Šta je novo?

Alfresco Community 3.2 upgrade na 4.0?

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Da li se neko, slucajno, bavio ovakvom gimnastikom?

Imam Alfresco 3.2 community koji treba upgrejdovati na 4.0x jer na 3.2 dosta toga ne radi, sto mi malo pravi problema.

Prostora za pokusaj-pogreska ima sasvim dovoljno, ali je problem sto sam sa Alfresco radio koliko je bilo potrebno da se podesi sistem da bi on proradio.

Mnogo bi mi pomoglo da cujem bilo kakva licna iskustva.

Hvala.

Da li je u pitanju single instalacija ili neki cluster?

Single instalacija, relativno slabo koristeno. Ne verujem da ima vise od 30 korisnika.

Za pocetak je obavezno da uradis upgrade na verziju 3.4d pa tek onda sa te verzije mozes da radis upgrade na poslednju dostupnu verziju 4.0d. Dakle, nemoj da radis direkt sa 3.2 jer ce gotovo sigurno biti problema. E sad, da stvari ne bi bile jednostavne, one moraju biti komplikovane pa ces morati da pratis upgrade path: http://wiki.alfresco.com/wiki/General_Upgrade_Process

Samo isprati taj proces (pre njega, naravno, bekapuj) i ne bi trebao da imas vecih problema.

S obzirom na to da o Alfrescu znam da ima dva data foldera, radi na tomcatu i ima neku bazu (mislim da je ovde MySQL). Da li je backup - export te baze, i kopiranje foldera i eventualno webapps? :)

Hvala,...

Otvorim pivo i krecem :D

Neke bitne razlike između v3.x i v4.x:
1) v4 po defoltu koristi Solr podsustav(aplikaciju) za indexiranje, v3 je dolazio sa Lucene. No radi i Lucene. Ako koristiš konfiguraciju od v3, onda će Lucene biti defoltni. Uglavnom, kod Lucene indexa je jako bitno da odgovaraju backup-u baze.
2) v4 dolazi sa bundlovanom PostgreSQL bazom v9.0, dok je v3 dolazio sa MySQL.
Dakle, biti će potrebno napraviti instalaciju Alfresca 4 bez baze i povući MySQL iz repozitorija Linux distribucije kao standalone (pretpostavljam da je Linux platforma). Napraviti restore baze i podesiti konfiguraciju Alfresca 4.0 da gleda na tu bazu.

Nista za danas...

Malo sam pozurio, pa se ispostavilo da je velik problem kada se promeni IP servera, a pola konfiguracije zakucano.

Za pocetak moram postojecu instalaciju da prebacim na novi IP.
Drugi problem je apsolutno idijotski raspored config fajlova, sa sve logicnim osamdesetcetveroznamenkastim imenima. Izgleda da treba prebaciti podesavanja iz starih u nove config fajlove,... :|

Apsolutna nejasnoca mi je kako se radi update MySQL baze,... i tako, vise srece sutra :)

Majstor koji je nakucavao da ovo proradi pre par godina je editovao config fajlove u originalu, tako da su razbacani po Alfresco diru :(

Ne uspevam ni 3.2R2 da podignem, konstantno javlja gresku:

Kod:
Feb 25, 2013 1:17:54 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
SEVERE: Error listenerStart
Feb 25, 2013 1:17:54 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
SEVERE: Context [/alfresco] startup failed due to previous errors

p.s. Nasao sam fajlove i podigao verziju na 3.2r2

Poslednja izmena:
System Information
Current User: milanb
Version: Community - v3.4.0 (d 3370)

Dje je ona java da joj slomijem nogu... :|

RTFM: 3.4 zahteva javu 1.6, a ne 1.5...

Generalno svi danasnji problemi su se sveli na javu i konfiguracione fajlove. Alfresco sam updejtuje shemu baze, sto se moze proveriti u tabeli alf_applied_patch, ali okruzenje i prepravka konfiguracionih fajlova oduzima najvise vremena.

Kod:
./WEB-INF/classes/alfresco-global.properties
./WEB-INF/classes/alfresco/web-client-config.xml
./WEB-INF/classes/alfresco/file-servers.xml
./WEB-INF/classes/alfresco/subsystems/fileServers/default/file-servers.properties
./WEB-INF/classes/alfresco/subsystems/fileServers/default/file-servers-context.xml
./WEB-INF/classes/log4j.properties

Potrebno je svaki od ovih fajlova editovati sa podesavanjima koja su bila u verziji 3.2, sto je malo zamorno, jer su dosta toga izmenjali. Uhvatio sam shemu kako to da uradim i krenem u upgrade na verziju 4.x.. O tome kada sledeci put budem imao viska vremena :)

Hvala svima i pozdrav

Prosao i update na 4.0c, ostaje problem ukljucivanja CIFS i WebDav, ali to je sada vec pitanje podesavanja servera jer je Alfresco instaliran iz .war.

Razmatram opciju da instaliram novi server i postavim install verziju alfresca, pa da mu podmetnem podesavanja i sadrzaj.... :|

Vrh Dno