Šta je novo?

Aiw x800xt Agp

• Začetnik teme Začetnik teme dr1pac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dr1pac

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2006
Poena
680
Pozdrav svima. Interesuje me da li se vise isplati kupiti doticnu karticu za 120e (novu naravno) ili Gainward 7600gs?

pre bih isao na varijantu 7600GS koja je mozda nesto sporija u starijim naslovima od X800XT, ali posto je DX9 sadasnjost i SM3.0 naslova ima dosta jasno je da X800Xt kaska za 7600GS

Zasto se ne isplati, ako je vec All-in-Wonder? Mislis da je 7600gs jaca po performansama?
EDIT: A da ne mislite kako nece moci da pokrene SM3 igre? Licno smatram da nije neka razlika u kvalitetu prikaza, narocito s obzirom da je 7600gs ipak slabija graficka (odnosi se na agp, valjda je prica o tome) pa ne verujem da ce 9.0c u novim igrama nesto mnogo da pomogne (stavise, moze da mu degradira performanse).

Poslednja izmena:
Zasto se ne isplati, ako je vec All-in-Wonder? Mislis da je 7600gs jaca po performansama?

nigde nije naveo da je AIW, a i ako mu performanse u novijim igrama nisu primarne za razliku od recimo video ulaza koji mu je preko potreban onda mu je bolji izbor X800xt AIW!

ediT:
Ups promaklo mi ono sitno aiw u subject-u 🙂

Poslednja izmena:
Naveo sam da je aiw, ali to i nije tako bitno. Kolika je razlika u performansama je ono sto me interesuje. Na tomshardware-u xt je u svim testovima brzi od gs-a. Interesuje me da li mogu na to da racunam i u narednom periodu (ne mislim na 5 godina 🙂)

To i ja mislim. Kad bude vece razlike u performansama u korist 7600gs, dx9 i sm3.0 vise nece biti sadasnjost kako rece PlayerPA. Dx10 je maltene vec tu.

Pa u stvari nikad i nece biti velike razlike u performansama u korist 7600gs (ne znam kakav je slucaj sa opengl igrama tipa doom3, tu je nvidia uvek u prednosti). Ono sto moze da se desi je da x800xt ne moze uopste da pokrene neku igru (jer setup prepozna grafiku kao dx9.0b) ali to ce biti za 4-5 god, a tada ce vec i jedna i druga ici u penziju.

Pozdrav svima. Interesuje me da li se vise isplati kupiti doticnu karticu za 120e (novu naravno) ili Gainward 7600gs?
Apsolutno All-in-Wonder! Brate, pa to je full 16 Shader Pipeline GPU, sa sve AIW dodatkom!!
Nedostatak SM 3.0 podrske je u konkretnom slucaju apsolutno irelevantan.

Pretpostavljao sam da je tako. Za 7600gs bih se odlucio da je veca razlika u ceni, a posto je x800xt samo 10 evra skuplji verovatno cu njega i uzeti.

Ja kupih danas X800XT.7600GS mi i nije licio na neki upgrade koji bi mi zamenio X700pro.I zasad sam zadovoljan(Oblivion 1024X768 ide super sve na max no AA).

Posle 9600pro meni bi i tvoj x700pro bio upgrade. Sa x800xt sam i vise nego zadovoljan. Company of heroes pocinje da lici na nesto.

Kao grafička karta će sigurno raditi, ali je pitanje koliko će se potruditi oko razvoja MMC softvera za Vistu.

E, i ja sam zaplanirao da je kupim, mislim, vrlo pristojna kartica za te pare 256mb je sasvim dovoljno a i ne klokuje se lose, a i dobar tv tuner ima. Samo neka mi neko kaze KOLIKO JOJ JE BUCAN KULER?

E, i ja sam zaplanirao da je kupim, mislim, vrlo pristojna kartica za te pare 256mb je sasvim dovoljno a i ne klokuje se lose, a i dobar tv tuner ima. Samo neka mi neko kaze KOLIKO JOJ JE BUCAN KULER?

Solidno. Srećom, samo kad je baš nasviraš (OC, pa temperature kad skoče od intenzivnog igranja) se čuje kao što je bučna pri post-u kad je na 100%, ostatak vremena se slabo primećuje. Meni ne smeta nešto preterano sama grafika, pošto mi i ovaj Zalman vrišti na 2500rpm pa su baš lepo čučnuli jedan pored drugog. 😀 Obzirom na mod prethodne 6800 koju je hladila coolermaster 8ca koja se nije čula + A64 box cooler, ovo sad je katastrofa, a ujedno je i dokaz da se čovek na svašta navikne zarad tako mizernih stvari kao što je brži računar... :bottle:

Što se performansi tiče, da ne kačim tamo u Market-thread, uz Core2 6300 na 3Ghz daje 5698 3DM05 i 12569 3DM03 na stock 392/492, oc na 440/540 je 13793 u 3DM03. 05 nisam terao ponovo, ali je i ovo sasvim pristojno po meni za kartu te cene.

