Šta je novo?

ALFA VISION DVD-R 4x

zeljko je napisao(la):
Heinz promeni dobavljaca, posto sam ja rezao barem 20tak razlicitih serija i skart je bio 0% na preko 300 narezanih :p

Slažem se, još kad bi dobavljači imali uvek istu robu...

Zorro je napisao(la):
Nisam zaboravio, naravno, ali kako sam te shvatio tamo imaju samo Ricoh+, a meni treba nekoliko dobrih minus medija, da posaljem "rodjaku u unutrasnjosti".

Pa na istom mestu imas to. Ritek G04 sa stampom Primedisc-a, DVD-R 4x, kosta 80 din.

Ne razumem cemu prepirke. Vi rezite na princo za 65, ja cu na Ricoh za 70 i mirna kuca, svi zadovoljni...Jedino sto cu uzeti sebi za pravo je da kad god neko pita na sta da reze da odgovorim sa "Ricoh" ili "Ritek" :d

BTW nisu samo driver i heinz imali frke sa princoom, vec gomila ljudi.

Heinz je napisao(la):
A šta smo trebali da uradimo? Da čuvamo loše Princo primerke za tebe pa da nam i ti potvrdiš da nisu ništa valjali?

Pa ne kupujes ih valjda na buvljaku ili u dzaku... ako nesto ne valja odneses tamo gde si kupio na reklamaciju. Svuda ima losih serija a pogotovu kod nas. To ako je nekad bilo problema ne mora da znaci da ce ih zauvek biti... Samo kazem da princo nije toliko los koliko neki tvrde i da meni zavrsava posao. A i cena mu je sad pala, mislim da je tek nesto preko 50 dinara i naravno da je RECOMMENDED! :)

da ne ispadne da se svadjamo ritek i ricoh jesu klasa vise, ali Princo se nikako nemoze porediti sa skartom datawrite red, alfa media, .... i ostalima ipak je on za dve klase iznad tih diskova

PS: sto se tice kvaliteta princa u odnosu na inostranstvo tu smo u prednosti jer se njima uvaljuju svakakve gluposti u vidu datawrite, bulkpaq princa koji su overprinted, znaci losijeg su kvaliteta i znaju da budu skart

zeljko je napisao(la):
meni sa 106 i razanjem na svakojakim losim diskovima nikad mi se nije javio Calibration error, tako da ti lepo proveri sta nestima rezac ili konfiguracija :d

Pa ja to ne govorim na osnovu jednog diska koji sam snimio na jednom rezachu :)
Snimio sam preko 1500 DVD+-R na 6 razlichitih rezacha, i svuda su princo iz loshe serije i drugi loshi diskovi s vremena na vreme prijavljivali calibration, a kod loshih Princa je najizrazenije...Deshavalo se da i po 5 diskova zaredom prijave greshku...A onda mi josh nekoliko ljudi sa 106/107/1300a kazu da imaju iste probleme itd...Princo je neverovatno pao sa vrlo dobrog diska na djubre u roku od 10 dana...Nabavljao sam ih na 3 mesta, i kada sam svuda uzeo diskove koji se jedva rezu 2x odustao sam i preshao na Ricoha koji je trenutno najbolja kupovina sigurno....

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro da se napravi jedan sticky topic: Gde kupiti trenutno najkvalitetnije/najjevtinije DVD i CD medije.
i da svako da svoju ocenu o kvalitetu medija i onda ljudi mogu sami da se odluce sta ce.

I dati adrese i telefone i okvirne cene i da se resi ova veoma cesta rasprava o tome koje DVD medije uzeti i gde.

I ja se slazem, mora da neko uvozi skart, ja sam uzimao diskove u Zrenjaninu u zadnja 2 meseca i nisam imao tih problema mada neznam od koga ih tip nabavlja

Vrh Dno