Šta je novo?

Allods Online

Wahad

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
440
AllodsOnline_art_950.jpg

Malopre sam probao ovo, veoma zanimljiv mmorpg... trenutno je u closed beta fazi, ali nekako mi izgleda obećavajuće. Iz fazona WoW u teškom steam-punk fazonu, veoma fluidno radi i čak ima dosta igrača, makar na serveru na kome sam ja igrao. Svako može da se prijavi za closed beta i svako će biti ubačen, koliko sam skontao, ja sam dobio mail 2 dana nakon prijavljivanja. Igra je oko 2.5gb nakon instalacije. Svako ko ima malo vremena, neka proba, možda mu se i zasvidi. Igra se zasniva na svetu koji je Nival Interactive napravio još '98-'99. Mada stvarno izgleda kao precrtani WoW, meni se više sviđa... verovatno zbog steam-punk fazona

Allods brings players into a universe of epic fantasy and fierce conflict with a deep and captivating storyline. It takes place after the destruction of the planet Sarnout and the subsequent formation of the namesake Allods. These mystical islands float in the Astral, an expansive living substance that makes up the compelling game world. Adventurers will explore the numerous Allods as they battle against a wide range of enemies – and each other.

Allods Online will feature classic fantasy MMORPG gameplay that fans of the genre’s most successful titles can enjoy. It features extensive questing, intense player-versus-player combat, grand exploration, in-depth character development and plenty of social interaction. In the Astral, players will have the chance to put their wits and brawn to the test in larger-than-life Astral battles, the game’s giant fights between competing ‘Astral ships’ manned by multiple players. Adventurers from all over the world will have to choose between six races and eight character classes before choosing their allegiance between the two warring factions: the League and the Empire.

Link
Astrum Nival
Skrinovi
Trailers
Linkovi za ključeve

Poslednja izmena:
izgleda interesantno.....registrovao sam se sada pa se nadam keyu uskoro

baciću kasnije par skrinova iz igre, meni izgleda cool, texture su mi lepše nego u raspalom wowu

AION sa WOW grafikom.

haha nisam igrao aion, ali je igra dosta dosta zabavna, ima i puno igrača, iako je još uvek closed beta. meni je nekako grafika "čistija" nego na wow-u...
inače igra će biti f2p kada bude izbačena, tako da je extra
ovo je drugo testiranje igre koje je počelo 11. nemam pojma koliko je prvo trajalo, ali znam da trenutno ima samo jedan i to američki server, mada meni radi bez problema, još sam na poslu sa 1mbit konekcijom.

Ne rade im neki linkovi na sajtu, tipa FAQ, pa me interesuje jel pise negde koja je konfa potrebna da se igra to? posto mi ovaj laptop nije nesto najbolji za igre :)

meh,koji fail,nisam na vreme video postovan link za key giveaway.....a s obzirom da sam se registrovao i prijavio na sajtu jos pre 5 dana,a i dalje nista i guess da sam izduvao
a bas sam jos onda skinuo i instalirao igru :D

Poslednja izmena:
AION sa WOW grafikom.

bas suprotno :) nema Aion elemenata skoro uopste ;) ima fazon samo par questova (do sad) koji zahtevaju grindanje .... ali to su questovi koje radis da ne bi davao pare u cash shopu ... tj ako neces platis ... grindaj, sto je po meni ok, evo ja sam za 2 sata odradio quest za vecu torbu.

Igra je za sad zanimljiva.

Koji si level? Nisam igrao jedno 3 meseca, ostao sam na 9, nisam ni video svet :(
Kako izgleda kasnije? U velikom sam iskušenju da počnem ponovo samo hoću da vidim da li je dobro zavozati se i da li vredi :)

trenutno 28,5 :) mogu samo da kazem da me je questing podsetio na WoW classic :)

Smeh, igrao sam Rage of Mages pre toliko miliona godina, znam da su Allodi njihova izmisljotina. Ali opet je tako graficki skinut wow, i outland... Ko zna, mozda ci biti dobra igrica, ako ostane F2P ili sa nekom mizornom mesecnom taksom, WOW killer nece biti to je sigurno. Blizz sam polako ali sigurno ubija WOW.

