. Barem ne u naredne tri-četiri godine sve dok bude XB360 trajao. Igre se uz minimalno ulaganje prebacuju s XB-a na PC (laka konverzija jer je i XB defakto PC). Gro naslova koji izađu za XB kasnije se pojave i za PC. Možda su PC tiraži smešni u odnosu na konzolarne, ali ako izdavač već izda igru za XB, zašto ne bi posle par meseci istu izdao i za PC i pokupio kintu od još 100-200 hiljada prodatih primeraka a bez nekog većeg ulaganja.

Poslednja izmena:
ima razlike zato sto ako ja ukradem tvoj punto, otudjujem novac koji si ti direktno dao za njega, ako ja uslikam tvoj punto i gledam fotku doticnog tebe to nista ne kosta. Nemoj se pravis indijanac ;)

Stvarno verujes u ovo sto si sada rekao i mislis da ima smisla? Jer ovo zaista nema veze ni sa cim...

Poslednja izmena:
Ja se ne brinem za sudbinu PC gaminga. Barem ne u naredne tri-četiri godine sve dok bude XB360 trajao. Igre se uz minimalno ulaganje prebacuju s XB-a na PC (laka konverzija jer je i XB defakto PC). Gro naslova koji izađu za XB kasnije se pojave i za PC. Možda su PC tiraži smešni u odnosu na konzolarne, ali ako izdavač već izda igru za XB, zašto ne bi posle par meseci istu izdao i za PC i pokupio kintu od još 100-200 hiljada prodatih primeraka a bez nekog većeg ulaganja.

Zaboravio si da dodas da su igre za XBOX graficki inferiornije u odnosu na PC.

Niko nije cist... ali zbog vas Robin Hudova koji nekako nalazite opravdanje za krivicno delo, PC gaming ce ostati samo na WoW-u...
Ne krivim nekog Peru Perica koji na ulici vidi pirata i kupi ga sinu od 5 godina da se dete igra... nerviraju me komentari ovih "naprednih" gamer-a da su vas programeri nekako "izdali" kao vi ste im nesto dali za uzvrat pa vam oni nesto duguju... :trust:

pazi ... mi i nismo neko trziste .. nece velike kuce ni osetiti ako se u srbiji kupuje ili ne kupuje ...

PC gaming je od KOTOR-a dosao do MASS EFECTA ... znaci da napreduje samo sto bi mi da izadje godisnje 50 naslova ... nista se ne razvija tom brzinom pa ni games.

A ako cemo iskreno ... bez piraterije mozda ne bi ni postojao PC Gaming ... samo odusevljenje igraca na forumima je podizalo HIPE oko igara svih ovih godina tako da ako nismo aktivno ucestvovali kupovinom ucestvovali smo pasivno podgrevanjem cele price ;)

Vecina ovde ce i platiti dobru igru ( sada kad standard omugucava da sebi priustimo original po ceni od recimo 2 k dinara - 3 k dinara ) ali cemo UVEK prvo odigrati pirata da bismo proverili da li vredi ulozenu investiciju ...

Napolju klinci kupuju igrice kao sto nasa deca slicice i mogu to sebi da priuste ...

Poslednja izmena:

Ali verzije istih za PC imaju poboljšanu grafiku, poneki dodatni nivo i sl.

Mada, ako ti je grafika najbitnija kad su igre u pitanju, onda ti nemam šta reći.

Cuo sam da INDijanac radi samo sa svojom "slikom".

Zar se INDijanci ne boje slikanja? Onoooo.....slika im krade dušu? :d

Kod mene lepo sve prodje, ali kada se startuje igra izbaci "can't load lang.ini" ?
Kada nisam igrao S.T.A.L.K.E.R-A ne moram ni ovu.

Farmaceutska INDustrija je žestoko lažirala sadržaj leka, to je najobičniji placebo koji čak i ne deluje kako bi trebao.

Ja sam Alone in the Dark skidao sa neta ukupno 6 dana preko RS-a..I na kraju nista:(.Da li ima nekih vesti za crack?

INFERIORNIJE????Maksimalno 5%,ali primecujes li da su graficki najbolje pc igre portovi za xbox-a.Mass Effect,Gears of War,Assasins Creed...Naravno govorim o igrama koje su izasle u skorije vreme.I jos da ne pominjemo da kad se igra napravi za konzolu ljudi je prave da se igra sa dzojstikom,a posle njen pc port se radi za mis i tastaturu,a to ne moze da bude isto.Gubi se sigurno opet 5%na gameplay-u tako da smo na istom.:D
prekidam off

Stvarno verujes u ovo sto si sada rekao i mislis da ima smisla? Jer ovo zaista nema veze ni sa cim...

neko okaci na torrent, 1000de njih skinu, recimo da i ja skinem. Igru svejedno ne bi kupio jer nemam para za te stvari. Ne vidim sta je developer izgubio na meni niti sta ga je kostalo da je ja skinem o svom trosku. Developeri i izdavaci i dalje imaju sve kopije na broju, nisam iz radnje ukrao kopiju.
sa druge strane, ako nekom ukradem auto, taj ostaje bez auta, a dao je pare za njega i mora da kupi novi. Jel vidish sad razliku ? :)
Po meni postoji razlika (velika) izmedju:
1. Igram, a nisam platio.
2. Ukrao sam nesto u fizickoj formi.

@ShowMan:

Bas gledam screenshotove od novog COD-a, 420p rezolucija sa konzole, sve mutno i kljakavo u niskoj rezoluciji.
Jednostavno, postoji limit sta konzola moze, a sta ne.
Sa druge strane na PC-u igra radi I NA misu i tastaturi. Niko te ne sprecava da je igras gamepadom...Dakle GAMEPADOM, a ne dzojstikom. Postoji distinktivna razlika izmedju ta dva ;)

Poslednja izmena:
sve mutno i kljakavo u niskoj rezoluciji.
Jednostavno, postoji limit sta konzola moze, a sta ne

Pozdravljaju te MGS4, Uncharted, Ratchet and Clank, Little Big Planet, Killzone 2, Ressistance 2, inFamous... (kad izadje God of War 3, bump-ovacu ovu temu, ne boj se ;) ) ne zna se koja ima losiju fiziku i grafiku... verovatno namerno ovo radis, iz dosade, kao i ja sad sto odgovaram na tvoje baljezgarenje ali brate pretera ga...

neko okaci na torrent, 1000de njih skinu, recimo da i ja skinem. Igru svejedno ne bi kupio jer nemam para za te stvari. Ne vidim sta je developer izgubio na meni niti sta ga je kostalo da je ja skinem o svom trosku. Developeri i izdavaci i dalje imaju sve kopije na broju, nisam iz radnje ukrao kopiju.
sa druge strane, ako nekom ukradem auto, taj ostaje bez auta, a dao je pare za njega i mora da kupi novi. Jel vidish sad razliku ? :)

moram da se slozim sa Goranom. nebitno je da li si ti skinuo igru ili si je drpio u prodavnici. i za jedno i za drugo izdavacka kuca trazi pare. to sto ti nisi ukrao fizicku kopiju je druga stvar. recimo, od tih 1000 ljudi koji skinu igru bi mozda 50 kupilo da nema opciju da je skine dzabe i tu je izdavac u direktnom gubitku. ostalih 950 sto nema pare za original neka igra dzepni bilijar :)smoke:) ili pak neka igra pirate (lol, ja igram i jedno i drugo :d), ali sa svescu da su ipak drpili igru i ostetili izdavaca, jer on ipak ne poklanja igre sirotinji (NHF, ne mislim konkretno na tebe, vec na sve kojima je mnogo da pljunu 50e na original, including me) :)

Poslednja izmena:

Developer je dao pare ljudima koji rade u toj firmi, ulozena su sredstva u sve to, nema razlike. To sto ti samo skines, neko je platio, radnim vremenom, ulaganjem sredstava....

Tu istu igru radila je gomila ljudi, koje developerska kuca placa, taj rad se sastoji od njihovog radnog vremena, gomile novca ulozenog u tehniku, a oni dragi moj gx-x nisu socijalna ustanova koja razvija igre za siromasne. Jednom recju, ukrao ti bicikl koji je neko platio, ili "ukrao" softver, karakterise se kao kradja. Cini mi se da to ne mozes da shvatis. Jedini problem kod nas jeste sto se to jos uvek ne sankconise, ali verujem da ce sa daljom expanzijom IT tehnologije i to jednog dana biti stvar nad kojom ces se prvo duboko zamisliti pre nego sto bilo sta preduzmes. Capischi?

