Šta je novo?

ALCATEL OT-800 One Touch Tribe

Gorth

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.11.2006
Poena
495
Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim telefonom, posto se skoro pojavio kod nas po povoljnoj ceni, sa naizgled sjajnim opcijama...
showcatalogpics.asp

http://www.youtube.com/watch?v=8d-SN3-FzQw&feature=player_embedded#

http://www.youtube.com/watch?v=nTxEf6WWVxA&feature=player_embedded

takodje! mislio sam da su davnih dana batalili mobilnu telefoniju, i prilichno me iznenadila reklama za isti...samo shto ne bi da budem tester, pa i ja chekam neke informacije iz prve ruke...

Ja cu najverovatnije biti taj tester kod nas, posto planiram da uzmem isti u skorije vreme sa paketom u telekomu... Drzao sam ga u ruci, lagan je ali nije mekane i kilave konstrukcije...dugmici imaju sjajan hod...cak su mu i bateriju pohvalili da traje glat 3+ dana.... Videcemo

Koliko ja znam Alcatel vise ne proizvodi mobilne telefone vec su prodali ime nekim Kinezima koji sad prave telefone sa tim imenom. Negde sam procitao, pa ne znam da li je tacna informacija.

Pa kao i svi ostali evropljani, prodali su se nekom na istoku :d

Specifikacije većine telefona sa oznakom Alcatel nisu ništa posebno. Ustvari, biću savršeno objektivan i reći ću da su ispod specifikacija današnjeg mejnstrima kod nas. Kome treba uredjaj (današnji mobilni telefoni nikako nisu samo telefoni) isključivo za pozive i poruke, da ga ne gleda mnogo, Alcatel modeli imaju dobru ponudu (ali ne i kod nas).

To je tacno ali svi telefoni sa boljim specifikacijama, smartfonovi su zanimljivi u prvi nekoliko meseci a kasnije sluze samo za pozive i sms.

To je tacno ali svi telefoni sa boljim specifikacijama, smartfonovi su zanimljivi u prvi nekoliko meseci a kasnije sluze samo za pozive i sms.

Uglavnom si u pravu, ali nedostatak WIFI-ja na telefonu sa QWERTY tastaturom je, u danasnje vreme, neoprostiv. 100 € vise, i tu je sasvim pristojna nokia e63. Doduse, ne znam da li je moguce kupiti preko ugovora

Nisam mislio na softver (ne znam kakav je). Na primer, većina ekrana na Alcatel telefonima je STN i imaju 64k boja i rezoluciju mnogo, mnogo manju od 320x240. Sem ovde pomenutog Tribe, nijedan nema mogućnost povezivanja preko EDGE (max GPRS). Bluetooth gotovo da nemaju. Itd. itd.

P.S. Meni je moja Nokia 6120c posle godinu ipo i dalje interesantna i koristim je često za više od telefoniranja/SMS.

Uglavnom si u pravu, ali nedostatak WIFI-ja na telefonu sa QWERTY tastaturom je, u danasnje vreme, neoprostiv. 100 € vise, i tu je sasvim pristojna nokia e63. Doduse, ne znam da li je moguce kupiti preko ugovora

Pa da imam 250€ ne bih uopste razmisljao o ovom telefonu...bas si vickast :)

Koliko ja znam Alcatel vise ne proizvodi mobilne telefone vec su prodali ime nekim Kinezima koji sad prave telefone sa tim imenom. Negde sam procitao, pa ne znam da li je tacna informacija.

Kupio ih je 2006 "Lucent Technologies"(ujedinjeni AT&T, Western Electric, Bell Labs)

Eh da su ih kupili kinezi, bili bi bolji telefoni.

Danas sam uzeo telefon i za par dana ocekujte mali test :)

Evo ovako:

Telefon me je odusevio, nije vrh ponude i da nisam uzeo paket mozda bih kupio neki drugi telefon za 13000 :) (sa paketom 5300+dobijete alcatel ot-222 gratis)

Baterija je vise nego odlicna, bez problema 3-4 dana,
Tastatura je odlicna, dugmici pruzaju sjajan osecaj prilikom koriscenja,
Ekran je i po jakom suncu pristojno vidljiv, ima odlicnu rezoluciju i lepe boije,
Kamera je u rangu Nokia 2MP modela... znaci nista specijalno...
Telefon ima dobar prijem i odlican zvucnik, tako da cete cuti telefon u guzvi sem ako se nalazi ispod par slojeva torbi i odece :D
Nema pdf reader ali sam to sredio sa java aplikacijom....
Moze da se koristi kao webcamera, ili usb flash kada se prikaci na komp...posto i za slusalice i za komunikaciju koristi miniUSB port. Kada smo kod slusalica, tipicne kineske koje cu prvom prilikom kada kupim adapter miniUSB-3.5mm da zamenim :)

Od mana jedna mi najvise smeta, telefon ima neki svoj filter protiv buke...nacin na koji radi oslikava obican LOW PASS filter koji kada pricate veoma tiho ima obicaj da vas ne propusti :D
Videcemo mozda je moguce to ukloniti softverski ;)

Gorth, mozes li mi molim te reci gde si nabavio JAVA aplikaciju za citanje pdf fajlova? Ja prevrnuh sve i ne uspeh da je nadjem.
Inace i ja sam uzeo isti paket 18.11. i prezadovoljan sam za sad...

