Šta je novo?

Algoritam merenja temperature procesora!

yechmeny

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2007
Poena
304
Kako je moguce da razlichite aplikacije za merenje temperature procesora prikazuju drastichno razlichite podatke?

E sad, mene zanima kako je fizichki ta logika merenja izvedena na samom procesoru i plochi. Kakav hardver je zaduzen za te akcije, i kako razlichite aplikacije uopshte preuzimaju podatke od tog hardvera? U kom delu bi se greshka mogla dogoditi?

Nisam probao previshe aplikacija za merenje temperature, ali EVEREST i CPU TEMP koji se podjednako pominju na forumu, prikazuju drastichno razlichita ochitavanja.

E6750 na 3.2Ghz bez dizanog napona sa box kulerom, pod opterecenjem dva pokrenuta Stress Prime-a, se po EVEREST-u greje do maksimalnih 47C, dok se po CPU TEMP-u greje do 67C. I ne boli mene glava zbog toga, ali se pitam ko je tu lud. :)

Nisam se, na zalost, previshe bavio tim pitanjem pa molim za razumevanje ako je vec odgovoreno na ova pitanja na forumu.

Poslednja izmena:
Dobar je vodich za OC-ovanje, ali na zalost nema odgovora na moja pitanja.

Ponavljam. Kako se deshava greshka u ochitavanju temperature procesora, koju prave aplikacije napisane za te akcije?

Ako neko zna neshto o razvoju tog tipa softvera, neka iznese bar pretpostavke zbog chega se deshavaju razlike u ochitavanjima temperature. Kako te aplikacije komuniciraju sa senzorom u procesoru za merenje temperature?

Nazad
Vrh Dno