Šta je novo?

Alias Maya 7

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Nisam siguran da je ovde mesto za ovu temu al ajde....Znam da je program onako mator (2 godine) i da Alias vishe ne postoji (Autodesk ga je kupio 🙁 ) ali sam u nekom chasopisu chitao o ovom program i stekao neverovatno dobre utiske u vezi njega...sada moja pitanja : Vasi utisci? Da li ga je neko koristio? Ima li negde za download (u istom tom chasopisu je takodje pisalo da postoji i FREE verzija pored one od 7000$😀 )Shta vi mislite?Valja li program.

Zna li neko neshto?

Ja koristim Autodesk 3DS Max, koji je prilicno slican Maya programu.

Pazi, i jedan i drugi program je za profesionalnu upotrebu. Znaci, uci se godinama (ja, evo, vec oko dve godine) i sa njim se ozbiljno radi. Od modelovanja, preko teksturisanja, osvetljenja, animacije pa sve do renderovanja. Sve je tu.

Da je dobar, nije dobar - odlican je. Sam vrh 3D grafike i animacije. Svasta moze da se postigne, naravno, ako znas da radis.

P.S Ako si malo zainteresovaniji za ovo, javi se na PM, mogu ti pomoci.

Maja iako kupljena od strane Autodeska predstavlja sam vrh programa za animaciju .... da postoji free verzija .... tj bar je postojala pre.

Ja je koristim već dugo godina (od verzije 1.0). Od verzije 7.0 koju pominješ, izašle su još 3 - Maya 8.0, 8.5, Maya 2008. Besplatna Maya se Zove PLE (Personal Learning Edition), ni ja ne znam da li još ima (PLE) - probaj www.alias.com, www.autodesk.com.

Što se tiče samog programa, sada svaki 3D program ima prednosti i mane, i kad sve sabereš i oduzmeš, manje više je svejedno u kom radiš - Maya, 3dsMax, Softimage|XSI - ostali paketi imaju manje mogućnosti.

Ja sam radio u Max-u dok nisam prešao na Mayu. Ako mene pitaš, kada bih sada počinjao opet da učim neki 3d softver, to bi bio jedino XSI.

Nazad
Vrh Dno