Šta je novo?

Aj malo da se igramo...

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Za pocetak... lagano krecemo 😉

Prilozi

• first-oc.gif
    first-oc.gif
    17.7 KB · Pregleda: 556
  • first-oc-mem.gif
    first-oc-mem.gif
    14 KB · Pregleda: 467
p.s. cisto da vidite da je moja plocha 🙂 a i da se zna - prime prolazi 30-ak minuta, temperatura procesora 37 stepeni... (mislim, ne bih rekao, al ajde)

Prilozi

• mainb.gif
    mainb.gif
    12.1 KB · Pregleda: 408
Poslednja izmena:
Nije za slikanje, prolazi prime... Sad cu da ga naprzim na 2.8, to ce biti za slikanje 😉

FSB.PNG

Preko nisam imao vremena da probam, ali i 300 je dovoljno 😉

Zlo i naopako i Max postao overkloker. :d:d

Maksimum mi je 1.65v, odnosno 2.8 ghz *(dize se windows i lepo radi ali prime ne prolazi), mada ja nigde nisam pomenuo rech overkloker, zar ne? Mislim, ta izumiruca vrsta kompjuterskih korisnika... sve me to ne zanima. Nego samo da malo i ovu sobu posetim, reda radi, sad kad je masina sveza (ko jos ima nF4 plochu, Winchester i X850XT 🙂) A ovo mi je shot iz starog dobrog kvejka, na magistrali koju regularno drzim - ona iz potpisa.

Del, ova ploca radi na 280, sa HT na Auto... Nije mi jasno da na 3x nece da radi ni na 240, 250... FSB-u. Koji je to trip? Ili mozda ja negde gresim, mada nije sve toliko komplikovano.

Prilozi

• q3fastest.gif
    q3fastest.gif
    47.9 KB · Pregleda: 273
Verovatno je do memorija, ja sam tu plocu butovao i na 300...Probaj da setujes DDR na 166 ili cak 133, pa probaj.

Aca je napisao(la):
Zlo i naopako i Max postao overkloker. :d:d

Sta bi tek bilo da krenemo da biramo i primerke ovih Winchestera, a ne ovako daj prvi CPU i plocu koji padnu pod ruku... ,)

Evo vam malo FSB-a 😀
CPU-Z je stara verzija koja je vec bila na hardu sa kog sam digao sistem, a mrzelo me da kacim CD samo zbog toga. Zato ne konta ni socket ni da je cpu 90nm

Prilozi

• neo2_330fsb.webp
    neo2_330fsb.webp
    30.4 KB · Pregleda: 281
Poslednja izmena:
[Mancha] je napisao(la):
Evo vam malo FSB-a 😀
CPU-Z je stara verzija koja je vec bila na hardu sa kog sam digao sistem, a mrzelo me da kacim CD samo zbog toga. Zato ne konta ni socket ni da je cpu 90nm

Mancha, skini noviji CPU Z 🙂

byMaX je napisao(la):
Maksimum mi je 1.65v, odnosno 2.8 ghz *(dize se windows i lepo radi ali prime ne prolazi), mada ja nigde nisam pomenuo rech overkloker, zar ne? Mislim, ta izumiruca vrsta kompjuterskih korisnika... sve me to ne zanima....

Ako te ne zanima onda nemoj da se pridruzujes izumirucoj vrsti i onako si vuna za OC, ostavi lepo sve na difoltu i ne maltretiraj ni sebe ni komp. :d:d

Ovo je probano na brzinu, na stolu u servisu, cim sam uzeo plocu i procesor, sa zakacenim servisnim hdd-om, na kome je sistem koji je vec video sve chipsete koji postoje 😀
Bilo mi je bitno samo da istestiram na brzinu sta moze, posto sam bio nestrpljiv, a na hdd-u je bio samo cpu-z 1.20
Od sutra sam na raspustu 😀 pa cu imati prilike da se pozabavim time malo vise.
Memorija jeste na 1T, a ostala setovanja (cini mi se) 3-4-4-10, 275,HTT 3x, 2.85V za mem.

Definitvno onda MSI radi bolje od EPoX-a. Ja na 267 MHz, 1T, CAS2.5, 4-8-4 imam oko 6850 mb/s...

Jel taj 1T parametar utice samo u dual chanell modu? Kod mene na VNF3-250 i 2800+ memorijski protok je veci kada drzim magistralu sinhrono sa memorijom na 256Mhz (HT4x i 2T za memoriju) nego kad stavim da mi memorija (2x512 Kingston VR ddr400) radi asinhrono na ~400mhz i 1T parametar (maximalno ide na 210Mhz), a CPU na 2.5Gz (200Mhz vise od sinhronog)
benchmark u Everest-u
CPU 2.3Ghz 9x256Mhz, HTT 4x, 2T sinhrono @512Mhz 3.3.3.8 - 3820mb/s - 1420mb/s
CPU 2.5Ghz 9x278Mhz, HTT 3x, 1T asinhrono~400Mhz 3.3.3.8 - 2950mb/s - 1150mb/s

Bas cudno da memorija koja radi na 512 MHz, ima veci transfer nego li memorija koja rad na 400 MHz 🙂 1T pomaze, ali nije svemoguc.

ma citao sam negde, neko je pomenuo da brze radi 1T na 400Mhz nego 2T na 500 sto nema veze sa realnoscu (bar ne u mom slucaju)... zato sam i postavio pitanje

Aca je napisao(la):
Ako te ne zanima onda nemoj da se pridruzujes izumirucoj vrsti i onako si vuna za OC, ostavi lepo sve na difoltu i ne maltretiraj ni sebe ni komp. :d:d

Ijao, kako je nekome krivoooo 🙂 E ova vuna za OC drzi CPU na 2.7, memoriju i ht na 270, 1T, 2.5 CAS -3-3-11 (bolje je od 8). Plocha radi i na 300, ali mi asinhroni rad ne donosi nesto mnogo vise performanse, a ovako je i memorija zategnutija... Dakle 2.7 giga, 37-38 stepeni silent, ko iz p#cke... 😀

p.s. da ne pricham o rezultatima u 3DMark-u 😉

delimir je napisao(la):
Definitvno onda MSI radi bolje od EPoX-a. Ja na 267 MHz, 1T, CAS2.5, 4-8-4 imam oko 6850 mb/s...

Ne znam za tebe, ali ja prebacujem 7 GB/s sa 270 magistralom.

LiquidPlasma je napisao(la):
Pricaj mene zanima 🙂

ja imam preko 13000 u mark03 verziji (@2.4 Ghz, XT800 PE). 05 nisam probao. Maxa ima sigurno nesto vise, sto zbog kloka procesora, sto zbog X850 XL.

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
Ne znam za tebe, ali ja prebacujem 7 GB/s sa 270 magistralom.

Koji takt procesora i koja setovanja? Posto je kontroler u procesoru, za razliku od AXP, protok kod A64 zavisi i od kloka CPU-a, vise nego kod AXP.

Nazad
Vrh Dno