Šta je novo?

aiw x800gt

acme

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2007
Poena
304
Planiram da uskoro kupim ovu karticu pa me zanima, od nekoga ko je ima, kako se pokazala u radu.Citao sam sve postove vezane za AIW kartice ali nesecam se da je neko pominjao ove kartice, uglavnom su ljudi diskutovali o x800xt i xl verzijama.Zanima me da li je neko uspeo da je natera MMC da radi bez problema, pre svega mislim na one probleme koje se ticu zvuka (pucketanje prilikom gledanja TV-a). Zanima me jer me je i prodavac upozorio da to nece raditi pa reko bolje da proverim.Na zvanicnom sajtu ATI-a (AMD-a) postoje novi drajveri za AIW (7.2) mozda su oni resenje problema.

Takodje me interesuju performanse kartice, sto se igrica tice.Vredi li nesto.

Poslednja izmena:
Pucketanje zvuka zavisi najvishe od kvaliteta signala koji kartica dobija, poshto je tuner izuzetno osetljiv (pogotovo na nashe extra prebudzene audio kanale na lokalnim televizijama) i to je nereshivo (bar po mom iskustvu), tako da ti noviji driver nece pomoci... Shto se tice performansi, trebalo bi da je na defaultu malo jaci od recimo 6600GT-a i ima prednost 256bit memorijske magistrale u odnosu na isti, ali je PS2.0 kartica u pitanju...

Poslednja izmena:
Pucketanje zvuka zavisi najvishe od kvaliteta signala koji kartica dobija, poshto je tuner izuzetno osetljiv (pogotovo na nashe extra prebudzene audio kanale na lokalnim televizijama) i to je nereshivo (bar po mom iskustvu), tako da ti noviji driver nece pomoci... Shto se tice performansi, trebalo bi da je na defaultu malo jaci od recimo 6600GT-a i ima prednost 256bit memorijske magistrale u odnosu na isti, ali je PS2.0 kartica u pitanju...

Taj model karte ima 128 bita.

Nece biti...

HIS X800GT IceQ II Turbo 256MB PCIe
Powered by ATI Radeon X800 GT VPU - 500MHz (iTurbo)
256MB-256bit quad-channel GDDR3 memory - 1GHz (iTurbo)
8 parallel pixel pipelines
6 vertex shader process engines
PCI Express® x16 lane native support
SMARTSHADER™ HD
SMOOTHVISION™ HD
TRUFORM™2.0
3Dc™
HYPER Z™ HD
VIDEOSHADER™HD
FULLSTREAM™

http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=188

Sapphire Radeon X800GT 256MB

Product Details Processor
Graphic Processor ATI Radeon X800GT

RAMDAC Speed 400 MHz
Key Features
Card Interface AGP 8x

Compatibility PC
Memory
Installed Memory 256 MB

Memory Tech GDDR3 SDRAM

Memory Data Width 256-bit

Installed Memory / Technology 256 MB (GDDR3 SDRAM)
Technical Features
Form Factor Plug-in card

Video Compression Standards MPEG-2

Analog Video Standards S-Video

Max. Screen Resolution 2048 x 1536

Refresh Rate at Max Res 85 Hz @ 2048 x 1536

Pipeline Engines 8 Pipeline Engines
Input / Output
Display Interface VGA - 15 pin D-Sub x 2 • DVI x 1

Output Interface S-Video • TV Out

http://uk.shopping.com/xPF-Sapphire...GT-256MB-GDDR3-AGP8X-DVI-I-Tv-Out-Lite-Retail

Poslednja izmena:
Heh, vid stvarno... Nisam to znao, sorry ;) :)

Poslednja izmena:

Ovo govoris iz iskustva (imao si ili imas katricu) ili pretpostavljas da taj problem sa pucketanjem ne moze da se resi.Zato bih vise voleo da se javi neko ko ima tu karticu da cujem informacije iz prve ruke.

Radim u jednom servisu i proshlo mi je vishe takvih kartica kroz ruke...

Vrh Dno