Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Evo komentara tipa koji je video novi trailer...
I was at a sneak preview yesterday and I think the trailer was awesome, easily the best trailer on AW so far. Sure there was plenty of quick montages in it, but I think it was moody.

There was this this guy, that is seen in the background of new screencap, talking to mr. Wake about townspeople and how there is something peculiar about them. There was also waitress in the coffee shop that was fan of AW, as mentioned in earlier post. There was also scene that, I think, Alans fiancé appears from the light saying something to him. There was also nice zoomscenes that went through murky forests to the place where Alan was trying to survive in the darkness. If I remember correctly there was also this "watch out, behind you!!" scene. It all went so quickly, though there was all kinds of stuff. Anyways not the gameplay as such if I understood correctly. Music was inspirational, I liked it. It me reminded me somewhat of the music that was in the first trailer. Near the end there was a scene, that was shot from the perspective of somebody lurking in the forest for Alan Wake. AW was scanning here and there with a flashlight.

All in all the trailer left me with an impression of a game that is developed talently and thoroughly. It certainly didn't lower my expectations. I can't say were the graphics top-notch or not, but they were definitely good looking enough. I think AW has moved to the next level since last display.

Do djavola gde je trejler??

Da li je moguće da i dalje ima ljudi koji čekaju na ovo? O čemu se uopšte radi u tom "psihološkom akcionom trileru"? Još jedna hype-prevara od igre koja služi da se na foru urade investitori koji ulože dosta keša.

Kapiram da zele da naprave Stiven King-ovsku pricu, kao sto je Salem's Lot na primer...pisac sa "mracnom" prosloscu dolazi u ucmali gradic ciji stanovnici nisu bas...obicni :D Klasican zaplet, i ako odrade kako treba ovo moze da bude sjajna igra...AKO :p

Nex, jel si fan kratkih priča Steve Kinga?

hah zar sam tako ocigledan :D
Da, mada nisam procitao sve.Takodje, standardno -Barker i HP Lovecraft i Buzzati-jeva Prodavnica Tajni :D

Hvala!

edit: nove shotke...
alan_wake_downed_plane_720p.jpg

alan_wake_seaplane_720p.jpg

alan_wake_bookstore_720p.jpg

alan_wake_forest_mining_car_720p.jpg

alan_wake_sunset_720p.jpg

edit: Pretece me Ranko.:)

Poslednja izmena:
Hmmm, nije lose ali mislim da su i oni preterali sa bloom-om ali opet je ok...
Par novih slika:
759_0001.jpg

759_0002.jpg

759_0004.jpg

759_0005.jpg

Da li je moguće da i dalje ima ljudi koji čekaju na ovo? O čemu se uopšte radi u tom "psihološkom akcionom trileru"? Još jedna hype-prevara od igre koja služi da se na foru urade investitori koji ulože dosta keša.

Ti ko da si se juche rodio. Pa nije Remedy EA i Sony da izdaje prevare od igara (ko misli da je EA najgori treba malo da pogleda shta je sve Sony uspeo da upropasti na polju MMO naslova).

Remedy je napravio jednog Max Payne-a. Ako Alan bude bar upola zanimljiv lik kao Max ova ce igra biti ekstra nezavisno od same izvedbe. A i sam zaplet deluje ekstra. Nije klasican fantasy/star wars-trek sfi fi shit od price. I ne pokusava da kopira Doom kao onaj glupavi Mrtvi Prostor (glupog li naslova).

P.S. Za sve ljubitelje prica Klajva Barkera preporucujem da pogledaju Midnight Meat Train sa Vinnie Jonesom.

Ne bi mu škodilo na se nasmeši za svoju publiku malo...

Finci su napravili jednog Maxa. To dovoljno govori kakva su firma.

Ova igra ima da bude zapanjujuce dobra a usudjujem se da kazem mozda i najbolja do sada. Jednostavno, toliko pozitivnih uticaja u jednoj igri(ko zna o cemu pricam na istoj smo frekv., ko DO SADA ne zna verovatno ga ni ne zanima), pa jos sve to izmesano u Remedy-jevim rukama mora biti pun pogodak.
Jos jedna zanimljivost za one koji nisu procitali:

Q: What platform was used?
A: PC. The shots were taken in 1080p resolution (using 4xMSAA) and scaled down to 720p for web release. We are only releasing a few shots, and we wanted these to be usable for print purposes as well, therefore the higher resolution. The game looks very good on Xbox360 too but only runs in 720p.

Ovi shotovi su nekad bili wow... a sada su samo... prosek... :(

Meni se čini da ćemo mi ipak ovoj igri da dajemo daću:smoke:

Bice ovo dobro, nadam se, kada izadje... Iza Alan Wake-a ipak stoji Remedy

Eh sad da li nam je bila potrebna dobra grafika kako bi uzivali u Bioshock-u? Ne, ali je pomogla, pa tako ce i ovde biti(nadam se).

Ovi shotovi su nekad bili wow... a sada su samo... prosek... :(

Ko god da stoji iza projekta... malo je zakasnio.

Cesto se dogodi da superprojekti toliko dugo traju - da kad se napokon zavrse grafika im je "vec vidjeno"... prosek (svetlosni teror)

Sto se tice Viste... svi cemo mi polako u taj tor.

DirectX10.1 , 8G RAM,... samo polako...

Poslednja izmena:
Sto se tice Viste... svi cemo mi polako u taj tor.

DirectX10.1 , 8G RAM,... samo polako...

Slazem se sa konstatacijom, jer planiram da kupim jos 2GB RAM-a u skorije vreme a Xp ce mi primecivati 3.2GB - 3.5GB u najboljem slucaju... + DX10 ... :smash:

Kad izlazi Alen Fake? ;) Nadam se da će biti bar upola Max-e. (ne ovog našeg. On je Lost) :D

Ne mari ako neće doneti ništa novo što se grafike tiče, samo da bude cool.

Datum izlaska se ne zna...ni sami developeri ne govore o tome :p

Cesto se dogodi da superprojekti toliko dugo traju - da kad se napokon zavrse grafika im je "vec vidjeno"... prosek (svetlosni teror)

A ne ne, necemo slucaj zvani FSX, da ne postoji masina u serijskoj proizvodnji koja je moze pokrenuti na maximumu. :D

Kao sto kaze Ivica, uz ovu grafiku samo da ubodu pravu atmosferu i gameplay i bice odlicno.

Ma bice ovo graficki bruka. Pa i Maxa su pravili godinama i na kraju kada se pojavio nije bilo lepse igre. I nije uopste licio na skrinove koji su kaceni tokom razvoja igre.

Mozda Duke Nukem Forever izadje pre ove igre ;)

Bice mrtva trka ;)

Ma bice ovo graficki bruka. Pa i Maxa su pravili godinama i na kraju kada se pojavio nije bilo lepse igre.
ni bolje optimizovane a izmedju ostalog je jedna od igara koja je najbolje ostarila

Nazad
Vrh Dno