Glupost! U closed beta sam bio na us klientu i sada neće da mi se konektuje na njihove servere
Skidam ponovo eu verziju, retardirano do bola...

pa da .... grafiski je kao unapredjen WoW :) ali ista fora .... sto se tice gameplaya .... mislim daje trenutno ispred WoWa .... i to iz 2 razloga (prvenstveno)

WoW je postao izuzetno laka igra prepuna *****a ....

Gearscore je toliko retardirana akcija da ja nemam reci .... video sam likove sa + 600 hit rating samo zato sto im oprema daje veci gear score .... a i dalje su glupi ko ***** i umiru stojeci u vatri/slinama/frostu/"ubaci random AOE zbog koga ti se ekran trese i blinka"

Imao sam prijatno iskustvo u Allodsu do sad i svidja mi se :) nastavicu da igram dok mi ne dosadi :)

Ne moj da se brines za WOW, od Cataklizme Blizz ukida gomilu komplikovanih statova. Svaka plate klasa ce moci da tankuje normalne 5 menove i lakse heroice, sta ce nekom tank space, u doba dual speca kada svako i njegova tetka imaju tank+dps ili koji vec dual spec kombo. Ali Activision zna sta radi, i milijarde dolara od naivnih ovaca (ubrajam sebe :( ) se slivaju u njihov dzep.

Mozda nece jos sa Kataklizmom, ali ce skoro sigurno iduca ekspanzija posle nje toliko uprostiti igru da ce Diablo III biti ultra kompleksna igra u odnosu na te buduce verzije WOWa. E gde mi je pamet bila , sto ne igrah wow pre WOTLKa , a imao sam i para i vremena. :(

Edit.

Sto se tice kljuceva za Allods, link od gore ne radi vise, neki drugi?

Poslednja izmena:
postoji jednostavno resenje koje moze WoW da vrati na pravi put ...... ukinuti addonove :) staviti najbolje u igru .... a ostale zabraniti ;)

nego .... ne treba ti kljuc vise sad je open beta ... idi na allods eu skini igru registruj se na sajtu ... i to je to.

Addonovi postoje od kad je WOW izasao. Sam UI je toliko jadan i nepregledan da stvarno mnogo znace. I pored svih addonova ti si imao stari Strat i Scholo i AQ40 i Naxx40, a kasnije i Sunwell i sulude TBC 5man heroice. Addonovi nisu to apsolutno nista krivi.

Sam Blizz se zezno kad nije predvideo sta ce se desiti kada ubace Achievemente, Gearscore je to samo zasolio. A "da bi ljudi videli kontent za koji placaju" Blizz je trivijallizovao rejdove, i jos najavljuju sa ponosom za Kataklizmu da ce svi biti kratki i pugabilni.

Pazi .... igrao sam bez addonova dugo .... vecinu sam instalirao da bi mogao da kontrolisem nenormalne ljude dok vodim raid .... i da ih preko Ventrila upozoravam.
Jedan od main hilera CM pristova mi je igrao bez ijednog addona ..... a tad smo i Sarathiona sa 3 adda ubili (dok je to bilo aktuelno .... ne posle patcheva i bolje opreme).
Znaci prica da je UI ruzan i slicno .... moze da se sredi ... jer addon tipa Xperl ili slicno ne utice na igru, bartender takodje .... cak i Recount (ili bilo koj damage metar) ne utice na igru osim sto se onda neki ljudi busaju da su najjaci ..... ali to se sve sredi.
Dobro si rekao .... Achivmenti + Gearscore = fail
Da ostave te neke addonove koji ne uticu na igru pa nek se papci snalaze da gledaju kad ce boss da radi AOE ..... a i sam WoW ima upozorenja i slicno, a ne onaj fazon DMB ili kako se zove onaj drugi kad krene ektan da ti se trese .... dobijas onaj prodoran zvuk u slusalicama + crveni ti se ekran kad krene neki AOe od bossa ili kad moras da se pomeris.
Tad bi do izrazaja doslo, ko i kako igra i tad bi se lakse videlo ko je bezmozgas.
E sad ta prica ..... svi mi placamo .... ****ga .... na glupu su foru uhvatili blizzard a ovi retardi im popustaju.

