Šta je novo?

All in one PC

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Drugari, upokojio mi se laptop zahvaljujući mačku Cvrletu, pa ovih dana gledam da umesto laptopa porucim neki od all in one mašina.Ne treba za neki ozbiljniji rad sa grafikom i slično. U moru nekih modela uglavnom kao da je neka zakonitost: ako ima grafiku posebnu bar rt 3050 sa 4 gb onda je RAM 16 GB. A ko je integrisana Xe ili UHD 770 može i 32-64 Gb da se nadje. konkretno sam gledao ova dva modela ispod. Uzeo bih ovu sa posebnom grafikom ali ne znam da li posle mogu da izmenim RAM i dodam više …itd ?

https://www.office-partner.de/hp-pavilion-27-ca2000ng-26533763

Integrisana grafika

Gledao sa neke NUC plus monitor….i na kraju nisam znao više ni šta kombinujem.I prekratim muke….ne bas najboljim resenjem.Nije mi prvi put :censored::rolleyes:

Prilozi

• IMG_0007.jpeg
    IMG_0007.jpeg
    140.6 KB · Pregleda: 57
Ne vidim konkretan benefit davanja tolikog novca na mašinu koja — osim činjenice da je sve integrisano — nema nikakvih drugih prednosti. Ako nešto rikne, sve je nalemljeno, nemaš gde popraviti, nema rezervnih delova. Da li je dobro hlađeno veliko je pitanje, koji je radni vek isto pitanje. Bolje sastaviti neki manji računar, uzeti Intel NUC ili neki Minisforum, i monitor po želji.

Pre pola godine sam gledao i ja slicno, medjutim slaba je ponuda.

Bilo je ovako nesto(meni se cini da sam gledao HP Pavilion ili mozda Envy 27" verziju, ne secam se vise), ali nema ga cak ni na KP vise.
Imas samo Lenovo 27" varijantu. Kao sto su ti drugi pisali, ne mislim da je isplativo, ja sam odustao od te varijante.
Zatim sam hteo da idem na nuc+eksterna grafika varijantu, kako bi na kraj odabrao laptop+eksterna grafika.

Drugari hvala na savetima.Ja prvo porucio impulsivno onu konf. od pocetka teme.1600 ojra.Sad cu cancel pa NUC I monitor… Sta da uguram u mini pc, do 1200 evara, max memorije,proc,nvme…
Pazarim u SFRJ Njemckoj pa su malo laksi sa cenama.

NUC za gaming je okej ideja skroz, imaš Phantom Canyon sa RTX 2060 mada je mator sad, mogao se nabaviti za 470-500 pre godinu i po tipa, imaš i Serpent Canyon sa A770 valjda od Intela ali je mnogo bučniji. Imaš i Minisforum sa RX6600M/7600M mada ako nešto krene po zlu vraćaš u Kinu pa ako ti se ikad vrati super.

Ako te je mrzi, sklapanje malog ITX kompa može biti mnogo isplativije. A i mogu biti, ono, 8L zapremine ako ne i manji ako si u fazonu da koristiš FlexPSU.

Nazad
Vrh Dno