Šta je novo?

Ako Vam treba tih i dobar kuler ...!!!

Titan je zaista sjajan... Temperature su mi nize od onih na 6Cu+, vise me ne boli glava od buke i super sam happy! Zahvaljujem jos jednom Gosn. Gedzi :)))

Pozdrav

P.S. nisam probao ali se sa njim dobija ona silver pasta... I to je sasvim ok... Meni radi bolje od 6Cu+ stvarno je tisi od FOP32 - a onda sam zadovoljan

byMaX je napisao(la):
Titan je zaista sjajan... Temperature su mi nize od onih na 6Cu+, vise me ne boli glava od buke i super sam happy! Zahvaljujem jos jednom Gosn. Gedzi :)))

Pozdrav

P.S. nisam probao ali se sa njim dobija ona silver pasta... I to je sasvim ok... Meni radi bolje od 6Cu+ stvarno je tisi od FOP32 - a onda sam zadovoljan

Znaci ista situacija kao kod mene. :) Uzivaj u tisini.

Da li neko zna gde ima da se pazari Titan cooler u NS?

Gedza is everywhere! Mislim da mu Nish nece biti neki problem, ali se spremi na postarinu.... :D

Ajd' stvarno ako neko od benchmarkovaca nudi novi Titan TTC-D5TB2 na prodaju neka mi javi na mail:

[email protected]

Javi se ti Gedzi na mail... Cena je 30dm... (mozda ga nateras da ti da za 28DM:)).... Sjajan je!

titan toliko cool ?!?!?!?

Sinoc sam bio kod coveka koji ima Thunder 900@900 na A7V133-C sa tim titanom (zinuo sam kad sam video koliki ventilator ima). Temperatura je bila izmedju 51 i 52 (kada dodje na 52 ploca krene da pisti). Proverio sam kako je montiran ali nista. Taj titan to ne moze da ohladi.

Re: titan toliko cool ?!?!?!?

fixer je napisao(la):
Sinoc sam bio kod coveka koji ima Thunder 900@900 na A7V133-C sa tim titanom (zinuo sam kad sam video koliki ventilator ima). Temperatura je bila izmedju 51 i 52 (kada dodje na 52 ploca krene da pisti). Proverio sam kako je montiran ali nista. Taj titan to ne moze da ohladi.

Imam istu plocu, isti kuler i Tb na 1Ghz.I mogu da ti kazem da debelo nisi u pravu.Prvo, ta ploca sa bilo kojom revizijom zvanicnog biosa nema halt instrukcije, pa procesor drzi u "prenapregnutom stanju" - definisi ga kako hoces, ali mislim da razumes o cemu se radi.Dakle neka mu stavi neku reviziju biosa sa halt instrukcijama (recimo 1005afxd) i razlika ce biti drasticna.Recimo kod mene pomenuta konfiguracija u idle daje temp 38, pri maksimalnom opterecenju oko 50 i sve radi bez ikakvih problema.Drugo, ta temperatura nije velika za taj procesor i moguce je da ima nekih drugih problema (recimo sa plocom ili nesto drugo je u pitanju).Naravno pozeljno je horizontalno napajanje i jedan dodatan kuler u kucistu.

Pozdrav!

P.S.
Inace taj titan je deklarisan do 1.5Ghz za TB i znam ljude koji ga koriste sa Tb na 1.4 i radi bez ikakvih problema.(naravno stoji stavka da je nenormalno tih u odnosu na sve ostale zujalice na 7200)

Re: Re: titan toliko cool ?!?!?!?

ssale je napisao(la):
Imam istu plocu, isti kuler i Tb na 1Ghz.I mogu da ti kazem da debelo nisi u pravu.Prvo, ta ploca sa bilo kojom revizijom zvanicnog biosa nema halt instrukcije, pa procesor drzi u "prenapregnutom stanju" - definisi ga kako hoces, ali mislim da razumes o cemu se radi.Dakle neka mu stavi neku reviziju biosa sa halt instrukcijama (recimo 1005afxd) i razlika ce biti drasticna.Recimo kod mene pomenuta konfiguracija u idle daje temp 38, pri maksimalnom opterecenju oko 50 i sve radi bez ikakvih problema........

