Šta je novo?

Aiw x800xt Agp

• Začetnik teme Začetnik teme dr1pac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dr1pac

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2006
Poena
680
Pozdrav svima. Interesuje me da li se vise isplati kupiti doticnu karticu za 120e (novu naravno) ili Gainward 7600gs?

ovo su odlicni rezultati... mozda ce i moj xl malo na mucenje kada skupim vremena

Poslednja izmena:
Na kolko je drzite za svaki dan, i nagovestite ako nije stock hladjenje.

Ja na 515-530 = 6k bodova 2006

Evo rezultat blago OC AIW X800XT AGP, Abit NF2 Ultra, mobilac barton @2.3G (10x230). Skoro 6k markova 2005 ,)

Evo podesavanja da probijes 6k (ili bar pridjes na 599x) na istim klokovima kao sad 🙂.

Ko hoce veci klok na memoriji, nek poveca vrednost tRP latencije (ko sto vec rekoh ranije...). Imajte samo u vidu da povecanje tRP-a za 1 smanjuje score u 3DMark-u kao da ste usporili memoriju za 15-ak MHz (ali opet, memorija moze da se klokne za jos 50MHz nakon toga 😉 ).

Ko spali kartu, casti piwo :-devil-:.

Poslednja izmena:
Jel' neko koristi neko dodatno hladjenje za memoriju (mali hladnjaci na memorijskim cipovima i sl)?

Evo moji rezultati na NF3+Venice 3000 @ 2.6, zalman 700Cu i domaci hladnjaci na memoriji:

Prilozi

• X800XT AIW.webp
    X800XT AIW.webp
    116.7 KB · Pregleda: 108
Trebalo bi da pasuje sraf na sraf (nisam ni ja znao da moze bilo koji Silencer na AIW, al' procitah na njihovom sajtu).

video sam i ja da podrzava AIW x800 pci-e, ali u zagradi pise chip r420?

Application:
AGP: ATI 9500 - 9700 (SE, Pro, XT)
ATI 9800 (SE, Pro)
ATI X800 (R420) AIW
FireGL T2, FireGL Z1, FireGL X1, FireGL X3
PCIe: ATI X600 (Pro, XT, AIW)
ATI X700 Pro, AIW
ATI X800 (R420) AIW
FireGL V3100, FireGL V3200, FireGL V5000

a X800XL AIW ima R430 chip!

to me je zbunilo....

kako se hladi memorija sa doticnim hladnjakom? posto mi se cini da cooler ne naleze na chipove?

Evo, bas me zaintrigiralo i guglao sam na tu temu... Izgleda da ipak ne ide na r430, posto niko explicitno ne pominje da moze na njega, samo pise "aiw x800" ili (cesce) "aiw x800xt", a prelistah bar 20 strana.

Bezveze.

ma ja se smaram od jutros ,. ali ne mogu da skapiram, jedina AIW za PCI-E je X800 Xl ali ima cip 430, a ne kako pise na sajtu r420....

@MDM - svaka cast za rezultat, bruka !
Zalman je definitivno mamara, vidim posle 3d marka ti je temperatura 40stepeni, a kapiram da ti je to graficka 🙂

@Ostoja - covek, jesi probao nesto od ovih timings-a, kako drzis i sta drzis a daje stabilno, citao sam ovaj link sto si dao, i vidim da ljudi imaju drugacije rezultate od karte do karte, i plus ti timings-i se pominju samo kao vid poboljsanja u bench-u ali ne i za svaki dan.
Ako nije stabilna opcija da znam da se ne cackam, sad sam na poslu, jedva cekam gajbi da dodjem da nesto chackam 🙂

Batalite bre Silencer opciju, dacete 20eur za Silencer, a za 6 meseci max cete menjati graficku opet i samim tim prodati silencer.
Bolje onda Zalman za 30-35eur i prebacivanje sa jedne na drugu graficku, posto ocigledno hladi ko sumanuta.

Evo mog problema, muka i pitanja...

Prvo mi je crkla maticna NF7S2.0 i Club3D 6600GT, zamenio sam plocu i uzeo ASRock K7NF2-RAID (nForce2 Ultra400) dok mi je 6600GT otiso na reklamaciju, sad sam dobio kao zamenu za crknutu kartu Club3D 7600GS AGP ali... pomenuti 7600GS nece da radi na mojoj ploci, odbija da bootuje win, postuje na pocetku (bios, CPU, RAM, ovo-ono, detektuje HDD i optiku...) a kad treba da ucita windows monitor se samo ugasi i kraj (na ploci Leadtek 6200 AGP 8ps/3vs radi k'o avion). Probano na dve druge ploce, jedna je neka VIA KT400 a druga EPOX nForce2 Ultra400, sve lepo radi, bez problema... Koliko bih mogao dobiti za taj 7600GS s obzirom da jos ima 1 god garancije i da je prakticno ne koristena? Sto se tice sirovih performansi tu nema sta, X800XT je mama ali s obzirom na trend novih igara da zahtevaju minimum Pixel Shader 3.0, da li se isplati njegova kupovina?

Gde se X800XT AIW moze naci u NS?

Poslednja izmena:
Koliko ce te posluziti?! Ko to moze da zna moj prijatelju? Ko zna sta donosi sutra... I kakve ce igre praviti 😉

Ovo je odgovor sa druge teme, al mi se dopao, pa pasuje i ovde.

