Šta je novo?

Akcione kamere (GoPro, Yi, Eken, SJCAM...)

Može link sa skladištem u nemackoj?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Iskreno, ne cini mi se to bolje toliko u odnosu na Eken H9, ako je uopste bolje?
 
Razlike su minimalne (ako govorimo o 1080p 60fps) a najveća prednost Yi-a je otključan firmware pa uz to kad se poveća bitrate i još doda skripta za "Flat" snimak onda je snimak idealan za editing (naravno ko zna da odradi).

Evo komparacije jedne i druge (fabričke)
https://youtu.be/vrxwjGOVQWo

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
Iskreno, ne cini mi se to bolje toliko u odnosu na Eken H9, ako je uopste bolje?

Ne moze se na osnovu yt bas najbolje videti razlika, ali prvo sto se primeti, to je bolji DR kod yi.
Poredio sam ih, sto bi reklo side by side, i tamo gde je na ekenu crnilo kod yi su detalhi u senci, na h9 gori nebo na yi se plavi i sl.
Na ekenu malo vriste boje i malo je preostreno, ali to je individualno.
Za yi imas skripte s kojima mozes namincati sve kako ti odgovara.
E sad, da li to nekom vredi 20-30e razlike...
 
Pozdrav svima, za 10-ak dana putujem na more pa sam razmisljao da pazarim neku akcionu kameru.
Budzet mi je do 200 evra (moze i koji evro vise). Razmisljao sam o xiaomi yi internacionalnoj verziji pa bi mi ostalo i para da kupim opremu za kameru.
Kameru bih nakon mora koristio npr. dok vozim bajs pa bi mi trebala neka kamera sa boljom stabilizacijom prilikom truckanja.
Da li je xiaomi yi stavrno toliko dobra koliko je svi hvale, ili imate druge predloge dakle do 200 evra mozda malo vise? P.S. Dakle treba mi kamera vec za 10-ak dana sto iskljucuje porucivanje iz inostranstva, takodje kamera moze biti i polovna.
 
Poslednja izmena:
Stvarno je toliko dobra. Potpisujem sve što je @robikica napisao dva posta iznad.

Prirodne boje, dobro izoštravanje, bolja podrška (za 4k nema skripti ali i nema potrebe).

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
H9 ima senzor od 3 Mpx valjda, ne može da se poredi sa Xiaomi kamericom, H8 može, ima jedna H8 na KP ali je precenjena. Za nešto malo preko 200 ima prava a to je GoPro 4 Silver, mana je što joj puca prednja maskica, za sve ostalo je baš tih 100 e razlike iznad svih ostalih kineza. Slučajno, ta na KP je moja. :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk
 
@liverpoll

Kad kažeš prava to pre svega misliš zbog toga što je ti prodaješ ?

Pa ta Hero 4 Silver je u rangu sa Xiaomi Yi 2K, sa Xiaomi 4k nije ni za porediti.

Pogledaj testove i sve će ti biti jasno.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
Preporuka za yi 4k [emoji120]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Svidja mi se opasno Xiaomi Yi 4k ali je 270 evra malo vise od budzeta tako da najverovatnije pazarim Xiaomi Yi.
 
@bane16

Znaš kada je nešto jednostavno bolje, onda je to bolje. YouTube nije toliko merodavan pošto obrađuje video. Nisam imao Xiaomi, imao sam nekoliko SjCam, imao sam nekoliko GoPro kamerica i opet se vratio na GoPro. Iz potpisa se vidi da koristim Xiaomi telefon, što znači da nisam gadljiv na jeftino a kvalitetno, to je prava stvar ali u tamo nekim Mi temama, raspravljaju u kvalitetu videa na istim a on nije u rangu sa onima koji su ranije krenuli cilju tako da i testovi Xiaomi kamerice meni nisu u rangu GoPro 4 Silver a na papiru bi trebale sve one da budu iste ili bolje. Jeste nova precenjena, jeste da na svima puca prednja maska ali... Senke, WB, boje i sve ostalo što čini video, jednostavno...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
^ Na YouTube-u cak i neki GoPro snimci izgledaju kao sran*e.
 