Izvini, gde ima da se skine taj bios??

Re: Re: Re: titan toliko cool ?!?!?!?

leksa je napisao(la):
Izvini, gde ima da se skine taj bios??

Imas na www.braziliantech.com, nije losa ni verzija 1006 FXD u kojoj je moguce opcijom u biosu ukljucivati/iskljucivati CPU Idle.

I naravno kao sto je ssale vec rekao, 52C 'nije nista' za T-Bird, a Titan bi trebao da ga sasvim dovoljno ohladi cak i bez koriscenja FXD biosa.

Bios....

Kao sto ti rece Vince, na brasilian-u ga ima.Ako ga ne nadjes, cimni mene pa cu ti ja poslati na mail.
I jedno pitanje za Vince-a:
kao neko ko je najvise eksperimentisao sa raznim verzijama bios-a za ovu plocu, tvoje misljenje, koja verzija biosa je bolja 1005afxd ili 1006fxd?

Pozdrav!

Re: Bios....

ssale je napisao(la):
Kao sto ti rece Vince, na brasilian-u ga ima.Ako ga ne nadjes, cimni mene pa cu ti ja poslati na mail.
I jedno pitanje za Vince-a:
kao neko ko je najvise eksperimentisao sa raznim verzijama bios-a za ovu plocu, tvoje misljenje, koja verzija biosa je bolja 1005afxd ili 1006fxd?

Pozdrav!

Vidi ovako, u svetu (na forumima) vazi misljenje da je 1005A(FXD) najbolji, najstabilniji itd bios... E sad, ja trenutno koristim 1006FXD, radi bez ikakvih problema (kao i 1005A), a probao sam i 1007FXD koji je (gle iznenadjenja) takodje radio savrseno, samo sto sadrzi noviju verziju biosa za Promise kontroler kojoj treba dosta vise vremena da detektuje hard, pa sam se vratio na 1006FXD. Inace, kao sto sam vec rekao, kod 1006FXD i 1007FXD je moguce ukljucivati/iskljucivati CPU Idle u biosu, uvedene su neke izmene u cilju eliminisanja SB Live bug-a, a 1007 je i optimizovan za Athlon XP.
Sve u svemu, bilo koja od ove tri verzije ce raditi posao, a ako te ne mrzi probaj ih i malo 'benchmarkuj', mada sam siguran da su razlike u brzini minimalne...
Postoji i stara izreka: 'If it ain't broken, don't fix it', mada je ja uglavnom slabo poshtujem. :)

Ok, hvala puno na odgovoru.Tako sam i mislio.Interesovalo me iz razloga sto mi se par puta desilo (nista ozbiljno) da mi je mnozilac u biosu, sam od sebe pao sa 7.5 na 7.Pa rekoh da nije zbog biosa, tj. da se proba sa nekom drugom verzijom.

Pozdrav!

Uzgred, ovaj thread je (bio) posvecen Volcano-u 7, pa da li ga je jos neko probao i kako se pokazao?

Re: Re: titan toliko cool ?!?!?!?

ssale je napisao(la):

Naravno pozeljno je horizontalno napajanje i jedan dodatan kuler u kucistu.

Napajanje jeste horizontalno, cak stavise kutija je bila otvorena, a mogu ti reci i da sam se smrzo kod coveka. Probacu prvo moj cooler kod njega (cooler master ep5-6i11) koji isto nije bucan (36.5 db a radi na 4800 rpm) pa ako ni on ne ohladi stvar krecem na biose. Mada to nije neko resenje jer pod opterecenjem halt instrukcije ne donose nista. Opet ce da stigne do 52 C i pistanja. Ustvari i nije stvar do pistanja. Kompjuter se u igrama koci secka cak resetuje i to na novoinstaliran WinXP. Video kartica je Asus MX400 sa 21.83 driverima. Ipak je izgleda ploca falicna ili mozda sam procesor?
Uh ala sam srocio post :D

Re: Re: Bios....

