Šta je novo?

Ako Vam treba tih i dobar kuler ...!!!

barakuda

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
jednostavno nabavite

Thermaltake VOLCANO 7 !!!

od svih kulera koje sam video i koje sam koristio TT 7 izgleda najlepse.. ali ne samo to .. vec hladi super.. i plus cuje se kao fop32 a mozda i tise:) sta covek vise da pozeli

inace ko nezna kuler ima na sebi i sondicu pomocu koje regulise broj obrtaja u zavisnosti od temperature..
TT7 sam probao sa XP1600+ i temperatura se vrtela oko 35-40max pod opterecenjem... a broj obrtaja je bio svega oko 3500
ponavljam najbolje od svega je sto nepravi uopste prodornu buku(kao sadasnje "zujalice" :) tipa TT6cu+ wbk i td..)
evo malo podataka ...
Fan Dimension 80x80x25 mm
FAN Speed Control Setting:
2900 rpm at 25°C~
5000 rpm at 35°C
Max. Air Flow 46 CFM at 2900rpm !!!!
53 CFM at 5000rpm !!!!
Noise 27 dB at 2900 rpm
39 dB at 5000 rpm
Bearing Type Two Ball Bearing
Life Time 50,000 hours
Connector 3 PIN
pohvalna je i cinjenica da kuler fabricki dolazi sa rastavljenim kablicem za napajanje.. tacnije posebno dolazi zicica za obrtaje a posebno za napajanje sa adapterom tako da bez problema i montiranja posebnih zica i td.. mozete da regularno zakacite kuler na napajanje iz kucista i da se neplasite da ce vam rikne konektor na ploci...ili nesto gore..
izvinjavam se zbog malo duzeg texta ali stvarno me je kuler odusevio...nema vise one buke.. naravno nemojte ocekivati previse ali je definitivno mnogo bolje nego bilo koje do sada resenje...
poz.
:cool:

Koliko Eura?

Jel on to stigao negde kod nas ili si ga nabavio spolja ?

Sigurno ga ima kod gazda Milutina. ;)

Aca je napisao(la):

Imam Titan ttc-5db2.Radi ki zmaj.80x80x25cm 3500rpm max.

Aca je napisao(la):
Koji je sad pa taj ???

Inace i ja trenutno koristim doticni Titan i zaista je sjajan i tihali ovom novom Volcanu nemam namere da odolim.Danas mi odnese poslednji komad ispred nosa u PCC-u... :mad: :(

drapin je napisao(la):
Koji je sad pa taj ???

Inace i ja trenutno koristim doticni Titan i zaista je sjajan i tihali ovom novom Volcanu nemam namere da odolim.Danas mi odnese poslednji komad ispred nosa u PCC-u... :mad: :(

Mlad si ti jos, ali ima vremena. Cudi me da nisi cuo za Euprosoft. ;)

Imam takodje TITAN TTC-D5TB zakon vrti se na 3300rpm.

AXIA-u 1ghz ( neoverklokovanu ) drzi na 38-44C zavisi od temperature u sobi !!! Imao sam 6Cu koji se drao u odnosu za TITAN-a .

Kupio sam SIEMENS slusni aparat da bi cuo TITAN-a kako sljaka.
Best buy godine! (Titan naravno)

U mojoj masini se vise cuje BLUE ORB na HERCULES gf2 TITANIUM nego TITAN na procesoru !!!!

TITAN je najbolji hladnjak !!!!!

Samo cu reci da PCCentar napada sa svih strana ;) .Nego niko nije rekao koliko kosta taj cooler.

Igrom slucaja ortak mi je bas veceras dao na probu pomenuti Titan, i hladi T-Bird 1.33 bolje (bar u mom slucaju) od mog FOPa 38 za 1-2 stepena pri max opterecenju!!! A naravno mnogo je tisi. Naravno ostace u masini. :)

Jos jednom se slazem jer sam pre Titana imao FOP38. Koliko god to bilo cudno procesor je hladniji sa Titanom iako se okrece na samo 3500rpm!

Vince Carter je napisao(la):
Igrom slucaja ortak mi je bas veceras dao na probu pomenuti Titan, i hladi T-Bird 1.33 bolje (bar u mom slucaju) od mog FOPa 38 za 1-2 stepena pri max opterecenju!!! A naravno mnogo je tisi. Naravno ostace u masini. :)

Gde se da nabaviti i koliko kosta?

BTW Nema tog modela ga na sajtu proizvodjaca???

A da li je neko postavio test ovog hladise i uporedio ga sa recimo 6Cu+... Jer, ako hladi barem isto, nema razloga da ga ne menjamo - ODMA' FX

Ne ljubim bas sleeve bearing, vidim da postoji i ta verzija. Nadam se da su je uvoznici izbegli!

