Ja nisam GuiLe, al evo da ti odgovorim ukratko.
Uglavnom, laicki receno, kada zavrsis strukovnu skolu(3god) i dobijes bachelor diplomu, mozes da upises samo jos jednu godinu, koja se racuna kao specijaliziranje. Kada zavrsis fax (akademske studije, 3god) mozes da pucas na maser i doktorat, sto sa strukovnim studijama ne bi mogao.
Toliko
Ovo su profesionalne studije koje se rade po licenci NIIT Ltd, Delhi, Indija. Program je moguće izvoditi na srpskom i na engleskom jeziku, a diploma koja se stiče je The Graduate Diploma in Information Technology. Programi se realizuju iz mrežnog i softverskog inženjerstva.
U okviru mrežnog inženjerstva postoje dva smera:
* Microsoft tehnologije
* Linux tehnologije.
U okviru softverskog inženjerstva takođe postoje dva smera:
* Java tehnologije
* .Net tehnologije.
Celokupan program je modularan, sastoji se od dvanaest kvartala, a dinamika izvođenja nastave je četiri puta nedeljno po dva sata.
Posle položena prva dva kvartala studenti stiču Advanced diplomu, nakon položena četiri kvartala Honors diplomu, nakon položenih osam kvartala Professional diplomu a kada polože sve navedene kvartale stiču Graduate diplomu.
Jedan kvartal traje tri meseca gore navedenom dinamikom studiranja. Ispiti se polažu on-line. Diplome dodeljuje NIIT Ltd.
Molim te uputi me na osobu zaduzenu za zaposljavanje u Telekomu. Ja jeste da zavrsavam telekomunikacije u Bgu, ali sam poreklom iz Pristine i prvi put cujem za ovako nesto, posalji mi na PM ime i prezime coveka da znam kome da se obratim.iz mog dosadasnjeg iskustva, jedino gde se otvoreno favorizovao drzavni fakultet u odnosu na privatni je telekom srbija. ali, zna se o kakvoj je firmi rec, firmi gde se vise ceni pristinski univerzitet od bilo kog privatnog, a najvise se ceni rodjacko-drugarska linija. bar je tako bilo pre dve godine. uz komentare slicne lazinim i speederovim, uglavnom od ljudi koji su se slabo snalazili sa osnovama racunara, o nekim drugim vestinama i sposobnostima tek da ne govorim.
izvinjavam se na trollu, nece se ponoviti.Molim te uputi me na osobu zaduzenu za zaposljavanje u Telekomu. Ja jeste da zavrsavam telekomunikacije u Bgu, ali sam poreklom iz Pristine i prvi put cujem za ovako nesto, posalji mi na PM ime i prezime coveka da znam kome da se obratim.
To sto su bili sa pristinskog univerziteta je cista slucajnost (imali su vezu, mogli su da dodju i sa singidunuma - samo primer, bez uvrede prema kolegama sa tog fakulteta). Drugar se u decembru skinuo sa civilke u Telekomu, zavrsio je moj faks i moj smer (SF/telekomunikacije), decko je veoma bistar i vredan, na kraju je toliko savladao materiju da je on licno obucavao tehnicare na HDSL/PDH sistemima. Medjutim, nije zaposljen, primili su neku devojku koja je zavrsila Visu poslovnu. Nije nista novo da za posao u Telekomu treba imati debelu vezu, zaintrigiralo me je sto kazes da je uslov zavrsen pristinski univerzitet, sto je totalna budalastina, da je tako odmah bih im poslao par prijatelja koji su ga zavrsili i ne mogu da nadju radno mesto.izvinjavam se na trollu, nece se ponoviti.
napisao sam u sledecem postu da sam u telekomu proveo civilni vojni rok, pre dve godine. u sluzbi u kojoj sam "sluzio" je u to vreme bio raspisan interni konkurs za neko radno mesto, kako se prijavilo par kolega (a, dobro se secam da je jedna zena imala megatrend), bio sam prisutan kada je receno da se megatrend i slicne skole nece preterano ceniti pri selekciji kandidata za to radno mesto. da li je to zvanican stav preduzeca ne znam, ali ispada je jeste na neki nacin zvanicni stav te sluzbe jer je izgovoren od osobe koja je u vreme kada sam tamo bio u vojsci bila jedan od rukovodilaca. za to vreme u istoj toj sluzbi je bilo par ljudi sa pristinskog univerziteta, neki su cak radili kao koordinatori/sefovi a jedva izlazili na kraj sa office paketom i engleskim jezikom. i ne, nisu bili pred penzijom. telekom ima svoju kadrovsku/hr sluzbu kojoj mozes da se obratis ako si zainteresovan da radis kod njih. moja era u telekomu je prosla.![]()
^Lakse ces je dobiti i za manje pare na drzavnom, a pri tom je i "priznatija"!![]()
na nekom š drzavnom mozda oce ....
za normalne fakultete manite se te price platis i zavrsis.Ja bih prvi da moze.
Ne bih da kvarim zabavu, ali ova tema je samo u prvom postu u relaciji sa IT-em. Ostalo su preklapanja o stanju u državi, prosvetnom aparatu... A politika je zabranjena na ovom forumu?
ako malo pazljivije procitas sta sam napisao, videces da nigde ne pise da je zavrsen pristinski univerzitet uslov za dobijanje radnog mesta tamo. da je veza "jak vetar u ledja" u telekomu je opsta stvar. sto se slucaja tvog ortaka tice, ja imam visu poslovnu pa su mi rekli kada sam pitao za posao da tesko mogu sa tom skolom da se zaposlim u telekomu.To sto su bili sa pristinskog univerziteta je cista slucajnost (imali su vezu, mogli su da dodju i sa singidunuma - samo primer, bez uvrede prema kolegama sa tog fakulteta). Drugar se u decembru skinuo sa civilke u Telekomu, zavrsio je moj faks i moj smer (SF/telekomunikacije), decko je veoma bistar i vredan, na kraju je toliko savladao materiju da je on licno obucavao tehnicare na HDSL/PDH sistemima. Medjutim, nije zaposljen, primili su neku devojku koja je zavrsila Visu poslovnu. Nije nista novo da za posao u Telekomu treba imati debelu vezu, zaintrigiralo me je sto kazes da je uslov zavrsen pristinski univerzitet, sto je totalna budalastina, da je tako odmah bih im poslao par prijatelja koji su ga zavrsili i ne mogu da nadju radno mesto.
Tako je to kada hoćeš ''leba bez motike'' :dja imam visu poslovnu pa su mi rekli kada sam pitao za posao da tesko mogu sa tom skolom da se zaposlim u telekomu.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari