Šta je novo?

Alien Isolation [late 2014, PC, PS3/4, X360/One]

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Konacno Alien igra koja obecava. Za razliku od prethodnih pucacina ovo je pure horor, bez akcije. Igrac je u ulozi Riplijeve cerke, 15 godina nakon desavanja iz prvog filma. Interesantno je to da je na brodu samo jedan Alien koji igraca progoni kroz celu igru. Dakle, gejmplej se svodi na sunjanje, skrivanje i bezanje. Creative Assembly obecava da ce susreti sa karakondzulom biti retki, ali napeti i jezivi. Prvi gejmplej sa PS4 nagovestava adekvatnu atmosferu za jednu Alien igru.

Alien-stalking.jpg

http://www.vg247.com/2014/01/07/alien-isolations-survival-horror-format-brings-the-fear-factor/
http://www.pcgamer.com/previews/ali...-creative-assemblys-ambitious-sci-fi-horror/2

[YOUTUBE]JzG28UqQXxU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]cXzcTXcBc-w[/YOUTUBE]

Utisci onih koji su probali demo...
[YOUTUBE]0O5rRm1RquA[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ovo obećava.

Otvorih temu u konzolnoj sobi al sad je kasno.

Poslednja izmena:
Ako nije pc only onda nemam neka ocekivanja ...

Visokobudžetni klon Outlasta? :)

I meni mirise na to. :) Svidja mi se autenticnost sa sve CRT monitorima i Ei Nis tastaturama na svemirskom brodu iz 22. veka, bas kao u filmu. :)

Kad već krenuh na poređenje sa Outlastom, da kažem i koju reč šta (ne) bih voleo da se desi...

U Outlastu mi se nije dopala enormna količina linearnosti. Daleko bi veći uticaj straha bio da sve nije bilo onoliko linearno, uprkos nekoliko deonica koje su to kao malo razmrdale. Ako ja u hodniku vidim 4 vrata, i sva mogu da se otvore, to (makar u) meni stvara daleko jeziviju atmosferu nego ako od ta 4 vrata zapravo samo jedna nekud vode, a ostala ili ne mogu da se otvore, ili se ispostavi da je iza njih nekakva ostava/sobičak. Usled toga, nakon sat igranja otprilike, meni Outlast uopšte više nije bio strašan, jer sam znao da treba ići tamo i tamo, i da će već skriptovani ivent ili susret svakako da se dogode, i da ću moći da bežim samo u jednom smeru, tako da niti to mogu da izbegnem/zaobiđem, niti će posledice biti naročito strašne.

Nadam se da se to neće dogoditi i ovde. Ohrabruje najava da će postojati doza randomizacije, da će Alieni zapravo imati neki AI koji će igrača loviti po brodu, što je sjajna najava, a istovremeno bi igru učinilo daleko nelinearnijom i težom. Inače, spominju i kraftovanje, baš me zanima kako će to da izvedu :) Nadam se, ništa komplikovano, da se ne narušava atmosfera.

Gameplay breakdown:

[YOUTUBE]watch?v=gBTHss_1saI[/YOUTUBE]

Ako ubace Oculus Rift podršku... instant srčka.

Poslednja izmena:
Ovo definitivno obećava… :p

Meni je iskreno kao iznenadjenje i to veliko, dosla i sama okolnost da se nakon Gearbox-ovog klizeceg starta u fransizu uopste radi na nastavku bilo cega sto ima Alien u naslovu.

Kao veliki fan AvP igara i ovog puta se nadam necem dobrom, ovaj gameplay breakdown izaziva zmarce, ali kad se setim kako su vise nego solidno izgledali snimci iz Colonial Marines-a pa je na kraju bilo sta je bilo cak i sto se tice tehnikalija-moram da smanjim dozivljaj.

Nadam se da ce ovo da uspe, u protivnom, ako unerede motku i drugi put zaredom(neko bi rekao i treci mada AvP iz 2010 nije bio toliko los, posebno multi) bojim se da bi to bio i kraj balade.

Meni je iskreno kao iznenadjenje i to veliko, dosla i sama okolnost da se nakon Gearbox-ovog klizeceg starta u fransizu uopste radi na nastavku bilo cega sto ima Alien u naslovu.

Kao veliki fan AvP igara i ovog puta se nadam necem dobrom, ovaj gameplay breakdown izaziva zmarce, ali kad se setim kako su vise nego solidno izgledali snimci iz Colonial Marines-a pa je na kraju bilo sta je bilo cak i sto se tice tehnikalija-moram da smanjim dozivljaj.

