Šta je novo?

Ako se neko seca ...

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Samo da potvrdim. Posedujem Athlon XP 2400+ sa zakljucanim mnoziocem i Nforce 2 plocu. Negde sam izgooglovao da kod kombinacije ovog chipseta i CPU-a se ne vredi cimati oko otkljucavanja mnozioca. Ako neko zna nesto vise neka baci savet ili link. ( probao sam sa spajanjem L1 5-og mosta direktno na socketu - zicicom i nista ostade zakljucan, savet sa X-bit labs-a ) :trust: :trust: :trust:

takinada je napisao(la):
Samo da potvrdim. Posedujem Athlon XP 2400+ sa zakljucanim mnoziocem i Nforce 2 plocu. Negde sam izgooglovao da kod kombinacije ovog chipseta i CPU-a se ne vredi cimati oko otkljucavanja mnozioca. Ako neko zna nesto vise neka baci savet ili link. ( probao sam sa spajanjem L1 5-og mosta direktno na socketu - zicicom i nista ostade zakljucan, savet sa X-bit labs-a ) :trust: :trust: :trust:

Ne mozes otkljucati niti jedan Socket A procesor proizveden posle 39 nedelje 2004 godine. U slucaju da imas neku VIA plocu onda ima smisla da pretvoris CPU u mobilac i tako omogucis promenu mnozioca iz Win_a koristeci Power Now mogucnosti koje poseduju mobilni procesori.

Kod Thunderbird-a ide ok spajanjem mostica olovkom,oko toga proguglaj a atloni na nf2
bi trebali jedino da idu dizanjem magistrale,slag na tortu je i ta famozna nedelja.Ja sam dokontao da se ne vredi cimati(samo magistrala)...Posto ti cipset definitivno nije VIA ispada da opcija sa "mobilcem" nije dostupna .Dakle nf2+bilo sta-samo fsb a A-thunderbird-odkljucavanje mostica i slobodno menjanje mnozioca potom.

Poslednja izmena:
taj tvoj athlon koliko me pamcenje sluzi nije bas neki sampion u overklokovanju a i dosta se greje.Moj savet ti je, ostavi se overklokovanja, ima i drugih stvari..........ili nema?

dobrosavke je napisao(la):
Pojasni malo kako to da pretvorim CPU u mobilac. Jel moguce to uraditi sa Athlonom Thunderbird na 900Mhz (9x100) ???

Sto bi to radio? A nisam siguran ni da li to moze da se uradi posto su Mobilci u doba Thunderbirda imali drugacije jezgro koje se zvalo Corvette i za razliku od Athlon_a Thunderbird_a, Mobile Athlon_i su imali SSE instrukcije. To isto jezgro su kasnije preimenovali u Palomino, stavili ga u organic PGA i nazvali novi CPU Athlon XP. Evo ti i slike Athlona Thuderbirda i Mobile Athlona 4, videces da je jezgro drugacije kao i da Thunderbird nema mostove koje Mobile Athlon 4 ima i da mu je jezgro kvadratnog oblika kao i kod Palomina.

Spoji L1 mostove grafitnom olovkom digni magistralu i spusti mnozilac. Taj Thunderbird moze fino da se klokne ali ne ocekuj vise od 1400MHz jer je to limit samog jezgra, ali 1100-1200 bi najverovatnije mogao da ide.

Prilozi

• L_AMD-A1000AMT3B.jpg
    L_AMD-A1000AMT3B.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 58
  • L_AMD-AHM1000AVS3B%20(ES).jpg
    L_AMD-AHM1000AVS3B%20(ES).jpg
    41 KB · Pregleda: 65
Vrh Dno