X800xt Na 515/525 6000 U 3d Marku 2005

Što se performansi tiče, da ne kačim tamo u Market-thread, uz Core2 6300 na 3Ghz daje 5698 3DM05 i 12569 3DM03 na stock 392/492, oc na 440/540 je 13793 u 3DM03. 05 nisam terao ponovo, ali je i ovo sasvim pristojno po meni za kartu te cene.

Jel si siguran da ne pricas o ATI aiw x800XL za PCI-E (postoje socket 775 ploce sa AGP slotom, ali ipak)? Znam da su te karte slicne, ali budimo razumni - 90% AGP korisnika je jos uvek na starim generacijama procesora, P4 ili Athlon XP tako da su navedeni markovi nerelevantni za njih, zar ne? :wave:

Poslednja izmena:
Jel si siguran da ne pricas o ATI aiw x800XL za PCI-E (postoje socket 775 ploce sa AGP slotom, ali ipak)? Znam da su te karte slicne, ali budimo razumni - 90% AGP korisnika je jos uvek na starim generacijama procesora, P4 ili Athlon XP tako da su navedeni markovi nerelevantni za njih, zar ne? :wave:

Pa jeste thread malo skrenuo u X800XL smeru kad je čovek pitao dal' to da pazari pre 6-7 postova, pa reko onda i da napišem koji su markovi aktuelni jer ima i ljudi koji se dvoume između 7600 i ovih kartica, a imaju relativno sveže mašine. Opet, po meni, bolje ovde nego u threadu u domaćem tržištu. 😀 Taman mogu i da procene koliko dobijaju ako reše da pređu i na PCIe i noviji comp, jer kad se napiše kako nova karta radi na staroj mašini, mnogi se zamisle kad vide malo ubrzanje. OK, razumem da je budžet ograničen i da nemaju kinte da ulažu možda u ceo comp, ali treba imati u vidu i ubrzanja koja donosi novija platforma. Da završim OT, po testovima na relativno sličnim mašinama, dođoh do zaključka da je ovaj X800XL u rangu moje prethodne 6800 klokovane kao GT (400/1100) a evo, u praksi se pokazala sasvim dovoljnom da tera Oblivion u 1280, ne baš nešto spektakularno, ali igrivo, za razliku od prethodne karte tako da je dobitak bio veći nego što sam očekivao gledajući testove X800 kartica. Izvinjavam se i za ovoliko, neću više da trujem AGP thread... :wave:

Opusteno, samo nisam zeleo da dodje do zabune kao u prethodnom threadu o ovim kartama. Razlika izmedju PCI-E XL i AGP XT verzije postoji; AGP karta ima 100Mhz brzi klok jezgra, sto nije bas marginalno i to bi trebalo da ublazi nedostatak boljeg CPUa. Takodje, cini mi se da ima i brzu memoriju, na 1.6ns umesto 2ns na PCI-E. Upravo iz tog razloga ne bih zeleo da pravim paralelu; markove za XL imamo i ovde na benchu zahvaljujuci Delimiru http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=11823 , ali za XT ne.
Pozdrav :wave:

ako je to 7600GS sa ddr3 memorijom on se lagano klokuje na taktove 7600GT i imash default gt model , koji je bolji od dotichnog radeona , a kako je on bio perjanica ponude kad je izashao taktovi su nategnuti dosta i ne moze da se klokuje procentualno onoliko koliko moze 7600gsddr3 , tako da ja mislim da je bolje izbor geforce..

Mislim da je definitivno kad je AGP varijanta u pitanju bolji izbor X800XT pogotovo AIW.
X800XT malo klokovana daje rezultate ko 7600GT (default) na solidnom procesoru, ima i dobro stock hladjenje,a 7600GS AGP verzija je ipak sa DDR2 memorijom i ne moze da se klokuje kao njegov brat sa PCIE platforme.

Dok je kod PCIE verzije to vec diskutabilno, mada bi i tad verovatno uzeo X800XL AIW pre 7600GS-a, ali i ne pre neke dobre 7600GT karte.

Evo rezultat blago OC AIW X800XT AGP, Abit NF2 Ultra, mobilac barton @2.3G (10x230). Skoro 6k markova 2005 ,)

Prilozi

• rez1.webp
    rez1.webp
    48.4 KB · Pregleda: 119
Nazad
Vrh Dno