Nema veze mene nece videti uskoro tamo .... osim ako se do jaja ne smorim.

Probao Allods, smek i dizaj odusevljavaju, mada previse grinda i presporo levelovanje.

Ali onda sam video koja sprdnja je F2P sistem. Slotovi u banci, torbice, mountovi, seno bez kojih isti nece da idu, sve košta pravi keš. I to mi deluje da će za iole aktivno igranje ovo koštati mnogo više od 12 ******* mesečno. Stvarno tuga...

Probao Allods, smek i dizaj odusevljavaju, mada previse grinda i presporo levelovanje.

Ali onda sam video koja sprdnja je F2P sistem. Slotovi u banci, torbice, mountovi, seno bez kojih isti nece da idu, sve košta pravi keš. I to mi deluje da će za iole aktivno igranje ovo koštati mnogo više od 12 ******* mesečno. Stvarno tuga...

Vidis ... tu gresis ....
slotove u banci jos nisam odradio .... radi se dugo quesxt ... ali moze da se odradi .... vecu torbu sam uzeo .... jos jedan quest koj moze da se kupi sam zavrsio ... itd itd, sto se mene tice za sad mi nije trebao cash shop a bice tako i ubuduce.

Drugo ... kako si ti video grind ?????? ja brate mili sam do lvl 29 dosao sve kroz questove, niti jednom mi nije trebalo da stanem i grindam nesto za exp.

Levelovanje sporo ? pazi ... skoro je brzo kao u WoW-u

nego ..... ko zeli da proba a nema acc ..... moze preko mog referal linka .... taman da mi uleti neki lepi bonus :)

http://en.gpotato.eu/referral/?referrer=Smarac

svako ko dodje do lvl 20 preko ovog linka ... nek mi se javi i pruzicu mu pomoc gde god treba ... do tad samo mogu da odgovaram na pitanja u igri, za nick lika .... PM

Pa grind kroz questove eto kakav :D

Mislim, skapirao sam dosad da kad ti kažeš grind misliš isključivo na ubijanje istih mobova bez nekog naročitog razloga (osim XP gain-a, razume se). Ok je zamaskirati grind u questove pa da ti se čini kao da nema grinda ali i tu postoje gradacije. Ja sam igrao Allods CB i koliko se sećam većina questova je tipa, ubij 20 ovih (ili pokupi 20 onoga) što nekome nije mnogo ali meni svakako nije baš prijala ta količina. Trenutno igram Warhammer Online i tamo retko imaš da ubiješ po 10 mobova za quest, uglavnom je to 5 ili više vrsta po 3-4 moba. A to su klasični PvE questovi, pored toga imaš takozvani Public Quest što je do sada najbolji način za maskiranje grinda koji sam video. To mu dođe kao jedan quest koji je između solo običnog questa i instance otvorenog tipa gde imaš faze sa zadacima koje trebaš da ispuniš (neretko ubistvo toliko i toliko određenih mobova) i na kraju tri faze idu nagrade. To je mnogo bolje od svega što sam video u Allodsu i sličnim F2P igrama ali želeo bih da se ogradim da nisam mnogo igrao Allods. Tako da bih ti preporučio da probaš WAR ukoliko već nisi, do 10 lvl je džabe a posle moraš ili da kupiš igru ili da uplatiš pretplatu (igra je 1500din, a pretplata 15$). Jedini je problem što se nećeš nagledati PvPa ako izabereš moj server i Order stranu...