Da li neko ima iskustva sa SJCAM akcionim kamerama? SJ7 uporedjuju sa GoPro5, ali je relativno skupa. Interesuje me vase misljenje o slabijim modelima SJ5000x elite i M20 koje su kod nas oko EUR150.
 
Testirao Pavle iz Niš. :) pevly.com Momak je napravio fin sajt, Google ga izbacuje na samom vrhu. Generalni problem kod SjCam je preoštreni video i slike. Zašto, nemam pojma, ni podešavanje u low ne pomaže, malo problema sa WB. Imao sam SJ6 Legend, nije dobra. SJ7 se grejala kod Pavla na testu. Imaću uskoro M20 da probam pa ću moći reći nešto više. Najnoviji test mu je Hawkeye 8S sa užim objektivom, mislim da je sa standardnim wide 170° bio zadovoljan a i cena je ispod 120$. Dobar čip, dobar senzor. Vredi razmisliti.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
 
Imao sam prilike da koristim "Xiaoyi yi 4K" i mogu vam reci da sam odusevljen. Moze se podesiti da jako siroko hvata a kvalitet videa je na nivou gopro kamera.
 
Koristio sam prošle godine neku kinesku kamericu (naručena sa Ali-ja) bez oznaka proizvođača. Kvalitet snimka na 1080p 30fps je za moje potrebe odličan.

Pošto se ta kamerica pokvarila, a na more iem za 5 dana nisam u mogućnosti da čekam narudžbinu sa Ali expressa. Pošto se ovde dosta pominje Eken (ima dosta i filmova na You tube) kod jednog od naših velikih prodavaca primetio sam modele ovog proizvođača. Iako postoji super jeftina A8 za 4000 dinara pre sam za kupovinu W9s (8000) ili H9r (10500). Jasno mi je da po specifikacijama H9r je bolja kamera jer ima upotrebljiv 4K, ali meni 4K ne treba i bio bih zadovoljan sa 1080p 30 fps.

Da li je neko od Vas imao prilike da koristi ove dve kamere i da li postoji razlika u kavlitetu snimka pri 1080p? Da li vredi dati 2500 dinara više za H9r?

Predlog za neku kameru tog kvaliteta za sličan novac da je mogu kupiti odmah? Ekran mi je važan tako da kamere bez ekrana nisu opcija.

Pozdrav
 
Skoro sam uzeo Eken h9 i za taj novac (36$) je OK kamerica. Nije neki dinamički opseg i nije toliko širok ugao kao gopro, ali je čak i premašila moja očekivanja za taj novac, tako da sam zadovoljan.
Evo jednog probnog snimka pri jakom suncu, gde se vidi borba sa dinamičkim opsegom:
https://youtu.be/VODpDynmEBs
 
Na koju foru 36$, bice da si uzeo fake koji uveliko kruzi netom?
 
Po svemu što sam proverio, trebalo bi da je original. Ne isključujem da postoji mogućnost da je fake, preko aliexpressa je uzeta.

IMG_2420.jpg
 
Isto sam i ja platio 36$ osnovnu verziju na aliju. Nije fake.
I ekstra radi, za taj novac snimak perfektan, jos ako se dobro fiksira, snimci su vrhunski.
Izbacicu neki kada se vratim sa kucistem i pod vodom, takodje jako zadovoljan :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
@BitrAtE

Jel si spuštao bitrate na YT limit pre uploud-a ?

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
Nisam, ali vidim da se javljaju ove kockice kojih nema u orginalu...
 
Predpostavio sam da je zbog toga. Preporuka za Shotcut Video editor, exportuješ u 1080p 60fps i staviš da bitrate bude 12Mbps i trebalo bi da bude dosta manje kockica.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
Movavi video editor koristim, namjestio sam na 1080p60fps i highest quality
 
Drugari, sta kazete na ovakvo sokocalo: Wifi Android 4.4 Vehicle Car DVR Camera GPS Navigation Radar Detector DashCam Dual Cameras 16GB ROM 7" Screen Full HD1080P FM preko aliexpress-a? Da li to stvarno vredi € 79,11 - 99,73 ?
 
Vrh Dno