Šta je novo?

Alcatel One Touch Scribe HD

Slucajno naleteo na ovaj fon i zaista deluje primamljivo. Ko neocekuje previse od telefona mislim da ce ovo biti extra kupovina. 5" displej sa 720p rezolucijom se cini skroz ok, 1Gb RAM-a, jedino sto nije navedena grafika koja ce biti ali po meni ni tu ne bi trebalo da bude problema. Sve u svemu bice zanimljivo kad se pojavi. :)

Za te pare ne postoji bolji phablet, ima skoro 300ppi, solidan hardver, baterija 2500mAh pa jos dual sim. Alcatel radi ono sto su trebali Huawei i zte da rade.

Ionako ce 95% ljudi misliti da je Galaxy ili Note :D :lupko:

Koliko dobrih dual sim modela od Alcatela. Ne znam koji da sačekam. Samo da ne zaseru sa kamerom kao na 997D.

samo što je cigla :D
i kamera mi deluje da će se lako grebati onako izbačena
ali cena, wow! ovo će biti bolja kupovina i od onog LG 4x

Zasto svaki Alcatel mora da laguje? Power na vrhu telefona, samo 1GB Ram-a, ruzan (bar meni), kilavo radi...

jeste sve to al brate 280€, galaxy s3 mini košta toliko, o čemu pričamo :)

edit: 1gb rama nije samo, da nećeš 4gb za te pare, pogledaj koliko košta najjeftiniji telefon sa 2GB pa javi ovde (ne nexus 4 na usa play store pls)

Poslednja izmena:
Jesu specifikacije lepe kao i cena, to stoji, ali ovo mnogo lose radi. Galaxy S3 mini jeste precenjen ali bar radi tecnije od ovoga.
Inace, 1GB Ram-a postaje vec malo za JB. Moram ponovo da pomenem koliko je glupavo staviti power gore...

kako malo kad gnex radi savršeno ? znači nije do rama
ovaj stvarno čudno baguje :) videćemo kad se pojavi redovan primerak, nije ovo normalno

a za taster se slažem, mene nervira i na 997 što je tamo, ovaj je još veći u pm ko da dohvati to :)

Radi GNex savrseno ali zna i njemu da zafali rama. Jednostavno zelim da mi neke aplikacije stoje u pozadini bez gasenja a za to mi je 1GB Ram-a malo. ;)
Sacekacemo ali definitivno ovde nesto nije u redu.
Ako nista drugo, jedino ga zbog tog tastera ne bih uzimao. :d

pa ok lepo je to al onda pljusni 5 glava za neki telefon sa 2gb rama a ne da zameraš to ubogom alkatelu od 280€ :d

meni najviše smeta što je cigla *** :D 75mm širine na 5" 16:9, zašto? htc one je 68mm, oppo find 5 69mm, xperia zl 69, xperia z 71 (i na nju već kukaju da je glomazna), note 2 80. bliži je n2 nego ovim ostalim 5" telefonima.
ista priča kao sa 997, 4.3" ekran a 68mm širina :S:

Da je cigla, cigla je. *** treba da imas sake ko Shaquille O'neal da mozes normalno da ga koristis :d

pa ok lepo je to al onda pljusni 5 glava za neki telefon sa 2gb rama a ne da zameraš to ubogom alkatelu od 280€ :d

meni najviše smeta što je cigla *** :D 75mm širine na 5" 16:9, zašto? htc one je 68mm, oppo find 5 69mm, xperia zl 69, xperia z 71 (i na nju već kukaju da je glomazna), note 2 80. bliži je n2 nego ovim ostalim 5" telefonima.
U pravu si druze,svih 5 android telefona sa 2GB rama kosta preko 500evra,a neverijem da ce samo oni dobiti KLP.Meni je 1gb za sad sascim dovoljno,kao i 90 posto korisnika androida.Jeste Scribe HD velik,pola inca manji ekran a ista velicina ko note2.Čekamo prve testove i reveiw pa da vidimo kako se ponasa.Jos jedna draz Alcatelovih telefona,platis duplo manje a dobijes skoro iste perfomanse ko premium modeli,krenulo im sa 997/997D i izgleda ne nameravaju da stanu.Bravo za Alcatel :)