Nadam se da ce ovo da uspe, u protivnom, ako unerede motku i drugi put zaredom(neko bi rekao i treci mada AvP iz 2010 nije bio toliko los, posebno multi) bojim se da bi to bio i kraj balade.

Colonial Marines zapravo Gearbox uopšte nije radio. Eksportovali su izradu igre trećem timu, ne mogu da se setim kom a mrzi me da guglam. Takođe, imaj u vidu da ovo nije fps naslov, već hororolika avantura iz prvog lica. Dakle, neće ni biti u tom smislu nalik na dosadašnje Alien/AvP naslove.

Inače, meni deluje da su AvP naslovi dosta potrošeni. To jest, da je potrošen koncept kojim su do sada rađeni. Multiplej vrlo ograničen, a single svaki na isti kalup. Colonial Marines je pokušao da razbije malo tu monotonu šemu, ali nije uspeo iz nekih drugih razloga. Voleo bih neki ozbiljniji reboot franšize. Ali se bojim da to nije moguće, jer zapravo niko i ne zna šta tačno treba da radi sa time, suviše je taj AvP projekat vođen sa raznih strana da bi se objedinilo u koherentnu celinu vrednu igranja koja će igraču da ponudi nešto novo.

Sa druge strane, Alien svet pruža neograničene mogućnosti upravo za ovakve igre. Lično, voleo bih da se napravi neki fps nalik na ono što smo videli u filmu Predators, ako ga je iko gledao :D Meni se to dosta dopalo. I onda bismo mogli da imamo paralelne naslove Alien (horor avantura) i Predator (fps/survival). Tako da bi to bio svojevrsni AvP, ali bez nasilnog guranja svih elemenata u istu igru :p

@Bajica

Takođe zanimljivo izgleda, premda ovo moram malo da prokomentarišem iako sam o ovome što ću sada reći više puta pisao do sada. Postoji jedna stvar gotovo u svim PC igrama (naročito FPS igrama) koja predstavlja vrhunac gluposti. A to je ovo imbecilno klackanje kamere, od koga nema šanse a da ti ne pripadne muka posle jedno 5 minuta igranja i jedno pola minuta gledanja kad neko drugi igra. Prosto je neverovatno da od Doom-a 3 pa naovamo niti jedna jedina ovakva igra nema smooth filter za miša! Sramota… Koliko bi samo sve mnogo efektnije i prirodnije izgledalo kada bi ovo klackanje bilo stabilizovano barem malo, uz neki minimalan motion-blur efekat. A ja bi još pridodao ovde i HDR efekat na razvlačenje svetla kada se pogleda u neku sijalicu ili set lampica, pošto je to efekat koji ide u paketu sa ovim očgledno namernim autentičanim cam view pogledom i sa sve klackanjem koji autori forisiraju… No dobro… Izgleda da nam sledi trend u vidu seta sličnih horor igara, pa nek bude… ,)

Pa onome sto sam video iz kratkog gameplay snimka, ovo zaista deluje obecavajuce. Mracni, klaustrofobicni koridori, motion detector i first person pogled - epic. :) Igra se, ocigledno, maksimalno fokusira na prvog Aliena, koji je u srcu horor, a ne na Kamerunov nastavak, koji je daleko vise akcionog karaktera.

Držimo palčeve :D

Jos ja budala gledam ovo pred spavanje, ima da me ganjaju vanzemaljci nocas xD

Promenite naslov u Isolation

Typo, ispravljeno, hvala.

*** , grafika je nesto bolja od one u filmu :d

Well... diskutabilno.

alien1v9ohj.jpg

alien2ciqry.jpg

Ali nije daleko. :) Bila bi grafika i bolja da cela igra nije zasnovana na currentgen verzijama. Developeri moraju da se dosta posvete downscalingu svega na stare konzole.

Ovo je bolesno, ja ovo neću igrati :D
Ako bude ovako izgledalo, ovo će biti pravi užas, još ko ima neki surround sistem, heheheheh, već vidim PTS :D

[YOUTUBE]7y1yqUXIiGo[/YOUTUBE]

Samo da malo smanje onaj skener u ruci, zauzme četvrt ekrana.

Glupo je ovo sa skenerom skroz, kao da nosa osciloskop sirine metar..

Valjda je to zato što nisu skriptovani neprijatelji, pa da znaš gde su. Tako sam načuo davno, ali ne pratim nikad razvoj nijedne igre, tako da ne znam 100%. Mada, bez skenera bi bilo strašnije 'iljadu puta.

Šta god da je, ne valja.

pa baš zbog veličine skener diže tenziju, jer nemaš čist pregled onoga što je ispred tebe, tj. daje još veći osećaj klaustofobičnosti

Nazad
Vrh Dno