Vince Carter je napisao(la):
Vidi ovako, u svetu (na forumima) vazi misljenje da je 1005A(FXD) najbolji, najstabilniji itd bios... E sad, ja trenutno koristim 1006FXD, radi bez ikakvih problema (kao i 1005A), a probao sam i 1007FXD koji je (gle iznenadjenja) takodje radio savrseno, samo sto sadrzi noviju verziju biosa za Promise kontroler kojoj treba dosta vise vremena da detektuje hard, pa sam se vratio na 1006FXD. Inace, kao sto sam vec rekao, kod 1006FXD i 1007FXD je moguce ukljucivati/iskljucivati CPU Idle u biosu, uvedene su neke izmene u cilju eliminisanja SB Live bug-a, a 1007 je i optimizovan za Athlon XP.
Sve u svemu, bilo koja od ove tri verzije ce raditi posao, a ako te ne mrzi probaj ih i malo 'benchmarkuj', mada sam siguran da su razlike u brzini minimalne...
Postoji i stara izreka: 'If it ain't broken, don't fix it', mada je ja uglavnom slabo poshtujem. :)

Ok. Hvala za link, nego kakva je razlika izmedju zvanicnog i FXD (fixed?) bios-a, i ima li razlike izmedju biosa za 133 i 133-c varijantu ploce? Na kraju, kako da znam koja je verzija biosa kod mene, odn. verzija je 1007 ali da li je obicna ili FXD? I, gde se u biosu nalazi ta komanda za idle cpu? btw, moja verzija je 133-c...

Re: Re: Re: Bios....

leksa je napisao(la):
Ok. Hvala za link, nego kakva je razlika izmedju zvanicnog i FXD (fixed?) bios-a, i ima li razlike izmedju biosa za 133 i 133-c varijantu ploce? Na kraju, kako da znam koja je verzija biosa kod mene, odn. verzija je 1007 ali da li je obicna ili FXD? I, gde se u biosu nalazi ta komanda za idle cpu? btw, moja verzija je 133-c...

U 'originalnim' biosima ASUS je iskljucio CPU Idle funkciju, sto znaci da se procesor sam ne hladi kada nista ne radi, znaci da ti je temp. razlika izmedju idle stanja (ili npr surfa) i Quake 3 samo par stepeni tj kao da je procesor stalno maksimalno opterecen. Fixed biose pravi lik (Ronaldov zemljak:), u kojima je ukljuceno pomenuto hladjenje, sto obara idle temp za 8-10C a max naravno ne menja.
Biosi za 133 i 133-c su takoreci isti, mada ih ASUS kaci odvojeno na sajtu, jer su ploce identicne osim sto C nema Promise kontroler. Provereno mozes da stavis bios za 133 na C verziju.
Ako nisi menjao bios koji je dosao uz plocu, onda imas originalni (ne FXD), a CPU Idle opcija tj mogucnost njenog ukljucivanja/iskljucivanja se u biosu pojavljuje sa 1006 FXD i 1007 FXD, dok je kod starijih verzija FXD biosa ova opcija automatski ukljucena.

Re: Re: Re: titan toliko cool ?!?!?!?

fixer je napisao(la):
Mada to nije neko resenje jer pod opterecenjem halt instrukcije ne donose nista. Opet ce da stigne do 52 C i pistanja.

Tu si u pravu, ali sa ili bez fixed biosa, za taj procesor 52C nikako nije previse (npr 60+C bi bilo), dakle ne bih rekao da je u pitanju pregrevanje...

Ista ploca, znaci A7V133-C, danas kupio Titana za 20DM u NS (toliko o vama u BG-u :) ) procesor 1.2Ghz OC na 1.55Ghz 1.85V temperatura ne prelazi pod full loadom 57C. Bios je 1.07 original ASUS. Kuler je jedino obradjen tako sto mu je donja strana ispolirana i nista vise... Po meni kuler je sjajan. Imao sa ranije Volcano 6CU. U poredjenju sa njim nesto bolje hladi, ali je zato tisi. Vise mi se cuje kuler na hard-u i na GeForce, nego on. Toliko o Titanu. Sve preporuke...

napravite Titana i Vi !!!!