Poslednja izmena:
Искусан је Alcatel, знају као се пробија на тржиште, а не ко huawei да одма оплету са ценама ко Samsung:D

Evo nama i prvog Review,jes da je na Ruskom ali je prvi,dosta se razume,pa malo podsecanja ruskog jezika.....
Pogledajte samo kvalitet izrade sa telefonima sa kojima ga poredi,narociro pogledajte zadnju stranicu NotaII i Scribe HD koliko Scribe HD bolje izgleda, i beli je mnogo lep,ima tu i Benchmarka i fluidnost u radu,ekran je odlican,a kamera isto odlicna i to sve za 280 evra, pa pogledajte i uzivajte,Lik je isto rekao da su glupo stavili power dugme na vrhu i sta ce ima toliko praznog mesta ispord ekrana kad imaju softverske dugmice,u cemu se i ja u potpunosti slazem,ali za 280 evra to mu uopste nisu mane :D :d ;)

http://www.youtube.com/watch?v=i_QwIY_VlLU

Poslednja izmena:
+1

Alkatel u poslednje vreme izbacuje najvise best-buy telefona (ako uporedjujemo cenu sa dobijenim).

Odlican! Lep i jako dobro radi posao! :)

Ubogi od 280E? :d
Upravo to i meni smeta (pored navedenog), jer ne znam kako mogu normalno da do'vatim power dugme na ovoj cigletini.
Evo nama i prvog Review,jes da je na Ruskom ali je prvi,dosta se razume,pa malo podsecanja ruskog jezika.....
Pogledajte samo kvalitet izrade sa telefonima sa kojima ga poredi,narociro pogledajte zadnju stranicu NotaII i Scribe HD koliko Scribe HD bolje izgleda, i beli je mnogo lep,ima tu i Benchmarka i fluidnost u radu,ekran je odlican,a kamera isto odlicna i to sve za 280 evra, pa pogledajte i uzivajte,Lik je isto rekao da su glupo stavili power dugme na vrhu i sta ce ima toliko praznog mesta ispord ekrana kad imaju softverske dugmice,u cemu se i ja u potpunosti slazem,ali za 280 evra to mu uopste nisu mane :D :d ;)

http://www.youtube.com/watch?v=i_QwIY_VlLU
Cena jeste lepa al' hebes to kad radi k'o da ima single core.

Koliko sam ja video alkatel na svojim modelima koristi launcher slican SPB 3D shell launcheru, oni koji su ga koristili znaju da jede od 80-200mb rama, u zavisnsti koje panele postavite, slike dana, vreme, vesti itd itd.. Mislim da je upravo ovo problem kod njihovih telefona, drug je flesnuo na onom 995 modelu neki pure android i vrlo lepo radi, cak i sa 512mb ram, sto je svakako danas donja granica, ali opet fino radi..

ma jok, to je na 995, 997 i ovi novi imaju stock launcher

Pa dobro ja sam ta dva i imao prilike samo da vidim, 995 i 997 i za njih i kazem da rade tako kako rade, vrv zbog tog launchera..

Jel IPS ekran ima ovaj telefon, negde pisalo IPS, negde TFT ??

Jesi siguran za 997?? Meni se cini da imaju slican launcher... hmmm mozda nzm.. Meni je ovaj telefon interesantan zbog velicine ekrana, nikako da kod nas stignu oni neki Lenovo telefoni sa tom dijagonalom, a bili su cesto najavljivani... Kakav je Alcatel sto se tice podrske?

Jesi siguran za 997?? Meni se cini da imaju slican launcher... hmmm mozda nzm.. Meni je ovaj telefon interesantan zbog velicine ekrana, nikako da kod nas stignu oni neki Lenovo telefoni sa tom dijagonalom, a bili su cesto najavljivani... Kakav je Alcatel sto se tice podrske?

Vojkan je prilično siguran za 997, jer ga ima,a i ja ti kazem druze posle 995 *****a presli su na STOCK Android i stock lancher i Scribe HD ce imati Stock JB i stock lancher.
Nema veliku podršku ali popravlja se i to!!!!

Vrh Dno