Šta je novo?

Aj pa budi pametan!

drpiga

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
620
Kupio sam štampač,nije da se hvalim,nego kad sve pootvarah nema USB kabla,e sad treba da kupim kabl,a možda je neko isprobavao ovde kablove iz "domaće" radinosti jer mi nije jasno sledeće:
Originalan HP kabl od 3 metra se na njihovom sajtu reklamira po ceni od 20 $,a ovde u koju god radnju da pogledam od 60-150 dinara.E sad jesmo li to smislili jeftiniju proizvodnju kabla ili je HP-ov brendiran kabl pa je tako skup
Nekome je ovo sitnica ali mi se ne prže komponente ovih dana,nisam pri parama...
Ima li kakva preporuka

USB kabl za 20 dolara? :d

Khm, mozda bi neko i dao toliko...
... ako je operisan...

Uzmi onaj od 100din i pevaj. 100% ce ti zavrsiti posao.

Takodje kada sam kupio Lexmark X6150 nisam dobio kabl za usb i naravno da sam uzeo taj od 200 dingera mada do sada nije bilo nikakvih problema ,znash da u svakom proizvodu koji je brendiran (mrzim ove strane rechi ) u ceni placanja ide sigurno 20% samo za ime a negde i vishe tako da ...

Kad sam kupovao Pixmu u PC Centru odmah su mi rekli da uz štampač ne ide kabl i prodali mi neki za 120 din, koji radi savršeno (jedino što bi meni trebao metar duži kabl, ali i ovaj obavlja posao dok ne kupim drugi).

Dosad sam kupio nekoliko raznih stampaca, i nikad nisam dobio kabl sa stampacem. Zakljucak je logican, stampaci se ne prodaju sa kablovima. Mislim, dobra volja je prodavca da li ce da ukljuci neki kablic od 100-inak dinara uz stampac, ali nisam jos cuo da se neko dosetio toga.

leksa je napisao(la):
Dosad sam kupio nekoliko raznih stampaca, i nikad nisam dobio kabl sa stampacem. Zakljucak je logican, stampaci se ne prodaju sa kablovima. Mislim, dobra volja je prodavca da li ce da ukljuci neki kablic od 100-inak dinara uz stampac, ali nisam jos cuo da se neko dosetio toga.

MBSoft mi je uz 2 stampaca dao i kablove (doduse za drugi sam morao da ih podsetim ;) ). Stampaci kupljeni u razlicito vreme...

Desk je, takođe davao kablove uz štampače...pitaju te da li ti treba. Naravno da uvek treba :D

I naravno da uvek platis. Na kutiji od stampaca pise da je kabl Not Included.

leksa je napisao(la):
Jeste. ;) A glupost je neopevana što ne daju kabl uz printer (čak piše na kutiji not included, optional...) jer bez njega printer ne može ni da radi. Frustraciju kupca koji to odnese kući, raspakuje i shvati da ne može da poveže i da ne pominjem. Ne znam zašto tako svi proizvodjači rade, jeste da se na dodacima masno zaradjuje ali ne verujem da se blamiraju zbog toga, možda neki propisi...? Preporuka prodavcima: kupite gomilu tih kablića kao potrošni materijal (ne uvodi se na stanje lagera) pa ih ubacujte u kutije s printerima kao poklon.

Ali nevezano za kabl ubedljivo najjace je kad otvoris kutiju a na napojnom kablu tri igle umesto dve !!!

Zamisli koji je to blam kad objasnjavas kupcu kako klestima da polomi srednji "pin" na kablu :d

Srga je napisao(la):
Ali nevezano za kabl ubedljivo najjace je kad otvoris kutiju a na napojnom kablu tri igle umesto dve !!!

Zamisli koji je to blam kad objasnjavas kupcu kako klestima da polomi srednji "pin" na kablu :d

ja sam kupio stampac u MBSoftu Bg i unutra je bio usb kabl...

kakve tri igle na napojnom kablu??? u kojoj zemlji ti to kupujes stampace???

E sad, sve zavisi od prodavca, da li je fer ili je samo tu da ti uvali robu.
Mi recimo dajemo USB kablove kupcima i ne naplacujemo im, ipak je stampac ili bilo koj drugi uredjaj skuplji od tog pishljivog USB kabla, a i da se ne brukamo naravno, hehe,a obichno i proverimo da li ima sve od dodatne opreme za uredjaj.
Deslio se par slucajeva da ljudi nisu znali cemu sluzi taj kabl sa 3 "pina" pa su doslji da se zale a nisu videli da imaju i drugi kabl koji odgovara nashim standardima.

Nazad
Vrh Dno