Šta je novo?

Aliexpress iskustva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

markosvaba

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
320
E ovako, do sada nisam imao problem sa aliem ali sad imam jedan pa mi treba savet.
Porucio sam diode t5 bele 300 komada. Stigle su mi druge sijalice, poslao sam prodavcu poruku a on me iskulirao. Onda sam otvorio "open dispute" i dogodilo se sledece:
http://vvcap.net/db/c8kzp4ziD4i4EkasYvPe.htp

Sta da uradim?

Ja bih na tvom mestu slikao i ambalažu u kojoj je to stiglo, i okačio i to, po mogućstvu da se vidi ko je poslao, i mislim da će onda Ali rešiti slučaj u tvoju korist, postoji snapshot tvoje porudžbine. Prodavac se očigledno pravi blesav, sa sve "hello dear", pa APP. Ja sam imao sličan slučaj kada sam se natezao sa jednim koji mi je poslao fake SD karticu, na kraju je Ali rešio u moju korist, sve sam dokumentovao slikama i testovima. Tako da slikaj i ambalažu ako si sačuvao (a nadam se da jesi) i to najbolje pored ovoga što je stiglo. Mislim da se za nastavak natezanja ide na "Modify" ali nisam siguran, sačekaj da se još neko javi.

Poslednja izmena:
ja kad sam imao problem isao sam na escalate (onda Ali resava i nije moguce da se vise natezes sa prodavcem, njihova je zadnja), i resili su u moju korist, ali sam imao problem da je posiljka vracena kod njih, sve je to dokumentovano u trackingu, e sad sto se tvog slucaja tice, sacekaj jos malo da se javi jos neko ali obavezno slikaj ono sto kolega rece, jer trebas da dokazes Aliju da to nije ono sto je poslano, obavezno ambalazu pored sadrzine posiljke

Samo Escalate, ali dobro obrazlozi (slike, porudzbina, placanje,...). I to sto pre (traje ograniceno vreme ta mogucnost)

Inace se ***** kineska ne javljaju kad znaju da si otkrio njihov za*eb. Ja sam reklamirao slomljeni punjac, koji je sa unutrasnje strane polomljen, a stigao u potpuno neostecenoj ambalazi. Znaci poslala ***** polomljeno. Natezanje mesec i jace (prihvatili dispute, trazili robu nazad, a onda se pravili ludi i nisu je preuzeli do poslednjeg dana - i tri zalbe kod Alija), ali sam iscupao pare.

Pozdrav.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno