Ovako, ispada da se dopisujem sam sa sobom ali...
Slusalice sam jutros skinuo sa baze i slusam ih pomalo citav dan pa da dam svoje prve utiske.
Slusalice imaju citavih 320grama, ali i zgodan sistem kacenja na glavu pa se i ne osjete mnogo. Sami sundjeri su oblikovani elipsasto i dovoljno su veliki da usi kompletno upadaju unutra, a oni se naslanjaju na glavu i obraze. Baza je zgodna, na njoj se slusalice i pune. Kada sam kod punjenja, koriste se 2 NiMh baterije koje su u lijevoj slusalici i relativno jednostavno se mogu staviti neke druge. U specifikacijama pise da je autonomija 20tak sati, ne znam, slusam ih jedno 7 sati aktivno i jos rade odlicno, mada zavisi i od vrste baterija, mislim da bi neke eneloop odlicno isle uz njih.
Na lijevoj slusalici su kos konektori za punjenje (2 metalna zaobljena kontakta) i prekidac on/off koji svijetli zeleno kada su upaljene, a na desnoj slusalici se nalazi i dugme za "frequency auto adjust" Svi kablovi i konektori su pozlaceni pa i adapter za slusalice na 3.5mm. U kutiji osim slusalica dolazi ispravljac, baza, audio kabl (chinc/3.5mm bananica) i adapter za 3.5mm konektor. Sama baza ima selektor sa 3 pozicije za izbor frekvencije i 2 audio ulaza (3.5mm i chinc) Na bazi je i status led dioda koja govori o tome sta se trenutno sesava
Sada ono najbitnije, domet, shum i zvuk.
Domet je deklarisan na 100m, ali zaboravite na to. Ja sam bez problema mogao ici po stanu, nije bilo nikakvih smetnji (cak ni iza 3 zida) ni kada sam bio 10tak metara od baze. Kada sam sisao sprat ispod, isto nisam primjetio smetnje a slusao sam nesto tiho da bih bas uocio smetnje. Odlucio sam da sidjem jos jedan sprat (2 AB ploce) i tu je vec shum poceo da uskace. Sprat ispod toga je dolazilo do prekida signala. Sve u svemu po meni jako dobar domet. Rade na spratu, spratu ispod a vjerovatno i spratu iznad bez problema.
Shum je stvar koja me najvise brinula i mogu odahnuti. Pozadinskog radio shuma ima, ali ni u kom slucaju nije izrazen, jako je tih i mislim da bolje i ne moze na RF slusalicama, mozda da je koristen neki digitalni prenos ali tu je problem dometa. Znaci i ovde us prosle.
Sada zvuk. Ovo je subjektivna kategorija i pomalo je nezahvalna. Za izvor sam koristio sony nw802 plejer jer ima jako cist izlaz, bez ikakvog shuma (na mdr ex082 slusalicama). Odmah da kazem da cu 2/3 svoje stare kolekcije morati pobacati jer mp3 na 128 KB/s na ovom zvuci kao krsh, basovi se doslovno raspadaju. na 320 KB/s je situacija mnogo bolja i ovo je recimo neki minimum. Neki bolji izvor od ovoga nisam mogao probati za sada, ali cu i to uskoro. Slusao sam mjesavinu rock muzike, nekih tisih baladica i ambijentalne muzike i sve se cuje jako dobro. Basa ima ali nije izrazen, rekao bih taman, jako je precizan. Srednji i visoki su tu, pogotovo bih rekao srednji tonovi. Zvuk je nekako topao, nije ostar, mrvicu se razliva, vjerovatno i kao posljedica wireless prenosa. Klasiku nisam probao jer mi je sve na dvd-ovima, ali kazu da je tu AKG na svom terenu pa cu im vjerovati.
Sve u svemu, ove slusalice kostaju jako mnogo (oko 240evra u Srbiji, na zapadu oko 220) za kucnu upotrebu, a tome su i namjenjene, ali i mislim da daju dosta toga za ulozen novac. U ponedaljak cu dobiti na probu k910 pa cu ih direktno uporediti i ostaviti opet neke dojmove.
Da li su skupe? Jesu! Da li se moze dobiti nesto malo losije za dosta manje novca? Moze! Da li postoji nesto bolje za ove pare? E to vec ne znam

Evo upravo slusam Roc'n'Roll Train, AC/DC, zvuci odlicno!!!
poz svima, ako ima pitanja slbodno pitajte.