Što se tiče CS-a, čini ti se da ti ništa neće trebati iz njega. Neće ti ništa faliti ukoliko planiraš da budeš casual ali ako budeš hteo da budeš među boljima na serveru moraćeš ili da si izuzetno spretan u trgovini, znaš kako da zahebeš nekoga ili ti ne predstavlja problem da potrošiš nemerljivo veću količinu vremena da bi dobio nešto što CS igrač dobija bez po muke (i uz utrošenih dosta zelembaća, dosta u odnosu na P2P MMORPG). Jednostavno takav je sistem F2P igara, sve je free dok ne poželiš da budeš konkurentan a tu CS pravi razliku i tebi kao F2P igraču treba mnogo više truda da bi je nadoknadio.

Tako da bih ti preporučio da probaš WAR ukoliko već nisi, do 10 lvl je džabe a posle moraš ili da kupiš igru ili da uplatiš pretplatu (igra je 1500din, a pretplata 15$). Jedini je problem što se nećeš nagledati PvPa ako izabereš moj server i Order stranu...

Probao sam i kao destro da igram i ista priča - 90% igrača su retardirani :) Na svim serverima je tako ako nemaš guild jer se onda retko kad zadesi neko da te leči, da ti pomaže, da napada prave mete i sl.

Pa grind kroz questove eto kakav :D

Mislim, skapirao sam dosad da kad ti kažeš grind misliš isključivo na ubijanje istih mobova bez nekog naročitog razloga (osim XP gain-a, razume se). Ok je zamaskirati grind u questove pa da ti se čini kao da nema grinda ali i tu postoje gradacije. Ja sam igrao Allods CB i koliko se sećam većina questova je tipa, ubij 20 ovih (ili pokupi 20 onoga) što nekome nije mnogo ali meni svakako nije baš prijala ta količina. Trenutno igram Warhammer Online i tamo retko imaš da ubiješ po 10 mobova za quest, uglavnom je to 5 ili više vrsta po 3-4 moba. A to su klasični PvE questovi, pored toga imaš takozvani Public Quest što je do sada najbolji način za maskiranje grinda koji sam video. To mu dođe kao jedan quest koji je između solo običnog questa i instance otvorenog tipa gde imaš faze sa zadacima koje trebaš da ispuniš (neretko ubistvo toliko i toliko određenih mobova) i na kraju tri faze idu nagrade. To je mnogo bolje od svega što sam video u Allodsu i sličnim F2P igrama ali želeo bih da se ogradim da nisam mnogo igrao Allods. Tako da bih ti preporučio da probaš WAR ukoliko već nisi, do 10 lvl je džabe a posle moraš ili da kupiš igru ili da uplatiš pretplatu (igra je 1500din, a pretplata 15$). Jedini je problem što se nećeš nagledati PvPa ako izabereš moj server i Order stranu...

Što se tiče CS-a, čini ti se da ti ništa neće trebati iz njega. Neće ti ništa faliti ukoliko planiraš da budeš casual ali ako budeš hteo da budeš među boljima na serveru moraćeš ili da si izuzetno spretan u trgovini, znaš kako da zahebeš nekoga ili ti ne predstavlja problem da potrošiš nemerljivo veću količinu vremena da bi dobio nešto što CS igrač dobija bez po muke (i uz utrošenih dosta zelembaća, dosta u odnosu na P2P MMORPG). Jednostavno takav je sistem F2P igara, sve je free dok ne poželiš da budeš konkurentan a tu CS pravi razliku i tebi kao F2P igraču treba mnogo više truda da bi je nadoknadio.

