Šta je novo?

Ajde jos jednom, Penryn CPU tempertura

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
380
znam da je bilo reci o temperaturama u 100 postova, ali ajde da mi kazete koja od ovih temperatura je ona prava?

e,a taj odbija saradnju.. izbaci poruku o gresci i zatvori se.. probacu i tu verziju sto je okacena..

Poslednja izmena:
CoreTemp, al' moras da stavis Tjunc na 95C, koliki je (pretpostavlja se) kod vecine 45nm procesora. A možeš i RealTemp 2.60, kod njega je Tjunc za 45nm po default-u 95C.

Ma u principu je nebitna temperatura, već samo koliko si daleko od dozvoljenje (Distance to Tjmax).

P.S. To što ti imaš nije Penryn nego Wolfdale, i CPUZ ti to lepo kaže...

Penryn je cela 45nm familija Intel procesora. Moj core 2 duo jeste Wolfdale a quad-ovi su Yorkfield...
a koliko je najmanji "Distance to TJmax" na kom da drzim proc za 24/7?

OK, ubedili ste me, Penryn jeste 45nm familija, sa Yorkfield (quad) i Wolfdale (dual) procesorima.

Poenta je da nema potrebe da bajamo u kuglu kolika je temperatura jezgra, jer to ni Intel neće zvanično da specifikuje jer neće da definiše Tjmax, već treba da obrnemo način razmišljanja naopačke i da gledamo koliko smo daleko od Tjmax.

Anyway, koliko sam video i zakljucio po internetu, a i po mojem iskustvu, za 24/7 ne bi nikako trebalo ići na manje od nekih 25C od Tjmax.

onda ja imam jos prostora...
instalirao sam novi Smart Guardian od DFI-a, rucno podesio TJmax na 95C i sad mi CoreTemp i RealTemp ocitavaju istu temp, Smart Guardian par stepeni vise, everest i dalje ocitava 10-ak C vise kao i TAT.. uglavnom, ostaje i dalje ~43C do TJmax

Naravno da imas prostora,skoro sam siguran da mozes da drzis taj proc na 4Ghz 24/7 ..samo malo probaj da se igras sa naponom;)
Sto se tice temperatura i ja vise nekako verujem Real Temp-u i teoriji koju podrzava M_M ...evo pogledaj na slici kako je kod mene situacija (skinuta je stranica od kucista za potrebe testiranja)

Prilozi

• 8.5x471_1.36v_prime_load2.jpg
    8.5x471_1.36v_prime_load2.jpg
    417.7 KB · Pregleda: 94
mogao bi na 4ghz ali sa ovom plocom, tesko.. na asus p5b-e (P965) sam ga terao na 4.11ghz ali na ovom dfi-u ne znam da podesim veci fsb od 480mhz, sto mu daje 3800mhz... pa ako je neko voljan u ovom thread-u, da ne pokrecem novi, da mi kaze kojim trikovima da probudim plocu na 500+ mhz fsb-a, rado cu ga saslusati...

Ja sam sa mojim kvadom 35-40C od Tjmax-a (kako koje jezgro) pod maksimalnim opterecenjem svih jezgara... i fercera sve u šesnaest, bukvalno 24/7... kao sto rekoh 30-35 od Tjmax-a je jos uvek OK, manje od toga samo možda za neki kratkotrajni benchmark...

Vrh Dno