Šta je novo?

All-In-Wonder Radeon

fragXpert

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
609
Pomoc! Jel zna neko za program a la TVTool samo za Radeon a ne za NVidia kartice? (Treba mi jaaako opcija za razvlacenje i pomeranje slike koju kartica salje na TV out, nesto sto TVTool odavno ima medju opcijama...) Thanx cheers God bless all breweries of our planet

fragXpert je napisao(la):
Pomoc! Jel zna neko za program a la TVTool samo za Radeon a ne za NVidia kartice? (Treba mi jaaako opcija za razvlacenje i pomeranje slike koju kartica salje na TV out, nesto sto TVTool odavno ima medju opcijama...) Thanx cheers God bless all breweries of our planet

To ti ne treba poshto sva podeshavanja radish iz drajvera. Prikljuchi prvo kablo (zbog mikro-senzora). Idi u Advanced->Displays, pa klikni na TV. Tu sliku mozesh da pomerash, rastezesh, podeshavash joj oshtrinu i zasicenje...

Bane

Re: Re: All-In-Wonder Radeon

Bane je napisao(la):
To ti ne treba poshto sva podeshavanja radish iz drajvera. Prikljuchi prvo kablo (zbog mikro-senzora). Idi u Advanced->Displays, pa klikni na TV. Tu sliku mozesh da pomerash, rastezesh, podeshavash joj oshtrinu i zasicenje...

Bane

To je tako samo teoretski. U praksi ne moze da se slika razvuce u puni overscan. Moze da se ukloni border levo i desno, ali nikako gore i dole. Ta podesavanja tamo su nedovoljna. Provereno je tako, jer se masa korisnika Radeona 8500 na 3D RagePro forumu zalila na to. I jos nesto, nije mi jasno kako to moze da se podesava ostrina slike na TV-u ?
Itekako ima mesta za jedan TVTool i kod ATI-ja.

Re: Re: Re: All-In-Wonder Radeon

Borko je napisao(la):
To je tako samo teoretski. U praksi ne moze da se slika razvuce u puni overscan. Moze da se ukloni border levo i desno, ali nikako gore i dole. Ta podesavanja tamo su nedovoljna. Provereno je tako, jer se masa korisnika Radeona 8500 na 3D RagePro forumu zalila na to. I jos nesto, nije mi jasno kako to moze da se podesava ostrina slike na TV-u ?
Itekako ima mesta za jedan TVTool i kod ATI-ja.

Nije teoretski. Imash u Rage3D Tweak-u opciju za ukljuchivanje overscan-a ("Enable TV overscan support").

Bane

Re: Re: Re: Re: All-In-Wonder Radeon

Bane je napisao(la):
Nije teoretski. Imash u Rage3D Tweak-u opciju za ukljuchivanje overscan-a ("Enable TV overscan support").

Bane

To sto moze da se dobije overscan pomocu Rage 3D tweakera, samo potvrdjuje da u samim catalyst driverima, kontrole o kojima si ti pricao nisu dovoljne, a ja sam razumeo da si u odgovoru mislio samo na drivere. Za overscan ne mora da se koristi Rage 3D, moze to svako da uradi dodavanjem kljuca "TVEnable Overscan" na pravo mesto u Registryju. Lokacija kljuca je vec data na ovom forumu. Ali prvo, overscan ne radi u 1024 x 768, a u 800 x 600 mnogo zavisi od kvaliteta TV-a. Na nekim TV-ima ni sa ukljucenim overscanom slika nije potpuno razvucena posebno nadole, a tada kontrole o kojima si ti pricao ne rade (kada je overscan ukljucen). Govorim iz iskustva, jer sam sa Nvidie presao na ATI 8500 i znam da sa TVTool-om i kada je ukljucen full-screen tj. overscan, moze i dalje da se slika podesava u adjustments tabu. A gde je mogucnost overscana u 768 x 576, tj u rezoluciji koja je najbolja za gledanje DVD-ova. Znaci ni govora o funkcionalnosti ravnoj TVTool-u.

Re: Re: Re: Re: Re: All-In-Wonder Radeon

Borko je napisao(la):
... Ali prvo, overscan ne radi u 1024 x 768, a u 800 x 600 mnogo zavisi od kvaliteta TV-a. Na nekim TV-ima ni sa ukljucenim overscanom slika nije potpuno razvucena posebno nadole, a tada kontrole o kojima si ti pricao ne rade (kada je overscan ukljucen)...

To o chemu govorish su nedostaci Bt829A BKF chipa koji je korishcen ranije, a iz kojeg je kasnije nastao RageTheatre (stapanjem Bt829A BKF i ImpacTV chipa). Nazalost, isto se desilo i pri razvoju RageTheatre 2 chipa, jer je tad menjana ulazna funkcija chipa (dvostruko filtriranje i passing boja), a ne i izlazna.

Bane

Ljudi ja trebam radim montazu na AIW Radeon-u a stvarno nerviraju (mada nije toliko tragicno, ali ipak) crne trake ispod i iznad slike. Gde ima taj Rage3D Tweak da ga probam? thanxx 4 replies!

Vrh Dno