Šta je novo?

Albatron 7300GT 256 MB .... Linije nebuloza po ekranu...

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Kolega mi je prebacio ovu grafu da mu je istestiram, rece mi da je probao sve moguce kombinacije drajvera, u pitanju je silent izvedba low budget albatron kartice pcie. Random simptomi nakon razlicitih vremenskih perioda grafa u pod opterecenjem izvjesno vrijeme radi ok i nakon toga mu se pojavljuju vertikalne linije po ekranu. Interesuje me da li je neko imao slicne probleme sa ovim serijama.

Unapred zahvalan.

To sto izvesno vreme radi OK, a onda pocne da zeza mirise na pregrevanje (nista cudno jer je silent). Vidi kako idu temperature i eventualno nabaci neki ventilator na nju, pa onda vidi da li se problem ponavlja.

Sad sam promenio pastu na chip-u, namazao tanko AS5, ali nebuloze se desavaju tipa hijeroglifa i u biosu i u normalnom radu. Ja verujem da ja tu vise ne mogu nista da uradim nego da kolega kupi novu graficku.

Memorija verovatno. Probaj da spustiš klokove , pa ako to upali uflešuj video BIOS sa sniženim klokovima. Batali promenu paste, napravi neki protok vazduha ventilatorom.

Ako se pregrevala u toku radnog veka, moguce je da su popustili lemovi na mem. chipovima, pa kad se dooobro zagreje, pochne da zeza. Moze da se preduvaju lemovi, ako se isplati.

Bice da ti je karta otisla u vecna lovista... Svaki put kad sam imao artifakte sa bilo kojom kartom, uvek je znacilo da je karta gotova...

Ja sam imao isti problem sa 7300GT ali za agp slot, meni je to nestalo kad sam skinuo stranicu sa kucista...jest da onda ima vise prasine...ali nema veze...cesce sam izduvavao i to je to...nije mi se isplatilo da ulazem u novo hladjenje posto je bio star komp.
Sad imam nov komp i radi kao zmaj :banana:

Pokusaj promenom kulera ili na taj Silent stavi neki kuler pa vidi ako nece onda je vreme da kupis novu....jer tu nema popravke..

Nazad
Vrh Dno