Jel' moze neko da kaze orijentaciono cenu oba modela, a mozda da ih medjusobno uporedi, jer sam vise poludio od buke od Vulcano 6CU+ u racunaru. Ako hladi priblizno ili ne mnogo slabije o'ma cu da pazarim. Student imas li neki? :)

Cena za Titan je oko 28DM (u maloprodaji) i imam sve reci pohvale za njega. Trenutno mi je u masini sa T-birdom na 1.5 GHz i temperatura ne prelazi 48 C pri max opterecenju. Za nijansu sam postizao nize temperature sa najjacim kulerima koji su bili kod nas, ali buka je manja od FOPa 32. Sa obzirom na cenu i performanse (naravno i buku) best bay 100%.
Vulcano 7 ga dere sa cenom skoro preko 50%, a u performansama ne znam jer ih nisam uporedo testirao (sumnjam da je mnogo bolji- mada samo sumnjam). Morate voditi racuna da li moze da vam stanu ovi kuleri u kuciste, zbog polozaja CPU i napajanja (odmerite pre kupovine).

Ovi sa testa coolera sa sajta (ima link na vestima), bas ocrnise TT 7, a kao najbolji se pokazao Cooler Master bas cudno, posto je potukao i Alphu.

Samo jes da dodam da je taj Cooler Master od bakra i da je koriscen dekta fan, a sa njegovim originalnim fanom, daje svega 3C vise, (fan je veoma tih)

Kakav li je taj titan u poredjenju sa 6Cu+??? Ako je bar isti, uzecu ga.. Moram vam reci da mi se Tbird greje... i preko 50 stepeni u nekim situacijama, tako da bi bilo dobro da je bar kao 6Cu+....

Dakle, kakav je taj Titan?

E a jel mogu sad ja nesto da pitam :).

Imam nekog durona 700 i hladi ga neki Evercool koji koliko sam provalio ima isto telo ko FOP 32, ali ima manji i ventilator na nizim obrtajima. U stvari, 6(1)000rpm i nije bas mali broj obrtaja, ali na samo 20 metara od sebe imam taj isti Evercool koji se jedva vrti na 5000rpm, znaci imam kao dobar primerak pored sebe.
E sad, posto nisam bas pri lovi, a i nema smisla da radi neki upgrade na kompjuteru, resio sam da nista ne diram, nego na leto djuture prodam celu masinu i kupim celu novu, ali bar ocu sebe da pocastim za novu godinu sa nekim tisim(bas tihim, platio bi ga i do 50 dema!, najozbiljnije) kulerom. Znaci za durona 700(800), da je bas tih. Imate neki predlog, moze i ponuda odmah :).

E da, imam CT-AJA1 i kuciste sa napajanjem postavljenim horizontalno :)...

Tih kuler...

Mislim, da vise ne treba da se razmisljate po pitanju kulera.Tema mnogo puta prezvakana, ali u ovom trenutku realno cista. Od onoga sto je trenutno najbolje u odnosu tisina/hladjenje na nasem trzistu, definitivno je vladar gore pomenuti titan. Tisi od fop-a 32, odlicno hladi, veliki gabariti i pouzdan rad su osnovna preporuka za ovaj kuler.Na vestima dana je bio link za test kulera, gde je gorepomenuti pokazao svoje sposobnosti. Inace i sam ga posedujem i odlicno hladi (1Ghz TB na 38-44)

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):
Kakav li je taj titan u poredjenju sa 6Cu+??? Ako je bar isti, uzecu ga.. Moram vam reci da mi se Tbird greje... i preko 50 stepeni u nekim situacijama, tako da bi bilo dobro da je bar kao 6Cu+....

Dakle, kakav je taj Titan?

Nemam Cu+, ali ako ti znaci nesto (kao sto sam vec rekao) kod mene Titan hladi bolje od FOPa 38 za dobra 2--3 stepena (T-Bird [email protected] na A7V133), a jos mu nisam ni ljudski stavio pastu jer me mrzelo, posto sam mislio da cu ionako odmah da ga skidam, a sad me mrzi da ga skidam jer ionako bolje hladi nego FOP.:)

Cekaj, taj titan hladi znaci kao 6Cu+ a tih je kao FOP32!!! Jel to tacno, da ga uzimam? Posto mi je kuciste otvoreno!

byMaX je napisao(la):
Cekaj, taj titan hladi znaci kao 6Cu+ a tih je kao FOP32!!! Jel to tacno, da ga uzimam? Posto mi je kuciste otvoreno!
Ma nije tacno.
Ovako: Imam velikih problema sa temperaturom procesora,iz neznam kojih razloga,pa sam se igrao sa coolerima i isprobao sledece: doticni Titan,ThermalTake 6Cu,ThermalTake 7,Acorp i neki veliki Spire za 2GHz.
E sad meni nijedan ne hladi dobro,ali Titan hladi otprilike nesto losije od 6Cu za 2-3 stepena.Inace u pitanju je XP 1600+.Titan ga je drzao na otprilike 49 stepeni, 6Cu na 47.
Da je tih,stvarno je fenomenalno tih,ali ne preporucujem za Athlone na vise od 1Ghz.

byMaX je napisao(la):

Posto ljudi izgleda imaju razlicita iskustva sa Titanom (meni je ultra fenomenalan ;)), najbolje bi bilo da ga ako mozes probas pre kupovine.

... i ja mislim za Titana , mada je u ZR-u 35 keka . Narocito je dobar u kombinaciji sa VCool programcetom , cak i bez termalne paste . Nego , mislim da je vreme da se krene intelovim stopama i konacno izbaci onaj klips , koji sprecava protok vazduha tacno iznad jezgra . boom

Vrh Dno