Hm .... hehe vidim da nisi previse igrao Allods :)

Pazi priznajem da ima questova ubi .... 10 mobova .... ali ni jedan quest (osim 3 kom koji ti omogucavaju da dobijes item koj se inace kupuje u cash shopu) nije trajao duze od 5 min, a questovi tog tipa (ubi 10mobova itd) su mozda 50% svih questova, realno questovi u Allodsu su manji grind od questova u WoWu (posto ljudi vole da porede sa WoWom).
Evo lvl 30 sam u uzivam u levelovanju vise nego u bilo kojoj igri pre (a igrao sam gomilu online igara) totalno je zanimljivo ..... prica ... atmosfera ... sve.
Pored svega gore navedenog .... svi questovi koji su "grind" po vasoj definiciji su podrzani nekom pricom u igri, sto znaci .... uvek radis nesto iz nekog razloga (ko voli RP).
Tipovi questova koje sam do sad odradio su:
Ubi X mobova
Ubi X mobova i donesi X ****** sa njih
Idi tamo i javi se nekoj budali.
Idi tamo i istrazi sta se desilo sa ....
Isprati NPCa do odredjenog mesta
Ubi X neprijatelja (pa varijacija tipa sad imam da roknem 5 igraca koji vode elf rasu)
idi tamo i tamo i upotrebi ovaj item na tome i tome (sve moguce i nemoguce varijacije ovog tipa)
Postoji jos mnogo tipova koje sam ja verovatno zaboravio trenutno.
Ono sto mi se jos svidja je da PvP u igri nije obavezan ali ..... u nekim slucajevima si manje vise primoran da se flagujes ..... tipa kad radis quest koj zahteva da ubijes NPCove protivnicke alijanse.

Znaci :) u Aionu sam pricao da leveling nije grind (sto i dalje tvrdim za deo questova i levelovanja tamo), ali zato Allods nije ni do clanaka Aionu sto se tice "grinda" kakav vi formulisete.

Zakljucak, questovanje u Allodsu nikako ne mozemo da nazovemo grind, niti "zamaskirani grind", jer realno onda je svaka igra koja postoji grind fest.

Dodao bih da u Allodsu 1 lvl po danu nije nikakav problem (ja sam odradjivao i po 2 lvla, ne racunajuci prve levele gde to ide fazon za 2 sata lvl 7), a neke zone sam "cistio" od questova za 2 sata.

E da sto se tice preporuke ... hvala uvazavam je i mozda jednog dana i probam, ali ... trenutno pored Allodsa ne vidim razlog zasto bi uopste igrao bilo koju igru koja zahteva mesecnu pretplatu, ovde sve imam za dzabe, itemi koji se prodaju u cash shopu su generalni i na Aukciji (skoro svi) tako da mogu da ih kupim za gold, kog realno za moj lvl imam i previse :)
Zovu me neki prijatelji da se vratim u WoW, a ja im toplo preporucujem svaki put da dodju u Allods, i verovatno i hoce, s tim sto cekaju da zabodem lvl 40 i da im javim kakav je endgame (npr mesto jde je Aion fejlovao).

Poslednja izmena:
rage of mages mmo, ovo moram da probam cisto nostalgije radi :D

Eh da setio sam se, sto se tice grind questova, svi questovi vezani za reputacije su grind, ali ..... niko te ne bije po usima da radis te questove, ja sam ih radio jer mi je tako bilo najlakse da dodjem do odlicne opreme za taj lvl.
Tipa na svakih 3-5 lvla postoje novi setovi opreme, od raznih reputacija, preko PvPa do questova sa "plavim" nagradama.
E sad ..... gomila ljudi to zanemaruje i samo uzima nagrade sa questova, ali ja volim da uvek imam top gear (uvek sam bio u tom fazonu), tako da sam radio questove.

E sad dobra strana Allodsa u tim trenucima je sto svaki quest moze da se radi u raidu :)

Tako da kad je krenula OB odradio sam prvih 5 reputacija ..... fazon za 1h do max 2h grinda, onu prvu sa pacovima u gradu sam odradio za 15 min :).

I svi ostali questovi mogu da se rade u raidu, cak sto se tice onih questova sa low drop rate-om (za dobijanje cash shop itema) preporucljivo ih je raditi u raidu jer se drop rate dramaticno povecava. (odradio sam quest za vecu torbu za 2h).

