Šta je novo?

alkohol 120%

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
imam na racunaru ove programe za rezanje nero, clone cd, clone dvd i alkohol 120&. E cemu je problem naime kad hocu da narezem neki cd ili dvd u njemu kompjuter se resetuje sam od sebe. Ostali programi savrseno rade. Instalirao sam aspi drajvere. E sad me ne nesto tu drugo kopa. Posto imam nforce2 plocu cini mi se da sa verzijom drajvera za plocu mislim da je 2.xx nesto to radilo dobro ali je vrlo moguce da nisam imao ni clone dvd. I jos nesto s,obzirom da sam da sam instalirao nove drajvere za plocu i kad recimo palim tv on prikazuje da mi kao dma mod nije ukljucen. Ali ne vidim da ima neki problema u snimanju video materijala. A u opcijam kad pogledam prikazuje da je dma uljucen.

Imao sam jedno kratko veme taj alkohol, posle 1 restarta masine resio sam problem proterivanjem istog sa masine.

Nemate vi pojma, alkohol je 100 puta bolji od CloneCD-a (ako postoji CD burning program koji pravi probleme, to je samo CloneCD).

Za CloneCD ne mogu da kažem ništa, ne koristim ga, a Alcohol120% radi sasvim korektno, do sada nisam imao nikakvih problema, a baš ga dosta koristim.

Po meni prvo mesto dele Alcohol 120% i CloneCD gde bih ipak Alcoholu dao blagu prednost iako vise gotivim CCD, trece mesto bih dao BlindWrite-u, na cetvrto bih stavio Nero, pa tek onda sve ostale...

Pri tom bih dodao Daemon Tools kao neophodan "PlugIn" umesto onih koje koriste pomenuti programi 😀

ma alkohol je super samo kazem da nesto nece da mi reze sad neznam tacno zbog . Pre par meseci sam fino rezao i kao sto kazem sa starim drajverima ali sa novim izgleda da zeza ili mozda ne trpi sve ove programe za rez

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Nemate vi pojma, alkohol je 100 puta bolji od CloneCD-a (ako postoji CD burning program koji pravi probleme, to je samo CloneCD).
ti, naravno, imas pojma, a? 😡 :wall: kako mrzim tako bahate odgovore :trust: Najsmesnije mi je to da je Alkohol bas 100 puta bolji - po cemu???

CloneCD mi nikada nije napravio nijedan problem! Radi odlicno, gotovo da ne zauzima resurse, nisam jos naisao na CD koji nije uspeo da klonira, maximalno je jednostavan, lepo izgleda... BlindWrite je takodje OK, mada se kod mene malo zaglavljivao...

ZoNi je napisao(la):
ti, naravno, imas pojma, a? 😡 :wall: kako mrzim tako bahate odgovore :trust:
Valjda si do sada shvatio da moje bahate komentare ne treba uzimati za ozbiljno 😉

ZoNi je napisao(la):
Najsmesnije mi je to da je Alkohol bas 100 puta bolji - po cemu???
CloneCD mi nikada nije napravio nijedan problem! Radi odlicno, gotovo da ne zauzima resurse, nisam jos naisao na CD koji nije uspeo da klonira, maximalno je jednostavan, lepo izgleda... BlindWrite je takodje OK, mada se kod mene malo zaglavljivao...

Jedini "problem" u Alkoholu je sto kada naidje na reading error ponekad je skroz iskulira, iako je cekirano "abort on reading error". Inace, u svemu ostalom je daleko bolji od CloneCD-a, narocito po pitanju podrzanih formata (CloneCD 4.3.3.1 i dalje reze samo .CCD).

Gle, ja sam to vec shvatio :d

Voodoo_NBGD je napisao(la):
u svemu ostalom je daleko bolji od CloneCD-a, narocito po pitanju podrzanih formata (CloneCD 4.3.3.1 i dalje reze samo .CCD).
e, to ne znam - ne mogu nista da kazem, posto ja CloneCD koristim samo za kopiranje CDova, a nemam pojma u kom formatu i kako on to radi - vazno mi je samo da to uvek uradi odlicno!

Meni je jako bitno kako to radi - toliko bitno da u CloneCD-u pravim svoj profil sa svojim podesavanjima za kopiranje 🙂

na mashini mi je trenutno:
Nero 6.3.1.6
CloneCD 4.3.1.7
Alcohol 120% 1.9.2 build 1705

i sve radi sasvim ok.. inache OS je Win2K+SP4, bez hotfix-ova

CloneCD profili? pa sluzze nechemu, mada ih one ima vecc predefinisanih nekoliko, ali mozze da se iskoristi i ta funkcija, kad mu onaj dodatni programchicc ClonyXXL kazze kako da iskopira neki "problematichni" disk

a kad smo vecc kod "problematichnih" diskova, meni se mnogo bolje pokazao Alcohol 120% od CloneCD-a u "bavljenju" njima

s druge strane, sa Nero-om imam problema.. ponekad se "zamrzne" dok pravim kompilaciju, pa predjem u drugi program, odn. defokusiram prozor Nero-a, pa mi propadne cela kompilacija ( ako je nisam snimio:d) zato shto Nero-ov proces daje 'Not Responding'>:|

pozdrav

ZoNi je napisao(la):
hm... hajde, onda, ako ti nije tesko, da mi ukratko objasnis ZASTO? Ozbiljno pitam!
Iz vise razloga:

1. Ako zelis da kopiras audio disk sa dodatnim multimedijalnim materijalom a izaberes "Audio CD" profil, dodatni materijal nece biti procitan. Stvar je u tome sto Audio CD profil ima cekirani "Only read first session", a multimedija je na drugoj data sesiji.
2. Nijedan od profila nema cekiran "Abort on read error". Ponekad (kad je frka) dobra je i kopija ostecenog diska (da se spase bar ista), ali u vecini slucajeva nije.
3. Neki profili cak drze cekirani "Don't report reading errors", sto je jos gore.
4. Svi profili audio ekstrakciju drze na "Bad (Fastest)". Ako ti je vazna sto bolja kopija (a verovatno jeste, inace bi verovatno koristio Nero), promenices to na nesto bolje, jer je "Bad" isto sto i "Burst" u drugim programima.
5. (Dobre) kopije PlayStation diskova sadrze u sebi i subchannel data, sto je iskljuceno u nekim profilima. Verovatno je ovaj argument boolja :d , ali ako hocemo identicnu kopiju, idemo do kraja 🙂

E posto me mrzi da pamtim sta je u kom profilu namesteno, lepo napravim svoj sa sledecim podesavanjima:
Data Read Settings:
Read SubChannel Data = yes
Regenerate Data Sectors = no
Audio Read Settings:
Audio Extraction Quality = Good (Slow)
Read SubChannel = yes
Only Read First Session = no
Error Handling:
Abort on Read Error = yes

Nazad
Vrh Dno