Šta je novo?

Ajde da vas vidim strucnjaci

GIGAFAN

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2004
Poena
319
:trust: imam:barton 2500+@2,425Ghz(220,5x11),agresive,1,75v
GA-7N400pro2 rev.1.0
2x256 Samsung@440(441 cpu-z) 7-3-3-2.5 napon je 2,7v po default-u(dual-chanel naravno)
2x80Gb S-ATA naravno MAXTOR u RAID 0 configuraciji(8k strip)
9600pro 256Mb PowerColor(agp sam fiksirao na 71Mhz a radi brze bez podizanja napona agp-a)
cooler je PCU21-VG(3D COOLER PRO)
manje vazno ali i:ASUS TV/FM;intelov modem sa duplim chipom(82536)
350w e-POWER
1:sta mi je bolje:-da dokupim jos 2x256Mb da imam 1Gb(4x256),ili da zamenim ove module za brze npr.2x256Mb@500Mhz(ili mozda jedan od 512Mb@500)
2:koje memorije bi bile najbolje za mene
:wall: 3😱tkad sam napravio RAID 0 nerade mi mnozioci iznad default-a 11x.Zna li neko u cemu je problem a mozda i resenje?Pre RAID-a radili su svi mnozioci cak i 18x(naravno sa manjim FSB-om),pa sam dogurao do 2550Mhz sa mnoziocem 11,5x222 i naponom 1,85v apsolutno stabilno na starom biosu,novi pokazuje max 1,8v sa +10% podesavanjem u biosu(stari bios mi je u main bios-u,a novi u backup biosu).Ovo je vazno u slucaju da dokupljujem jos 2x256Mb,jer ne rade mnozioci iznad 11x. :trust:

,) Ako uzimam brzu memoriju ,koja mi je najbolja opcija(cuo sam ovde na forumu da je Crucial najbolja sto se tice latencija i command rate-a,a nije skupa)sto se tice kupovine(gde ima da se kupi makar da moze da se naruci,i koliko para),jer hocu da postignem 10,5x242(bar 240),ili10x250(lepo je nadati se),ali da CL ne bude veca od 2.5,a ostali 8-3-3 :,,: .NApon maximalno mogu da dignem na 2,8v za memoriju.Voleo bih da bude 2x256,ali se necu buniti ni za 1x512Mb u slotu.
:type: Zna li neko nesto o SUPERTALENT memorijama(www.supertalentmemory.com)?
Nasao sam ih u EASY COMPUTERS-u(OVO NIJE REKLAMA :crash: ),a na njihovom sajtu(www.supertalentmemory.com) sam nasao mem.module od 256Mb na 433Mhz sa CL2 ostale parametre nisam mogao da nadjeml,a imaju i 500Mhz-nu sa CL2.5 koje prave iskljucivo kao 512Mb module.Deluje mi kao dobra kupovina i nisu skupe. :cigar:Sto se tice parametara memorije,valjda je bolje da ih izvucem iz 500Mhz spustanjem frekvencije i ostavljanjem napona na 2,8v,obzirom da ima CL2.5@500Mhz,i zbog kasnijeg prelaska na ATHLON64? :banana:

Definitivno da ides na 1Gb (skoro sam to odradio i preporodio se). Najbolje je da menjas za 2x512Mb jer tesko ces naterati 4 modula da ti rade u DCu na nekom visem taktu, a koliko vidim, treba ti bar 220MHz.

Nije vredno toliko ulaganja za brzu memoriju jer ne verujem da ti za visok FSB problem pravi samo memorija, vec i ta ploca bas nije odgovarajuca za to. Ipak GA nije Abit ili Epox (koji isto ne voli preterano visok FSB).

Slazem se sa Delijom da je u tvom slucaju bolja kupovina 2x 512 mb 😉

Pozdrav...

P.S. Zna li neko kako se radi Vmod-ing za napon procesora,memorije i mozda eventualno chip-seta?
Pravi si drug Delija,ali si zanemario cinjenicu da u neko dogledno vreme (npr. 2 meseca) bih da uzmem socket 939 plocu i Athon64 i overclocing istog.Ipak HVALA.
Usput zna li neko gde mogu da kupim,ili bar narucim PCU31-VH(3D COOLER ULTRA GT),jer ovaj koji imam radi bolje od zalmana 7000cu(mozda gresim?).Znam da nije najtisi ali mi se mnogo svidja.U DIGITAL-u su ga popljuvali,a ja sa pro verzijom postigao bar 8% bolje rezultate i bas je dobar.Kako?????A sto se tice druge opcije,to je TT SILENT TOWER(mozda bolja opcija,ali gde ga kupiti,jer sam i ovaj jedva nasao).Temperatura CPU-a ne prelazi 55(59 letos pri onoj sparini)pri 100% opterecenja i cak varira izmedju 53 i 55,ako je u sobi 23-24 sa ovim coolerom.