Ne mogu da shvatim zašto se određeni igrači uvek vraćaju grindu, ponavljanju jednog te istog non-stop iz igre u igru? Igranje takvih igara se svodi na 99% vremena utrošenog na PVE grind kako bi u onih 1% vremena mogli da budu bar osrednje uspešni u PVPu. Onda kao ispadne da je bolji, uspešniji, pametniji, bla, bla, igrač onaj koji mesec dana grinduje, pojavi se jedan dan u PVPu i instagibuje ostale. Čim pređe na sledeći odeljak igre, ajmo Jovo nanovo.

Smor, bre! :d

Ne mogu da shvatim zašto se određeni igrači uvek vraćaju grindu, ponavljanju jednog te istog non-stop iz igre u igru? Igranje takvih igara se svodi na 99% vremena utrošenog na PVE grind kako bi u onih 1% vremena mogli da budu bar osrednje uspešni u PVPu. Onda kao ispadne da je bolji, uspešniji, pametniji, bla, bla, igrač onaj koji mesec dana grinduje, pojavi se jedan dan u PVPu i instagibuje ostale. Čim pređe na sledeći odeljak igre, ajmo Jovo nanovo.

Smor, bre! :d

Jedan od razloga zasto necu da igram WoW je onaj retardirani Gearscore addon, i cela prica sa achivmentima, ..... sad ja treba da igram to kao drugi posao (citaj Aion) da bi dosao do nekog gear score-a s kojim bi mogao da se igram sa "napucanim" igracima, a realno svi fejluju u performace ratingu (valjda gledas u recount addonu).
Skoro mi je jos jedan ortak pokazao paladina sa 800 +hit ratinga ..... lik je imao +hit na svim delovima opreme, jer jelte .... veci mu je gear score.

E a te papke sto mi dodju sa napucanom opremom najvise volim da rokam, ja sam uvek imao odlicnu opremu po pitanju vreme/dobitak, sto se na kraju svede na skoro najbolju kombinaciju.

Evo u Allodsu osim grinda rep opreme, koj nije bio dug niti dosadan (citaj 2 sata max) sve sam pokupio kroz odabrane questove i na AH, i imam extra izbalansirane statove, a povrh svega imam preko 40% crita :)
Juce vidim warr 29 i pala 29 rokaju nekog mucenika sa moje strane .... zaletim se na warra ..... rokam ga ... ubijem za 20ak sec ... dok je pala video da mu ortak umire .... pokusao da ga spasi .... umro i on :). Sto se kurce kad ne znaju.

Tako je bilo i u Aionu, tu sam sa magom bas lepo rokao iako sam imao skoro pa nikakvu opremu :) skill>gear.

Nemoj da me pogresno shvatis nisam ja neki extremno dobar igrac .... ali nisam ni mongoloid koj stiska pogresne dugmice ili umire jer je stajao u vatri :) problem je sto je vise od 60% igraca totalno retardirano ..... mislim ... problem za njih :)

pa gde je satisfakcija pobedjivati igrace koji ce pre samoubiti se nego li tebi samom naneti neku stetu? :)

ti sto ce se pre samoubiti skacu sa litica kad vide da ih deres ;)

a u drugu ruku sta mene zabole koga rokam kad me napada .... i kurci se :)

Evo sinoc sam imao jedan zanimljiv okrsaj .... 2 lika i ja svi lvl 30 .... questujemo i vidimo 4 lika ... 29,31,32 i 30 .... krenu oni face na nas, mi krecemo da ih ubijamo .... roknemo lika 29 .... roknem sam paladina 31, ovaj drugi warr ubije scouta 30, ostane nam 32 pala koj trci okolo ko *****, .... i na sve to dodje njihov lvl 40 i ubije nas ..... mislim da je tvoje pitanje vise za tog lika sto je dosao da "brani" jacu stranu u tom okrsaju nego za mene.

*****a u igrama uvek ima .... a ja nemam detektor ko je *****, a ako si ***** nemoj da igras online igre nego boji bojanke ... ili guraj one kocke kroz rupe odgovarajuceg oblika.

Vrh Dno