Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Na nekim fakultetima ume da bude relativno slobodan fizicki pristup racunarima koji su na mrezi, pa eto akademske.
Npr. na medicinskom fakultetu vidjao sam da je pre podne mali broj korisnika u "silosu" (preko puta dekanata) pa bi vecina ljudi koji bi to zeleli mogli da sednu i serfuju net. Tako je bilo pre godinu-dve, mozda je sad prosiren broj racunara ili izmesten na drugo mesto. Vrlo verovatno i da je u univerzitetskoj biblioteci (kod pravnog fakulteta) potpuno slobodan pristup netu.
A za pristup od kuce potreban je nalog a to se dobija u racunskom centru uz odredjene uslove tipa da korisnik treba da bude student (ili poslediplomac), ili da ima neko nastavno ili naucno zvanje.
Znam to-imamo i mi na faksu racunarski centar ali ga trenutno renoviraju.Cuo sam da neki od kuce se konektuju preko akademske mreze i tako imaju fantasticne brzine konekcije!Jel mogu studenti svih fakulteta da koriste rc u univerzitetskoj biblioteci?!Cuo sam da se tu placa clanarina za koriscenje racunara...
u ns se to regularno dobija...
uglavnom dobiju svi studenti ftn, bez problema, studetni ostalih fakulteta moraju malo da se naigraju sa birokratijom, ali i oni mogu da dobiju...
Evo ja sam nakacen preko Tesle (ETF), brzina munjevitih 14400 b/s.
Brzo da brze ne moze biti. 😡
Konekcija ogranicena na 30 minuta, oni te automatski diskonektuju, pa se ti opet kacis.
Sto se tice vadjenja naloga, nadji nekoga da ti izvuce nalog ko je na nekom tehnickom fakultetu.