Poslednja izmena:
Sto se tice kulera, za A64 definitivo Coolermaster Hyper6, cena mu je ~40€, ali vredi.

@Delija: moze li taj coolermaster Hyper6 da se montira na Bartonu ili nisu kompatibilni?

Poslednja izmena:
To je mnogo fin cooler 🙂 ,ALI nije kompatibilan sa socetom A. :d
:smash: Jel neko zna nesto o supertalent memorijama??????????????????????????????? :trust:
Ovo sam skinuo sa njihovog sajta:

Prilozi

Poslednja izmena:
Dobio si odgovor.
Mada, sigurno bi mogao da se nabudzi. 😉

Delija je napisao(la):
Definitivno da ides na 1Gb (skoro sam to odradio i preporodio se). Najbolje je da menjas za 2x512Mb jer tesko ces naterati 4 modula da ti rade u DCu na nekom visem taktu, a koliko vidim, treba ti bar 220MHz.

Nije vredno toliko ulaganja za brzu memoriju jer ne verujem da ti za visok FSB problem pravi samo memorija, vec i ta ploca bas nije odgovarajuca za to. Ipak GA nije Abit ili Epox (koji isto ne voli preterano visok FSB).
Ide epox i 240 FSB, ali je veci problem naci dobru memoriju nego dobar komad ploce. Kad imas dobru memoriju skoro svaka ploca hoce lepo da se OC ( >230 FSB)

GoranM je napisao(la):
Ide epox i 240 FSB, ali je veci problem naci dobru memoriju nego dobar komad ploce. Kad imas dobru memoriju skoro svaka ploca hoce lepo da se OC ( >230 FSB)

Odakle ti ti podaci. Valjda sto neki sa foruma lete lako preko 240, pa mislis i zaba ce da leti.
Bas da vidim te Epox-e koji ladno "idu" preko 230, oni stariji bez modovanja ni 220, ali je to bilo lepo sa procesorom na 133 koji je otkljucan. A o Asusu necu ni da pricam, ako prebaci 170 :banana: .
Kada imas dobru memoriju, i dobru plocu (kvalitetnu, sa mogucnostima u biosu za dodavanje napona), onda mozes preko 220 "ladno". Izmedju 220 i 250MHz je razlika oko 150€ 😀 .

:eyebrows: A sta znate o ostalim pitanjima????? ,) Usput hiper 6 tezi oko 760gr i ima sopstvena ojacanja koja nemogu da se nabudze delija(drzao sam ga u rukama) :d 😀 (ta ojacanja se montiraju na plocu i kuciste) :wall:

Vladd je napisao(la):
Bas da vidim te Epox-e koji ladno "idu" preko 230, oni stariji bez modovanja ni 220, ali je to bilo lepo sa procesorom na 133 koji je otkljucan.
Što ne bi išao, 2V na NB-u čini čuda, samo mu treba neka memorija koja ne traži puno struje 🙂
Moj mercury vrti prime bez problema na [email protected], al memorija umire 🙂

Offtopic:

Ajde malo mi objasnite sta je sa Hyper 6? Znam da je za Socket 478, ali o kakvim ojacanjima pricate???

Thanx mitnick, i jos nesto: Jel imao neko iskustva sa ovim Qlerom???

Aca_OC_Don ga je stavio na FX51, tako da najbolje njega da pitash, mada moje lichno mishljenje je da je to trenutno najbolji qler koji se moze naci na trzishtu

U maaajko... Qler je tezak 950g i OGROMAN je... Tacnije on je samo Heatsink, nije qler.. Moze da se stavi i obican fan 8ca 😉 Samo pitanje je sledece: Kako je sa Abitom IC7-MAX3? Tu ima da zakenja poslove 🙁

Vojkan je napisao(la):
Što ne bi išao, 2V na NB-u čini čuda, samo mu treba neka memorija koja ne traži puno struje 🙂
Moj mercury vrti prime bez problema na [email protected], al memorija umire 🙂
2V na NB-u ne znaci ama bas nista.

Dvaput vise znaci 3.3V na memorijskim slotovima...

