Šta je novo?

Alcatel 5, Motorola Moto G6 PLAY ili Samsung GALAXY J6 2018

combe

Cenjen
Učlanjen(a)
05.06.2010
Poruke
16
Poena
155
Pozdrav svima, imam u ponudi ova 3 modela pa me zanima vasa preporuka koji od njih uzeti. Cena Alcatel 5 i Motorola Moto G6 PLAY je ista a Samsung GALAXY J6 2018 je malo skuplji. Inace sva 3 modela imaju RAM 3GB i skladiste 32GB i trazim koji je generalno najbolji znaci duzina trajanja baterije, fluidnost, kamera, kolicina slobodne memorije i skladista posle instalacije os-a, viber whatsapp. Gledao sam recenzije i cini mi se da nekako pobedjuje Moto G6 PLAY ali ipak me zanima licno iskustvo ako neko ima? Hvala :)
 
Poslednja izmena:
Imam Moto E4+ koja isto ima 3gb ram. Mislim da je samo fora da li preferiras "čist" android ili samsungov. Po tome su različiti dosta. Od skiro imam Moto, a podesavao sam kevin i zenin J3 2017 i J5 2017 i kao da su razliciti OS na Moto i Samsungu. Alcatel bih zaobisao

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk
 
I koji je bolji u svakodnevnom radu? Kome duze drzi baterija? Za kameru znam da je bolja na Motoroli. U principu sto manje aplikacija jer tako i ostaje vise RAM-a i prostora i ubacicu sam ono sto mi treba ali po specifikaciji je samsung brzi pa zato pitam?
 
G6 Play je najmanje zlo od ponudjenih.
 
G6 Play definitivno.

Alcatel bih u celoj priči zaobišao u širokom luku. Jednostavno, marka koja je gora i od većine kineskih brandova (što u suštini i jesu, od njih ostalo samo ime, kupili ih Kinezi kao i Nokiu).

Što se Motorole i Samsunga tiče, kao brandovi oba su sigurica, a kod konkretnih modela, od kojih sam prvi imao lično a drugi imao drug, u kratkim crtama. Oba fona imaju 3GB, ali zbog čistog androida tih 3GB više dođu do izražaja kod Motorole nego kod Samsunga. Baterija bolja kod Motorole mada ne i značajno bolja gledajući kapcitet iste (4000vs3000mAh) jer Amoled ekran troši manje nego ekran kod Motorole pa skoro anulira tu prednost. Ekran je bolji na Samsungu normalno - AMOLED neprikosnoven, ali daleko od tog da Motorola ima loš. Njen je za svaku pohvalu. Kamera - pa definitivno Motorola. Uprkos specifikacijama na strani J6, fon definitivno ima problem sa autofokusom - naročito u uslovima lošijeg osvetljenja i npr. kada je napolju sumrak. Skoro nisam video fon koji se toliko muči.
 
Vrh Dno