PS 3.0, sta da ti kazem, postoji rizik od velike navale igara koji ce tako nesto zahtevati, ali ja mislim da to vreme jos nije blizu, a sta to tacno znaci, znaci da, ja bar na tu situaciju gledam, AGP varijantu cu da furam jos max 6 meseci, znaci odma posle NG, cu da gledam da se castim sa PCIE varijantom, a kad se to desi, PS 3.0 nece biti problem.

A i ja kolko sam skapirao samo splinter cell najnoviji trazi PS 3.0 i to jos niko ovde nije potvrdio tacno, ja cu da probam igru cim je nabavim, nesto mi se ne zuri, a mogu da je svucem sa mreze za par sati.A i ako trazi PS 3.0 nebi me cudilo da izadje neki patch koji ce to da zaobidje...
Vise me brine veliko ulaganje u TFT monitor trenutno, ovaj WIDE mi se dopada nevidjeno... :cigar:

Tako da moj savet tebi je sledeci, ili prelazi na PCIE odma (sto ti ne moze biti greska nikako), ili uzmi x800xt i uzivaj (NFS Carbon 1024 Medium-Full = 40fps uvek, Dark messiah of might and magic takodje 1024 u full-u al jede mnogo memorije pa sam smanjio na medium) znaci graficka je dovoljno jaka za nove igre al je AGP i nema HDR wooowww kakva mana :d
Nema tu mnogo da se razmislja....od mnogo razmisljanja moze samo da te :wall: glava
Novi sad , u PIN computers valjda, uvoznici...

Poslednja izmena:
@Ostoja - covek, jesi probao nesto od ovih timings-a, kako drzis i sta drzis a daje stabilno, citao sam ovaj link sto si dao, i vidim da ljudi imaju drugacije rezultate od karte do karte, i plus ti timings-i se pominju samo kao vid poboljsanja u bench-u ali ne i za svaki dan.
Ako nije stabilna opcija da znam da se ne cackam, sad sam na poslu, jedva cekam gajbi da dodjem da nesto chackam 🙂

Probao sam jos ranije (cim sam nabavio ovaj X800Pro) i utisci su sledeci: moze da se desi da karta pljucka artefakte i na defaultu sa ovim tajminzima sa linka.

To se predupredjuje tako sto se otvori ATiTool i natetane menjaju JEDNA PO JEDNA opcija i nakon svake promene testira se na artefakte. Ljude koje ovo mrzi da u sitna crevca podesavaju, bolje odmah da preskoce (mada ima samo 15-ak tajminga, potrosice 15-ak minuta max.). Ne koristite AtiTrayTools za ovo, podesavanja u njemu su drasticno drugacija. Varijanta je da se jednom podesi u ATiTool-u i da se onda otvori ATT i zateceno stanje snimi (stiklirati opcije za ukljucivanje memorijskih tajminga u profil). Tako ce se uvek podizati sa ATT-om.

Meni npr oni originalni tajminzi sa xtremesystemsa ne rade. Problem mi pravi TRRD, jednostavno nece da ide na 3, vec moram da ga drzim na 4. To sam skontao uz malo strpljenja.

Evo, ovih dana kad budem imao malo vremena probacu da modujem XT PE BIOS na ove tajminge i da ga flesnem (sad mi je obican XT BIOS, a navlacenje na XT PE klokove radim iz ATT-a).

Poboljsanja definitivno ima, meni tako dodaje jos 70-ak poena u 3DMark05 i oko 180 u 3DMark03. Nije mnogo, ali nije ni zanemarljivo s obzirom da se radi o boljim rezultatima na istom kloku.

Za tRP sam experimentalno ustanovio da poboljsava oc kad se olabavi, i mislim da mu je najbolja analogija CAS parametar kod RAM memorije (mada postoji i CAS za VRAM, ali manje utice od tRP-a).

Toliko za sad, ako nekom treba pomoc nek postuje ovde. Poz

Poslednja izmena:
Druze Ostojo, cemu to? Na linku koji si ostavio ljudi su dobili ubrzanje od 1.03%. Zasto se zamlacivati za taj mizerni dobitak? Carbon radi 1280x1024 sve na max osim AA 40 FPS...
Pozrav :wave:

***, bio sam zaludan pa probao 😀 😀 😀.

Pustio sam sinoc i 3d mark 2003 cisto da vidim sta ce da kaze, i izbacio 11422 boda, nesto mi ovo malo ljudi a?
Na drugom topicu lik sa 7300GT ima 12k+ do duse overclockovao je do vrishtanja al opet...
Mada sam po prvi put u zivotu odgledao tecno ovaj 3d mark, svaku sekvencu 🙂

Pustio sam sinoc i 3d mark 2003 cisto da vidim sta ce da kaze, i izbacio 11422 boda, nesto mi ovo malo ljudi a?
Na drugom topicu lik sa 7300GT ima 12k+ do duse overclockovao je do vrishtanja al opet...

Sasvim ok. Toliko imam i ja, manje vise... Ne brini, u stvarnosti nema 7300GT tu sta da trazi.

Ok je rezultat, meni @500/500 daje 11650 na slicnoj konfi. Kad je kloknem na 520/560, dobijam oko 12300 markova, ali neke vidljive razlike u igrama i nema... Vozi i uzivaj 🙂.

Poslednja izmena:
Verovatno misli ili da si lazirao score u 3d marku ili da imas neki BOOST-ovani WIN, pa cu mu odgovoriti umesto tebe...
Odgovor je maximalno klokovana kartica sa ZALMAN cooler-om, by the way za kolko mi prodas kulerche 🙂

Pa sad imas i bolji od mog modela VF900-Cu, a video sam da ga je neko i nudio na forumu. Trebalo bi da je jos efikasniji!

Nazad
Vrh Dno