Šta je novo?

Ako koristite Azureus....

Laki Strajk

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
... a nervira vas glomaznost programa, koriscenje Jave, zauzece procesora i memorije, onda preporucujem uTorrent (mikroTorrent).

Velicina programa je 100-ak KB, ekstremno malo zauzima CPU i sadrzi sve sto je potrebno.
Posle instalacije ovog programceta prestao sam da koristim Azureus.

http://www.utorrent.com

I da ponovim, program je veliki svega 100KB ne zahteva nikakvu klasicnu instalaciju, a ako se fajl setting.dat nalazi u instalacionom dir-u onda sve radi nezavisno od registry-ja. Znaci idealan da se doda u kolekciju na flash memoriji i slicno.
Da ne bude da je sve bez mane, nedostaje mu podrska za pluginove i RSS feedove ali i to je u planu da se doda.
Sve u svemu obavezno probati 🙂

Da li si uopste nesto skinuo koristeci isti?

ja sam skidao par stvari...
e sad
ovih dana nesto i inace nije u redu sa sbb, pa mi je odjenom dl pao na par kb... sto me je jako iznerviralo... posle sam iste torrente prevukao nazad u commeta (inace i on je zahtevan, ali ne ko azureus, bljaak), pa sam imao par kb vise.. uglavnom kad budem siguran da sbb radi, probacu ponovo, a inace sam ga koristio kao drugi torrent klijent za local portal (ns)...
divan je osecaj kad ti torrent klijent ne vuce 40mb memorije i 10-40% cpua na a64@2200mhz (utorrent se drzi na 4mb i 0%), pa i igre ne dobiju spontanu zelju da zaseckaju ili puknu (bit commet redovno)

Ja ga skinuo danas. Za sad mi se cini da je ok....Ali konacnu ocenu cemo dati posle par dana testiranja

Probao sam ga sinoc. Pohvale za info. Svidja mi se sto je slican Azureusu, sto trosi samo 3 MB memorije i sto ima skoro sve info-a, kao Azureus sa pluginovima. Mislim pre svega na country seedera i sto mu java nije potrebna.

Jedini razlog zbog kojeg i dalje drzim azureus-a je to sto on pronalazi peers-e cak i ako je tracker mrtav (sto se dogadja dosta puta kod mene) stvar koju nisam uspeo ni kod jednog drugog torrent klijenta.
U svakom slucaju "uTorrent" je za svako pohvalu.

Ja koristim BitLord, svidja mi se sto ima "bridge" preko kojih mogu da se povezu dva NAT korisnika.

borab je napisao(la):
Probao sam ga sinoc. Pohvale za info. Svidja mi se sto je slican Azureusu, sto trosi samo 3 MB memorije i sto ima skoro sve info-a, kao Azureus sa pluginovima. Mislim pre svega na country seedera i sto mu java nije potrebna.
Trosi cak i manje memorije ako je minimizovan.
matrix77 je napisao(la):
Jedini razlog zbog kojeg i dalje drzim azureus-a je to sto on pronalazi peers-e cak i ako je tracker mrtav (sto se dogadja dosta puta kod mene) stvar koju nisam uspeo ni kod jednog drugog torrent klijenta.
U svakom slucaju "uTorrent" je za svako pohvalu.
Ovo je zato sto uTorrent jos uvek nema podrsku za distribuiranu hash tabelu (DHT), tj. decentralizovanu bazu pa ne moze da nadje peer-ove ako ne vidi tracker. To ima i svoje dobre strane sa stanovista privatnosti. U svakom slucaju DHT podrska je najavljena za uTorrent 1.2

Pojavio se i prvi problem. Na Azureusu nisam imao NAT error, dok mi se na uTorrentu, javlja. Podesio sam mu 49152 port, kao na Azureusu.

ja sam ga koristiopre par dana i puca mi cesto, ne znam zasto....slabo mi je skidao i kad je normalno radio.
sad sam na BitComet-u i ne da skida nego brije kao lud!

Kod mene za sada nema problema. Skinuo sam preko 2GB i upload-ovao preko 500MB.

matrix77 je napisao(la):
To može i novi BitComet. On koristi dva mehanizma DHT network i peer exchange (nije kompatibilan sa Azureusovim ali jeste sa novim oficijelnim bittorent klijentom). Ja sam pre neki dan skinuo nešto a da sve vreme tracker uopšte nije radio. BTW, novi BitComet ima i video preview.

ja cenim da je problem sa utorrentom sto se ne prijavljuje kako treba, pa ga trackeri ili klijenti banuju... kad bi znao da se prijavi kao azureus, mislim da bi dl isao puno bolje |]

danijel00 je napisao(la):
ja cenim da je problem sa utorrentom sto se ne prijavljuje kako treba, pa ga trackeri ili klijenti banuju...
Ovo je bio problem i sa BitComet-om, zbog peer exchange-a. Bilo je moguće da se skida sa private ratio trackera a da uopšte niste prijavljeni. Onda su ovi iz BitComet-a krenuli da objašnjavaju da .torrent fajl treba da ima određeni flag i onda će ta funkcija biti disejblovana. Mislim da više nema te vrste problema sa BitComet-om.

wiz011 je napisao(la):
Ovo je bio problem i sa BitComet-om, zbog peer exchange-a. Bilo je moguće da se skida sa private ratio trackera a da uopšte niste prijavljeni. Onda su ovi iz BitComet-a krenuli da objašnjavaju da .torrent fajl treba da ima određeni flag i onda će ta funkcija biti disejblovana. Mislim da više nema te vrste problema sa BitComet-om.

Meni se sa bit lordom upravo to desava: napumpao sam upload na jednom privatnom sajtu sa azureusom i bit lordom, a posle reinstalacije wina racuna jako jako slab protok i sad leechujem do mile volje.

Program zaista koristi malo memorije, lagan interfejs, ali sto se download-a tice duplo mi je sporije nego na Azureus-u. Stavio sam port koji koristim u Azureusu ali bez nekih vecih promena. Upalim 2 programa uporedo na Azureusu i manje vise uvek stignem do limita moje konekcije 30KB, sad da li je odnos 15-15, ili 10-20 nije bitno, utorrentom nece preko 15KB za 2 fail-a istovremeno, palio sam i po jedan fail, 3-8KB i to je sve......

Ja sam pak na torrentu veoma retko stizao do limita konekcije, isto je bilo i sa BitCometom i sa Azureusom.

ja zato stavim 3-4 fajla odjednom da se skidaju i uvek sam na limitu |)

Sada sam probao ovaj najnoviji µTorrent 1.2 koji je juce izasao i za sada sve radi odlicno, najzad je dobio podrsku za DHT. Stvarno je mali (105 KB) a cini mi se da cak i manje zagusuje mrezu.

Ali na zalost kod mene je brzina downloada gotovo duplo manja nego sa Azureusom na isti torrent.
Sacekacu sledecu verziju.

Mislim da sam probao sve sto postoji od klijenata, Bit Comet se pokazao kao ubedljivo najbolji a posebno mi zao sto je obustavljen razvoj G3Torent klijenta, bio je extra.

BiTlord je, kako vidim, ad-ware packed! 😛 Sta reci o porgramu koji se drugima prijavljuje kao BitComet 1.00 ili 1.01 (BTW, zadnji bitcomet je 0.60!).

uTorrent skinuo juce, za sad fino radi 🙂

Nazad
Vrh Dno