1. Uzmete svoj bucni Cu6+ poznatiji kao "vulcano"
2. neshto malo alata i materijala: Secice, silicujumska dioda jedna ili dve maksimalno ( VRLO BITNO DIODA ZA 1A (amper ) 1N4001 se preporucuje i nikako slabija :) ), malo kalaja, izolir trake i naravno lemilica.
3. pacijent Cu6+ ce biti privremeno onesposobljen tako shto ce njegova crvena zica biti isecena na nju postavljena jedna dioda ( smer je bitan ) i naravno ovo mora da se proba pre nego shto se posao zavrshi. Preporucujem neku drugu plocu jer ne vredi zrtvovati T-BIRD-a zbog ASUS-a koji nema termalni senzor.
4. Ako je dioda okrenuta u pravom smeru vash COOLER ce se okretati samo 3400 obrtaja manje i izgubice ono svoje + ( PLUS )
5.Tako sada i vi imate jeftiniju varijantu koja pravi manje buke i greje vishe shto nece smetati na ovu "LADNOCU"

Pa sad ako nemate para da svog Vucano Plusa drzite na polici kraj PC-a vi primenite malo shtapa i kanapa. Kome nije jasno ima mail a primeri dolaze ..... isto vazi za FOP 38 i sve ostale coolere koji nadjacavaju vashe PC Speakere od milijardu vati ( procitao sam etiketu na njima )
Ajde da ne davim sve je to samo srednjoskolsko znanje malo fizike i ostalih prirodnih predmeta :)

C-yaz

Re: Re: Re: Re: titan toliko cool ?!?!?!?

Vince Carter je napisao(la):
Tu si u pravu, ali sa ili bez fixed biosa, za taj procesor 52C nikako nije previse (npr 60+C bi bilo), dakle ne bih rekao da je u pitanju pregrevanje...

sve masine koje sam sklopio pri isporuci nikada nesmeju da prdju 55 stepeni pri max opterecenju... ili do 60 ali ono bas bas u extremnim uslovima
evo bas danas sam radio tbird 900 sa fop32 i temp je oko 35-40-45 max
neznam za vas ali meni je ta temperatura normalna... konkretno za ovaj proc.
znam ja da dosta zavisi od serije i td..ali 50-60 za njega mi je malo mnogo..
opet to je moje misljenje i ...
poz.
:cool:

Re: Re: Re: Re: Re: titan toliko cool ?!?!?!?

barakuda je napisao(la):
sve masine koje sam sklopio pri isporuci nikada nesmeju da prdju 55 stepeni pri max opterecenju... ili do 60 ali ono bas bas u extremnim uslovima
evo bas danas sam radio tbird 900 sa fop32 i temp je oko 35-40-45 max
neznam za vas ali meni je ta temperatura normalna... konkretno za ovaj proc.
znam ja da dosta zavisi od serije i td..ali 50-60 za njega mi je malo mnogo..
opet to je moje misljenje i ...
poz.
:cool:

Imao sam i ja T-Bird 900 i radio je stabilno i na 58C (overclockovan), ali je to naravno previse, pozeljne su temp. koje si naveo (<45C) ali i dalje ne verujem da 52C moze da bude uzrok problema koje covek ima.

i ja sam 6cu+ izbacio iz upotrebe danas i uzeo titan. Odlicno radi temperatura je ista ako ne i manja za mozda 1 stepen, a vise nema buke. Odlican kuler....

Ej gde ste bili svi kada sam Vam pre tri meseca pisao da je taj cooler fenomenalan???!!

Eh...

Ista prica. Bitno je da su shvatili, pa sad nikad nije kasno.A nadam se da ce biti zadovoljni barem kao i mi sto smo ga kupili u startu.

Pozdrav!

titan je zakon

Titana imam vec nekih 5 meseci , a inace sam bivsi vlasnik fop-a 38,32 i 6cu+ i moram reci da je titan sigurno najlepse iznenadjenje koje mi se desilo u zadnje vreme!(D)

Eto sta cini reklama i buka koja se digla oko npr. 6Cu+. Svi ga pokupovase izmedju ostalih i ja ali sam se ocigledno mnogo brze od ostali opametio ili pak osmelio da ga promenim za tada no name D5TB2. Jos jedan dokaz da dobra reklama cuda cini (naravno ni kod FOP-a i Cu+ kvalitet nikako ne nedostaje-cak suprotno ali BUKA..)

Nazad
Vrh Dno