Šta je novo?

ako znate sta za crackovanje - debugovanje

zagortenej

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
619
aj navedite mi programe za crackovanje....
znaci hocu da analiziram assembler kod i da prepravim eventualno nesto....
ne mora to da bude program bas za krekovanje nego moze i debuger ali da lepo radi za windows programe. cisto sam probao onaj turbo debuger za windows ali to je vrlo staro.

Uglavnom se koristi SoftICE, mada ni W32DASM nije bio los (ne znam da li se radi na novim verzijama, davno sam ga koristio).

Trebace ti i neki hex editor, ali to i nije neki problem naci - npr. UltraEdit.

Titanium Angel je napisao(la):
Trebace ti i neki hex editor, ali to i nije neki problem naci - npr. UltraEdit.
Ja bih preporučio Hiew.

znam za softice a zar on ne omogucava izmene direktno? ili je on u fazonu debuger...ma probacu softice nego gde da ga skinem(link) izbrisao mi se sa hard-a...

softice + proizvoljni hexeditor. Defiitive choice.
A koristan je i spy++ iz Vstudio paketa.

zagortenej je napisao(la):
znam za softice a zar on ne omogucava izmene direktno? ili je on u fazonu debuger...ma probacu softice nego gde da ga skinem(link) izbrisao mi se sa hard-a...
Ima ga na fosiju

zagortenej je napisao(la):

Ne to ti je sistemski dibager, tako da je moguće izmeniti direktno ali samo dok program radi (memorijske izmene, pečevi i sl.) ali kada ugasiš računar onda sve ponovo. Znači "debaguješ" program, zapišeš adrese i onda ga po potrebi ručno pečuješ iz Hview-a recimo.
Moja kombinacija WDasm, Softice, i Hview. Uglavnom rešava probleme. Osim u slučajevima kada ne možeš direktno da edituješ program, a to se dešava recimo kada je korišćen neki vreper, ili paker (Aspack, ili slično)... Mislim ima tih *******cija koliko hoćeš, ali je najbitnije da znaš asembler....
probaj na http://www.nitallica.crack.dk/satuf/ da pronađeš tutorijale... Dobri su tKC-ovi tutorijali recimo. Imaš dosta toga i kod Fravie... ma mislim imaš ih po celom netu...

ma ja sam ti assemblerski guru ... salim se znam asembler ali me nije interesovalo da crackujem ... do pre neki dan...nabavljam wdasm softice a editore imam . cini mi se da moze i iz Visual studia da se edituje lepo

Pazi... ASM ti je za to "A MUST" ako hoćeš stvarno da krekuješ. Ne znam za Visual studio, ali Hview ima jako lepu opciju da kada otvori .exe fajl, pretvori ga u ASM... i onda asemblerskim kodom edituješ .exe... Kažem, nauka za sebe, mada ništa nije nesvladivo...

Ma ja stvarno znam assembler imao sam pre hview super sto ima assembler+hex code...
nego jel mogu neke pare da se zarade crackovanjem? i koliko se to isplati raditi

U principu po nepisanom pravilo crackera to je pederska fora, kada moram tako da se izrazim. Zamisli da si morao da platiš svaki krek koji si skinuo... Isto kao i WareZ fora. Besplatno, besplatno i samo besplatno. Evo ti program pa ga ti skidaj sa neta. Obzirom da je krekovanje NELEGALNO kao i piraterija, poređenje je tipa da li može da se zaradi dilovanjem droge. Naravno da može. Mislim da neka ruska grupa ima svoj distro site na kome možeš da naručiš krek za neki program i cena je od 10€ za običnu zaštitu do 200€ za Hard Dongle crack. Pa ti sada vidi...

Wakizashi, oces li da naplatis razvaljivanje dongle zastite? akos si zainteresovan [email protected]

Vrh Dno