Šta je novo?

Ajde savet za C 1.2 GHz + MB

latin

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2002
Poena
604
Uzeo sam Celeron 1.2 GHz + Gigabyte GA-6VTXE. Ima li neko nekakvo iskustvo sa OC-em. Koja ploča je najbolja za ovaj CPU, što se tiče OC-a.

latin je napisao(la):
Uzeo sam Celeron 1.2 GHz + Gigabyte GA-6VTXE. Ima li neko nekakvo iskustvo sa OC-em. Koja ploča je najbolja za ovaj CPU, što se tiče OC-a.

Abit ST6.

:wave;

Hvala za info. Proverićemo gde ih ima. Nadam se da je dobra.

Abit st6 , ali ces tesko naci onog koji ide na 133Mhz fsb.Moj na asus tusl2-c ide max na 124mhz, ali ga zbog graficke ne drzim na toj frequenci.

Mislim da je Asus TUSL2-c trenutno najbolja ploca sa i815 chipsetom
Mala je verovatnoca da ces taj Tualatin da poteras na vise od 1.5 na bilo kojoj ploci sam ako ti ne uleti bas neki fantastican primerak...
Meni je sa Asusom + 512ram pucao i na 1.5 kada rezem disk etc. na default naponu od 1.475
Sada sam ga digao na 1.525, narezao par diskova, poterao par benchmarka i za sada je sve ok
Temp. se digla na 44C sto mislim da i nije tako strasno(kuler je neki obicni cirka 17dem)
Zanimljivo mi je da je na ``starom`` naponu pucao samo kada sa Nerom rezem disk(teac 24x) dok je u svim ostalim programima radio Ok
Mozda gresim ali cini mi se da kada sam izvadio default graficku iz mashine tj. G400 i ubacio neki Innovision GF2GTS(ne MX) radi 3dMarka da je racunar radio nekako, kako da kazem bolje, brze
Ali oci moje se ne mogu navici posle jednog Matroxa na tamo neku nVidiu pa sam naravno vratio G400.

Videcu kako ce masina sada da se ponasa sa malo povisenom voltazom
Ajd...

P.S. Sa naponom 1.475 na 1584 nije hteo ni da upali monitor, sa povisenim naponom je butovao ali se par puta zamrzao kod identifikacije SCSI uredjaja pa sam vratio na 1.5
Ajd opet...

Ja ipak uzeo Abita, al' ga jos nisam instalirao. Cekam da mi dodje Adaptec 19160, pa da dignem XP na SCSI-ju. Nadam se da ce ovo lepo da radi.

Hvala svima na pomoci.

latin je napisao(la):

na ovoj ploci mislim da mozes samo magistralu da menjas. ako ti je to bila namera, ali preko 133fsb tesko

Re: Re: Ajde savet za C 1.2 GHz + MB

Uzeces strava scsi kontroler, a onda ces da silujes cpu?Pa zar ti nece biti dovoljno to sto ces koristiti scsi diskove.Pa scsi se uzima za stabilan rad diskova , a ne za zezanje?

Re: Re: Re: Ajde savet za C 1.2 GHz + MB

borab je napisao(la):
Pa scsi se uzima za stabilan rad diskova , a ne za zezanje?
Pa 'oce covek da stabilno zeza :D

Pa ko kaze da mora da se overklokuje. Kombinacija radi super i na normalnoj frq. Hvala na brizi. :D

latin je napisao(la):
Ja ipak uzeo Abita, al' ga jos nisam instalirao. Cekam da mi dodje Adaptec 19160, pa da dignem XP na SCSI-ju. Nadam se da ce ovo lepo da radi.

Hvala svima na pomoci.
Adaptec ne radi preko 38MHz PCI magistrale.
Tekram radi do 40MHz PCI, a DPT radi i preko 46MHz PCI.

OK. Hvala za info. A gde da nadjem DPT kontroler. Da li ga neko prodaje?

latin je napisao(la):
OK. Hvala za info. A gde da nadjem DPT kontroler. Da li ga neko prodaje?

DPT prodaje samo Cores kod nas, a cene su umnobolne.
Za UW-SCSI2 znaci 40Mb/Sec, cena je 330 EURO, pa ti vidi :mad:

Samo :mad:

Nazad
Vrh Dno