Šta je novo?

alert u excelu

• Začetnik teme Začetnik teme mmv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
pozdrav,
zanima me da li neko ima ideju kako u excelu moze da se izvede sledece !

u jedno polje se ukuca datum, i zeleo bih da me to polje upozori 30 dana pre isteka zadatog datuma ! konkretno, registracija vozila istice primera radi 19.05.2008., da li je moguce izvesti alert 30 dana ranije, i da taj alert stoji svih 30 dana !

valjda sam lepo objasnio ! hvala !

Ima toliko programa, kao recimo winalarm (ili takonešto,nije na ovoj mašini pa ne znam), zašto bi se zezao sa tim.

zato sto mi je to potrebno za posao, a koristim racunar gde je onemogucen bilo kakav install ! uzsno, ali istinito ! i kad neko nesto ubaci u komp, administratori odmah brisu !

pogledaj conditional formatting za celiju A1 i formulu u celiji B1

mada meni ne funkcionise conditional formatting iz nekog razloga...

imas noviji i stariji format fajla. u novom excelu mozes za conditional formatting da zadas da radi ako se nesto desava tekuceg meseca, nedelje itd...

ako imas stari excel javi dal' A1 menja boju kada je u njoj datum >= trenutni datum-30. bas me zanima.

Prilozi

a imas li outlook?

Pa verovatno covek vodi racuna o velikom broju vozila, o kojima ima i jos dosta podataka, pa mislim da je glupo da cuva podatke u outlook-u.

@Bahati: Kod mene ne rade tvoja setovanja za Conditional Formating, pa sam napravio nesto slicno, mozda malo jednostavnije.

Prilozi

ovo mixi radi, hvala ti puno, a hvala i svima koji su hteli da pomognu !

pogledaj conditional formatting za celiju A1 i formulu u celiji B1

mada meni ne funkcionise conditional formatting iz nekog razloga...

imas noviji i stariji format fajla. u novom excelu mozes za conditional formatting da zadas da radi ako se nesto desava tekuceg meseca, nedelje itd...

ako imas stari excel javi dal' A1 menja boju kada je u njoj datum >= trenutni datum-30. bas me zanima.

Ovaj primer ne radi zato što si stavio u CF da ti proverava Cell value. Morao da se radi sa formulom kao što je mixi uradio u svom primeru. Jedina napomena za formuliu je da njen rezlutat mora da bude logički (true, false) što se u principu svodi na veće /manje od nečega.

Ja bih u gornjem primeru napisao nešto kao =$A$1>TODAY()-30, mada i mixi-jevo =(B6-TODAY())<=30 radi isto.

Ako CF treba da se odnosi na kolonu ili neku range onda treba uraditi sledeće:

Obeležiti range. U CF za formulu upisati adresu prve ćelije range-a ali OBAVEZNO bez $ znakova i CF će se odnositi na ceo range ali će se za svaku ćeliju posebo izračunavati formula. Ako ostanu $ onda će za sve ćelije važiti CF pravilo prve ćelije.

:wave:

pa zar cell value nije neki broj (datum)?

Cell Value je samo value, tako da možeš kao uslov da staviš "22.05.2008" ali ne i "=Today()".

Ako hoćeš bilo koju promenljivu onda mora cell formula da se koristi.

Nazad
Vrh Dno