Evo ja sam nasao ovo malo programce, nije nesto spec ali vrsi funkciju...
Samo ces umesto novog reda videti kocku pa nastavak teksta ;)
Ako nadjes nesto bolje javi :)

Prilozi

• mobilepdf.rar
    259 KB · Pregleda: 165
Ajde sibni sta si jos nabavio od zanimljivih aplikacija, igrice me ne zanimaju, znaci neki korisni programcici i tako to...:)))

Pa za sada nista spec...mrzelo me da jurim jer telefon ima sve sto mi treba :)

Evo i ja sam vlasnik ovog telefona... sve nas je vise...
Gorth, kako da ubacim ovaj programcic u telefon, a da mi bude Java aplikacija? :)

Pozdrav svima, izguglah temu i skoro pa sam siguran da cu da ga kupim na studentskoj akciji Vip mobila. (Da ne bude zamene, tamo nije alkatel vec Vip 626). Svideo mi se jer je querty (e sad ja to nikad koristio nisam tako da mi se to cini za kuckanje sms i na netu kao prednost), fin ekran, ok baterija,sve u svemu fin telefoncic.
E sad, realno, nikad ga ne bih pogledao da nije ove akcije, ali ovo mu dodje ponuda koja se ne odbija:

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/promocije/studentska-promocija.617.html
(izvinjavam se ako se ovo racuna kao rekalama)

Stvar koja me najvise interesuje - puno vremena provodim slusajuci muziku (cesto putujem) na svom starom dobrom w810 - kakav je ovaj telefon kao muzicko resenje? Plejer je bitno da nije neko raspadanje, i takodje nigde ne nadjoh slusalice koje idu uz ovaj telefon - ako ljudi koji imaju(ili su imali) ovaj telefon mogu da prenesu svoje utiske, dosta bi mi pomogli u odlucivanju.
Hvala unapred

Ako ti je do muzike ne uzimaj ovaj telefon :) ocajan mp3 player, mada je radio dobar...
Slusalice se kace na mini USB, kao onaj na fotoaparatima npr. Tako da neces naci zamenu osim ako ne iskopas negde adapter :D

Hvala na brzom odgovoru.
Nisam nesto previse zahtevan za plejer - bitno da moze da napravi listu, start stop i neko premotavanje. Ne znam koliko poznajes Walkman plejere na SE telefonima (kao sto rekoh , imam w810), tako da ne znam sta je ocajno za tebe :D

A za sluske, moze da se prikljucuju na cega hoces, ako su dobre ne bi ih ni menjao.
Koristim HPM - 70, imao sam orginalne uz telefon dobijene i jos 2 para kopija od 800 dinara za 3 godine koriscenja, tako da sve gledam u odnosu na njih. Ako su gore od ovih, to bi dosta uticalo na odluku o kupovini.

P.S. Sad izguglah telefon za 6800 dindzi na akciji, bez ugovora i drugih zavrzlama, zagrejah se opako, SE je zreo za penziju...

Pazi koristim SANSA CLIP mp3 player, tako da sam navikao na dobar zvuk... Po mojoj slobodnoj proceni u rangu je sa kineskim mp4 playerima sa sve njihovim slusalicama :D Cak sam i trazio adapter miniUSB->3.5mm da mozda popravim zvuk sluskama ali sam odustao zbog posedovanja sanse :D

Poslednja izmena:
Hvala ti puno, definitivno idem da ga pogledam i preslusam sutra, odluka o kupovini do tad stoji. Pisem utiske cim dodjem kuci

Mene zanima telefon, samo imam pitanje vezano za igre, tj. kako rade i kakav je izbor? Hvala.

Da li postoji neki free program za ovaj telefon koji omogucava da sacuvam neogranicen broj sms poruka u telefonu? Koliko sam video po raznim sajtovima telefon ima memoriju za samo 500 poruka...

Mislim da sam negde pročitao da to neće ići, makar ne uz pomoć neke j2me aplikacije. Možda bi mogle poruke da se (putem kabla/blututa i alcatel suita ili nekog drugog programa tipa Wammu (koji sam probao u linuksu i radi sa OT-800) eksportuju kao mbox, eml, xml, txt... pa da se onda prebace na microSD karticu i onda dalje (ukoliko je moguće) otvaraju uz pomoć nekog j2me mail klijenta, ili u najgorem slučaju kao txt faljovi iz onog ebook readera koji postoji u samom telefonu. Doduše, nisam probao to što tebi treba, ali možda će neko imati još nešto da doda na temu.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno