Šta je novo?

Ajd' se skupimo pa da napravimo igru :)

Ostrica je napisao(la):
A da ti nisi Vi(c)tomir, aka 'vidi sto je lep ovaj kalis'?? :) On i ekipa koja je pravila Third World je dobar primer zasto se ne treba zanositi, narocito ambicioznim projektima.

??? :( Jok bre. Nemem pojma ko je Vi©tomir, a ni o tom ambicioznom projektu! Ono sto ja pokusavam da uradim uopste nije ambiciozno... treba samo vremena.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ja bih pravio neku malu 2d turn-based strategiju sa heksagonalnim poljima i endless possibilitiesima (map editorom)...
Jeste da ne pucamo na veliko, ali necemo bas da se vracamo 10 godina unazad... jeste da smo se lepo zabavljali sa HMM ali... Koji ce klinac danas da igra poteznu, 2d, hex-polja,,, strategiju ( samo da prsti krv, lete granate i pucaju ko manijaci - CS generacija :( )? Sada su ponovo u modi konzole i arkade!

Ja bih pravio neku malu 2d turn-based strategiju sa heksagonalnim poljima i endless possibilitiesima (map editorom)...

To je već interesantna ideja, a nije ni nemoguća za naše uslove.

VicTheTrader je napisao(la):
Jeste da ne pucamo na veliko, ali necemo bas da se vracamo 10 godina unazad... jeste da smo se lepo zabavljali sa HMM ali... Koji ce klinac danas da igra poteznu, 2d, hex-polja,,, strategiju ( samo da prsti krv, lete granate i pucaju ko manijaci - CS generacija :( )? Sada su ponovo u modi konzole i arkade!
E pravo da ti kazem, je8e mi se za klince koji se loze na CS... njima i onako nista ne valja, a i ne bi kupili original sigurno :)

@srdjan_r: ideja je sasvim izvodljiva; u Delphiju sam ranije eksperimentisao sa time i uopste nije tesko... doduse, to bi trebalo raditi preko DirectDraw-a ili cak OpenGL-a...

Sve sto treba uraditi je ubediti par dobrih programera da rade par sati (5-6) dnevno jedno godinu dana (najmanje), bez para> elem da li ovako dobri ljudi stvarno postoje, koliko god da zelim to da uradim ( programer sam pmf ns) necu sigurno imati toliko vremena, treba i studirati , karati , piti itd..... :d :d :d Ali malo vremena mogu izdvojiti, frka je ideja i covek koji do kraja u glavi ima sta hoce i usto je i dobar programer.

Poslednja izmena:
ma za 2d tbs strategiju uopste ne treba toliko vremena (treba neko ko zna da crta, i to lepo :) )
a nijedan programer nije pisao svoju prvu celu igru kao do jaja iskusan :)

ma za 2d tbs strategiju uopste ne treba toliko vremena (treba neko ko zna da crta, i to lepo :) )
a nijedan programer nije pisao svoju prvu celu igru kao do jaja iskusan :)
Za takvu igru nije presudna dobra grafika ( koju, uzgred, "neko ko zna da crta" ne moze da kreira) . Kada si vec eliminisao potrebu za RT AI i brzim i kvalitetnim pathfinding-om ( sada samo treba da bude kvalitetan :) ), a eliminisao si i 3d kao presudan za "Auu sto je dobra grafika" efekat, ostaje ti da igra mora da odise idejom i igrivoscu... a to je najteze postici! Naci dobru ideju koja je ujedno i ostvariva je vrlo tesko... ali ti mozda imas ideju? :D

Poslednja izmena:
Zakacio sam nesto sto sam pravio ranije za jednu delphi open source igru. Mislim da moze da prodje u nekoj Diablo igri ;)

pozdrav

Prilozi

• equip.jpg
    equip.jpg
    172.8 KB · Pregleda: 70
Boyce je napisao(la):
Zakacio sam nesto sto sam pravio ranije za jednu delphi open source igru. Mislim da moze da prodje u nekoj Diablo igri ;)

pozdrav

Pogledaj mali flash na www.AM-Games.com pa ako ti se svidja javi se na PM .
Koristio bi mi neko ko zna tako dobro da crta a ima maste (2d , 3d , svemir , brodovi , planete ) .
Vise detalja na PM , to vazi i za ostale ako ima zainteresovanih .
Igra nije kopija , DirectX engine , za 2 igraca ...

Pozdrav , Misa...

Boyce je napisao(la):

pozdrav
Vrlo lepo. Sam si sve radio ( modelovanje & tex. ) ?

Third World je bio projekat MMOGPR igre koju su radili neki momci u Beogradu pre oko 3-4-5 godina. Trebalo je da bude kombinacija dve igre, sa bitkama 3d svemirskih brodova koji lutaju svemirom (Elite) i plus sa Diablo gameplay-om kada se igraci dokuju u svemirske stanice. Ne znam ni da li bi Blizzard to zavrsio...

A sta mislite koliko je komplikovano napraviti upravljacku simulaciju, nesto poput civilizacije u srednjem veku? Sa vecim akcentom na diplomatiju, finije isprofilisanim jedinicama i vecim brojem resursa?

Takve igre sporije zastarevaju, ali ja ne znam koliko je tesko sa programerske strane da se izvede. Ja imam neki tekst sa idejom za ovakvu igru koji sam pisao pre oko dve godine, tada sam jos imao neki koncept u glavi. Bilo bi sa real time mapom po kojoj se krecu plemici sa vojskama, a bitke se ne bi izvodile, vec bi ishod zavisio od kompetentnosti lidera, sastava vojske, terena, morala.

Sta mislite, da li je rano da sebi dodam jedno Meier u prezime? :)

@MichaelZ

Nazalost sada sam vrlo zauzet :( Zelja mi je da jednog dana pokusam da napravim neku igru za pc. Ja sam i programer i dizajner , pa nazalost znam koliko je tesko napraviti igru :(

@VicTheTrader

Sve ja, za 1-2 dana. :) Kad udjes u fazon, samo stancujes posle :D

Poslednja izmena:
@Boyce :

Steta , ja sam samo programer pa znam kako je tesko naci nekog ko zna da crta i spreman je da ulozi svoj rad u nesto sa "maglovitom perspektivom" ...
Nadam se da nisi samo ubacio tudje slike da pobudis znatizelju i divljenje ;)
Izbacicu ovde uskoro screenshot iz igre kako sada izgleda pa ako neko ima talenta i vremena ...realno ima jos 2-3 meseca posla .

Pozdrav , Misa...

naravno da su slike moje :)
mislim da imam negde 3d modele oruzja na starom racunaru.

Imam i jos jedan fajl, ali se njemu zagubio svaki trag :(

radili smo na skyrazoru ja i moji ortaci sa arhitekture i etf-a, sad smo ostali samo nas dvojica...igrica je bila u poodmakloj fazi, radila je u svom engine-u...
al, j... ga vise nije bilo slobodnog vremena.
Problema ima koliko oces, od teksturiranja nivoa do njegovog optimizovanja...uspeli smo da je prilagodimo za gf4 ti440 athlonxp 2000+ i 512ram.
Kasnije bi na red dosli shaderi i senke...
Inace ja sam raspolozen da radim na nekom shooter-u...
Sajt je bio na www.sky-razor.cjb.net, ali vise verovatno nije. :wall:
Nasa ekipa je okupljena oko scar.gradac.net pa pogledaj sta ima, tu ces naci i neke avione koje sam radio za sky razor, poziv vazi i za sve zainteresovane sa bencha... :type:

Sajt ti vise ne radi .
Zbunio si me sa scar.gradac.net , zar te je mrzelo da stavis http:// ? ;)
Ako si ti Nenad Nesovic i radio si one avione ... svaka cast !
Ako si zainteresovan za saradnju na dovrsavanju igre (max. 2-3 meseca posla) , reci pa cemo se dogovoriti za saradnju .

Pozdrav , Misa...

Vrh Dno