Ma nemoj, a je l ti brani neko da ubodeš DDR500?
Šta ti onda više znači? 😉

Vojkan je napisao(la):
Ma nemoj, a je l ti brani neko da ubodeš DDR500?
Šta ti onda više znači? 😉
Moze i tako, sto da ne... al' to kosta. Treba doplatiti za DDR500 memoriju.

S druge strane, ako se hoce bez doplate do viseg FSB-a... ide mod. A kada se porede ova dva, mnooogo je bolji mod za memoriju.
BTW, 250 MHz na NF-u moze da se izvuce i sa 1.6V za Vdd. Tako da on ne znaci mnogo.

Aj ne pametuj 🙂
Ja sam odgovorio na "Bas da vidim te Epox-e koji ladno "idu" preko 230", nigde ne piše da su pare problem 😉

Vojkan je napisao(la):
Aj ne pametuj 🙂
Ja sam odgovorio na "Bas da vidim te Epox-e koji ladno "idu" preko 230", nigde ne piše da su pare problem 😉
A sta kazes na mercury NForce2 koji na 1.6 Vdd ide 235 Mhz???

Vojkan je napisao(la):
Aj ne pametuj 🙂
Da, bre, ali Vdd napon nema mnogo veze sa tim!!!
Ako sa 1.7-1.8V nece na 220, recimo... pa nece ni sa 2V na 230 MHz! A ti si rekao "2V na NB-u cini cuda"

Bre, tebi covek bas ne moze nista da utuvi u glavu... 🙂

P.S. Jes' ti uopste probao (nekad, negde) tih 2V na NB-u? :d:d

CAR je napisao(la):
Da, bre, ali Vdd napon nema mnogo veze sa tim!!!
Ako sa 1.7-1.8V nece na 220, recimo... pa nece ni sa 2V na 230 MHz! A ti si rekao "2V na NB-u cini cuda"
Što ti voliš napamet da pričaš, to je čudo jedno 🙂
Na epoxima razlika između 1.6V i 2.0V bude oko 20 MHz. Pusti ti abita u ovoj priči.

CAR je napisao(la):
P.S. Jes' ti uopste probao (nekad, negde) tih 2V na NB-u? :d:d
Je l' si bre ti lud, pa da spalim nešto 🙂

O zaboravljenog li postavljaca ovog topica................

Ljudi secate li se mene? :wave:
Hvala za memoriju,ali nema podataka o 512Mb@500Mhz sa CL2.5 na tom sajtu. 🙂
Znate li gde ima da se kupi Crucial,ili a-data vitesda@500Mhz? 🙂

Vojkan je napisao(la):
Aj ne pametuj 🙂

Jeste da si se raspricao sa CAR-om 😀 , ali ti rece 225, a ne "ladno" 230. Ja imam OCZ Gold PC4000, pa ni sa njom nije nista bilo "ladno".
Za 2V na NB moras da ga hladis dobro, ali sve to spada pod mod-ove. A covek rece da kupi plocu i nasvira 230, ako ga ne mrzi, i vise :d .
Nije da ne moze, ali mora mlooogo da se "radi", od raznih biosa, dodavanja napona...nista bas "opusteno", ssale radi 😉 .

Poz.

GIGAFAN je napisao(la):
Ljudi secate li se mene? :wave:
Hvala za memoriju,ali nema podataka o 512Mb@500Mhz sa CL2.5 na tom sajtu. 🙂
Znate li gde ima da se kupi Crucial,ili a-data vitesda@500Mhz? 🙂

Ako jos jednom budes pitao za onu "glupu" memoriju, svi ce da te zaborave. 😀

Probaj po BG-u, Sinteh, Solution, Intel.....sto se tice Cruciala.

Vojkan je napisao(la):
Što ti voliš napamet da pričaš, to je čudo jedno 🙂
Na epoxima razlika između 1.6V i 2.0V bude oko 20 MHz. Pusti ti abita u ovoj priči.
Nije napamet, citam ja i strane forume, ne samo ovaj nas.

A tih 20 MHz razlike moze da ti bude samo sa 8RDA+ revizije 1.0. Kod svih ovih novijih, napon NB-a ne igra neku preteranu ulogu (i po tome se izjednacavaju sa NF7 serijom)
Vojkan je napisao(la):
Je l' si bre ti lud, pa da spalim nešto 🙂
Kad si woona!!! 😉

P.S. I ko sad prica napamet... bre, pa ti tih 2V nisi ni probao!!! :d:d
Ajde bezi... 😀

Nazad
Vrh Dno