Šta je novo?

Aktuelni dvd/divx uredjaji ?

Meni treba neshto za matorce, treba da ima FM obavezno. Takodje da moze da prikazuje nasha slova u divx titlovima, makar sa upgrade-om firmwarea, samo da se pouzdano zna da moze. Pozeljan model sa zvuchnicima, ili da mogu da se nakache neki obichni 5.1 za komp (znachi da ima 5.1 izlaz). Nisu neki audiofili...

Gde i poshto da potrazim ovako neshto? Gledao sam u tehnomarketu samsung ht 10 je oznaka chini mi se, ali on ne prikazuje nasha slova.

Hvala unapred!

Uzmes Triotec i AL 5100 i keva.

Pozdrav!

Hvala, gde mogu da pogledam Triotec? Google i Halooglasi, bar ovi online, mi nisu pomogli. Ako je reklama moze i na PM. AL vec znam gde cu da nadjem.

Poz!

Munja je napisao(la):
I nema AM/FM radio,sto je veoma zgodna stvarcica, ali koliko vidim retko koji player ga ima osim SkyVision-a tako da i nije neki izbor...

Mala zamena teze.... nije da nemaju AM/FM nego uredjaji koji imaju obicno se prodaju u "home theathar" pakovanju, znaci sas zvucnicima.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam, Triotec nema FM, prevideo sam taj deo pitanja.

Koliko znam, jedini koji ima FM a sve lepo radi jeste Skyvision, ne znam koja oznaka, sa cenom od nesto preko 100€.

Pozdrav!

Nema problema, trazim Skyvision...

Ja podilkanim kada vidim da od ove shugave ponude dvd playera imamo samo divchu.U kom smislu:pa uporedite philips,pioneer pa chak i samsung sajtove i nashu "ponudu".Videcete da skoro svi prozivodi ne postoje kao zvanichni artikli na zvanichnim sajtovima.Jednostavno na tim sajtovima nema tih dvd uredjaja chak ni u arhivi.Po njima Philips,Pioneer i ostali nisu opshte nikad napravili te modele sa tim oznakama.I shta mi onda kupujemo?EEE...onda nadjem samo neke od tih "modela "na ruskim sajtovima i ponudama....jao,kuku nama..samo to da kazem...

Base 967

#Panos a i ostali

Ako je neko video/probao ovaj Base 967 (Big Apple comp ga ima u ponudi, ali ja nisam u mogucnosti da odem i probam), kakav je po pitanju titlova, tj. koju formu prima:
1. titl istog imena kao film, u istom folderu
2. bilo koji titl, bilo gde na istom disku
3. bilo koji titl, bilo gde na bilo kom disku

Obzirom da je MediaTek čip, ovo je jako lepo jer znači da (bi trebalo) da čita i xvid sa qpel i packedbitstream, što recimo ESS čipovi ne rade.

imam vec oko 6 meseci XORO i extra preporuka, tada je cena bila oko 7000din

a c a je napisao(la):
Sta je ovo sto prodaje Comtrade, video sam danas oglas u novinama neka marka Shockwave ili tako nesto, 69 evra, cita divx, sve titlove i nasa slova.
Anyone?
Imam ga.Tacna oznaka je ShockWave DW330.Odlican player, guta sve zivo, velik mu je titl,lep dizajn...Cena 6000din ,)
Moja preporuka... :)

Evo i ja sam pre nekoliko dana kupio DVD/DivX plejer. Izbor je pao na ShockWave DW330. Ono sto mi se najvise svidja kod ovog plejera su titlovi na DivX-u koji su veliki, lepi i kod widescreen filmova se nalaze ispod filma na crnoj traci (crnoj traci koja se nalazi iznad i ispod filma). Podrzani titlovi su sub i srt. Jos jedan plus je mogucnost reprodukcije sestokanalnog AC3 zvuka kod DivX i Xvid filmova koji su na ovaj nacin odradjeni. Kada je u pitanju MP3 prikazuje redni broj pesme, naziv izvodjaca i naziv pesme. Kvalitet zvuka je za mene sasvim OK. Od izlaza se sa zadnje strane nalaze SCART, VGA, stereo, 5.1, koaksijalni, opticki i component video izlaz. Sto se tice negativnih osobina to je nemogucnost prikaza txt titlova i sto titl mora biti u istom direktorijumu u kome je film mada za ovo drugo nisam siguran posto je objasnjenje koje se dobija uz ovaj plejer prilicno sturo. Ono sto me najvise nervira kod ovog plejera je sto mi se tresu titlovi prilikom gledanja DVD-a. Kada zumiram 2x,3x,1/2x,1/4x ovih problema nemam. Pri gledanju DivX i Xvid filmova ovih problema sa titlom nemam. Znaci samo kad gledam DVD film koji nije zumiran trese se titl. Ne znam da li je ovo za reklamaciju.

Pozdrav

byMaX je napisao(la):
Jeste da spamujem, ali bih voleo da mi neko kaže nešto o ovom plejeru. Jeftiniji od trioteca a izrada je jedno 10x bolja!

ako se dobro secam u Niskoj Nani (cash & carry) imas isti model u crnoj boji za 5000 - 5500 dinara ... ne secam se tacno cifre ...

nebomilo je napisao(la):
Znaci samo kad gledam DVD film koji nije zumiran trese se titl. Ne znam da li je ovo za reklamaciju.
Provericu da li se i kod mene trese titl na DVD-u, pa javljam...