Poslednja izmena:
Imas gomilu softverskih kuca koji ti dozvoljavaju skidanje full verzije nekog softvera direktno sa njihovih stranica ali naravno ako prethodno PLATIS, tako da si "ti" to ukrao direktno iz fotelje kako god da okrenes, naravno da nije isto ko oruzana pljacka, al se na papiru po zakonu isto gleda kao kradja...e sad to sto ne postoji nacin da se to zaustavi na globalnom nivo-u je druga prica.

Pozdravljaju te MGS4, Uncharted, Ratchet and Clank, Little Big Planet, Killzone 2, Ressistance 2, inFamous... (kad izadje God of War 3, bump-ovacu ovu temu, ne boj se ;) ) ne zna se koja ima losiju fiziku i grafiku... verovatno namerno ovo radis, iz dosade, kao i ja sad sto odgovaram na tvoje baljezgarenje ali brate pretera ga...

Znači nabrojao si 8 igara, lepih 400 evrića :d:D:D Nadam se da vredi tih para ,)

"I rest my case!" :d:p

Poslednja izmena:
Bas gledam screenshotove od novog COD-a, 420p rezolucija sa konzole, sve mutno i kljakavo u niskoj rezoluciji.
Jednostavno, postoji limit sta konzola moze, a sta ne.
Sa druge strane na PC-u igra radi I NA misu i tastaturi. Niko te ne sprecava da je igras gamepadom...Dakle GAMEPADOM, a ne dzojstikom. Postoji distinktivna razlika izmedju ta dva ;)[/QUOTE]

Ovo definitivno nije tacno

Znači nabrojao si 8 igara, lepih 400 evrića :d:D:D Nadam se da vredi tih para ,)

"I rest my case!" :d:p

Da, uzmes svih 8 odjednom, sta?! :wall: Koliko mesecno potrosis na koka-kolu, pivo, guaranu, sladoled, fast-food, ajde izracunaj majketi... isto toliko te kosta jedna original igra mesecno...
Kao sto rekoh, pokusavate da opravdavate krivicno delo, samo se pokunjite i cutite i budite srecni sto zakon nije rigorozniji sto se toga tiche a ne da se busate u grudi kako ste vi baje koje iskoriscavaju rupe u zakonu, ti bi voleo da ostanes bez posla kad bi ti kao programeru propala igra zbog male prodaje? Aj tisina vise...

Poslednja izmena:
Iz tebe isijava licemerje, nisam ti ja kriv što tvoja igračka ne tera gusare :), pa sad izigravaš presvetu Bogorodicu, bez obzira što ti je PC pun nelegalnog softvera, muzike i filmova, kako to opravdavaš, aaa?. Ma beži bre....

Ja nigde nisam rekao da opravdavam, niti odobravam pirateriju, jednostavno mi je smešna tvoja pojava gde ti osuđuješ neke koji raspravljaju o lekovima, a tvoja kanta je puna istih. Prvo očisti svoje dvorište, pa onda dođi i edukuj.

Iz tebe isijava licemerje, nisam ti ja kriv što tvoja igračka ne tera gusare :), pa sad izigravaš presvetu Bogorodicu

Ne izigravam nista, kao sto rekoh samo mi je muka od price o pirateriji i od vas koji to opravdavate... sta mislis zasto sam uzeo PS3, da gledam blu-ray filmove? Uzeo sam zbog mnostva igara koje nikad ne bi video na PC-u ili cu ih videti godinu dana ranije...
Zavaravas se ako mislis da ti i ja i ostali nismo direktno uticali na takvo stanje na PC sceni...

A ja ću za to vreme da se mučim na PC sa:

Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate
Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Tom Clancy's HAWX
Fallout 3
Left 4 Dead
Project Origin
Postal III
Gothic 3: Forsaken Gods
Crysis Warhead
Call of Duty: World at War
Prince of Persia 3
Civilization IV: Colonization
Far Cry 2
Bioshock 2
Warhammer 40.000: Dawn of War 2
Alpha Protocol
StarCraft II
Aliens vs Predator 3
Operation Flashpoint 2: Dragon Rising
DOOM IV
Mafia 2
Diablo III
Ferrari Project
Saints Raw 2
Mass Effect 2
Gothic 4
Red Alert 3
Gears of War 2

+veći broj igara od kojih se zasad ništa ne očekuje, ali će iskočiti i iznenaditi svojim kvalitetom.

Spisak igara koji će izaći za PC je zaista jadan i mogu samo da plačem :-devil-:

Poslednja izmena:
Mass effect dwojka??
Owo me raduje :)

Nazad
Vrh Dno