SRECNA SVIMA NOVA GODINA!

Ne, kod mene se ovo ne desava...
Ako ti smeta, odnesi ga na reklamaciju.

Sasa je napisao(la):
Ima i SP/DIF sigurno.
Ko ima AV risiver ili zvucnike sa dekoderom, dovoljno za DD, DTS i neke prosirene varijante.

Pozdrav!

Da bar jeste, nego nije...SkyVision, na primer, ima S/PDIF izlaz i nece da pusti DTS zvuk ako nije na DVD-u. Upravo sam se dokopao "Flightplan-a" u XvID formatu sa DTS zvukom i ne mogu da ga vidim (tj. cujem)...:(

A AudioCD-e u DTS formatu ti pusta OK? :trust:
Cudno, morao bi da pusti "sustanje", a receiver da to skonta.

BTW, bas mi je cudno da sa XviD filmom ide DTS zvuk, posto zauzima dosta vise od AC3...

poz. :wave:

Delija je napisao(la):
A AudioCD-e u DTS formatu ti pusta OK? :trust:
Cudno, morao bi da pusti "sustanje", a receiver da to skonta.

BTW, bas mi je cudno da sa XviD filmom ide DTS zvuk, posto zauzima dosta vise od AC3...

poz. :wave:

Ma audio CD-e u DTS formatu mi pusta i Philips CD614, star sto godina...to nije problem, nego film sa DTS zvukom na CD-u.

Imam nekoliko filmova u XvID formatu sa DTS zvukom (naravno, svi su na 2 CD-a), ali ovaj "Flightplan" sam bas hteo da odgledam i ne mogu. Naravno, mogao bih da ga pustim sa racunara, ali moram da instaliram WinXP (koji mi je puk'o) i da prevezujem video i SPDIF kablove...a bas me mrzi.

nebomilo je napisao(la):
Kada je u pitanju MP3 prikazuje redni broj pesme, naziv izvodjaca i naziv pesme.

Cek, cek, cek....prikazuje TAGove ili prikazuje ime fajla? Koliko karaktera moze da prikaze?

Dj_losmi je napisao(la):
Ne, kod mene se ovo ne desava...
Ako ti smeta, odnesi ga na reklamaciju.

Evo danas sam ga odneo na reklamaciju. U radnji smo probali nekoliko njihovih DVD-ova medjutim ovaj problem sa tresenjem titla se nije pojavio tako da nije bilo nista od reklamacije. Kuci sam proverio jos neke DVD-ove (originalne i narezivane) i kod nekih sam ovaj problem imao a kod nekih ne. Dalje primetio sam kad je slika podesena na MULTI ili PAL javlja se to tresenje titla, a kad je podesena na NTSC titl se ne trese ali se zato slika jedva primetno trese i ruznija je u odnosu na PAL. Ponavljam ovaj problem se javlja samo na DVD titlovima, dok sa DivX titlovima nema problema.
Reci mi da li si uspeo da provalis ili bilo ko sa foruma kako se pusta titl kada se ne nalazi u istom direktorijumu kao i film. Naime u decembarskom broju Sveta Kompjutera u clanku o ovom plejeru su rekli da je to moguce.

PJ je napisao(la):
Cek, cek, cek....prikazuje TAGove ili prikazuje ime fajla? Koliko karaktera moze da prikaze?

Prikazuje ime fajla. Moze da prikaze oko 30 karaktera.

nebomilo je napisao(la):
Reci mi da li si uspeo da provalis ili bilo ko sa foruma kako se pusta titl kada se ne nalazi u istom direktorijumu kao i film. Naime u decembarskom broju Sveta Kompjutera u clanku o ovom plejeru su rekli da je to moguce.
Postoje dve vrezije Shockwave DW 330 plejera koji su vizuelno potpuno identicni i sa istim nazivom ali sa razlicitim chipovima. Jedan ima MTK 1389 FE a drugi ESS.
Jedan moze da pusta titl iz drugog foldera(radi ona opcija angle), a drugi ne moze.
Valjda ovaj ESS ne moze da cita titl iz drugog foldera.
Ma to mi mnogo ni ne znaci, uglavnom su svi titlovi tu gde je i film.
Nadam se da sam pomogao.
Pozrdav! :)

Poslednja izmena:
Dj_losmi je napisao(la):
Valjda ovaj ESS ne moze da cita titl iz drugog foldera.
Mala ispravka ESS moze ne samo iz drugog foldera nego i sa drugog diska da ocita titl.

Ok, havala na ispravakama.
Ja sam 'ubo pleyer koji ne moze da cita titl iz drugog foldera.
Osim toga, zadovoljan sam sa njim. ;)

I ja imam plejer koji ne moze da cita titl iz drugog direktorijuma. Inace surfujuci internetom naisao sam na web stranicu ovog plejera www.shockwave.co.yu odakle ce moci da se skine najnoviji softver.
Pozdrav

Koliko imate garanciju na ovaj shockwave?
Meni na garanciji pise 1 god ali uvoznik je taj smart, i na sajtu pise da je garancija 2 god...

Isto godinu dana. Mada kad sam kupovao nisam ni znao da mu je garancija 2 godine.

Nisam ni ja znao, `al kad sam na sajtu video lepo pise 2 god...
E koji licimuri! :mad:

Vrh Dno