Šta je novo?

Air circulator Meaco

zoranijus

Poznat
Učlanjen(a)
02.12.2025
Poena
45
Kupio sam (poručio pre 15 dana) Meaco sefte 10" pro. Stigao mi u nedelju, doneo rođak..
Neverovatna sprava. Neverovatna² .
Kome smeta klima, kome je ventilator beskoristan (sto i jeste), ovaj cirkulartor je trenutno najbolje sto postoji u Evropi.
Gemini i chat gpt mi se dive 🙂 koliko sam ja to istražio... krenuo od guglanja sigma ventilatora za 1800, pa preko midea za 3600, pa stigao do cirkulatora stadler form leo (dizajnerski vrh) kojeg ima u Srbiji, za 10,500 (sada je 15.000) i onda otkrijem meaco 1056, pa meaco sefte 10" i na kraju porucio iz Austrije pro verziju koja se pojavila na tržištu u maju ove godine i vec je rasprodat. Očekuju nove kolicine pocetkom 2027 (izvor: gemini). Cena bila 150€ u cybershopu u beču, a na akciji 135. Porucio rođak tamo a poslali mupreko te online radnje iz Nemačke i cena 120€ zbog toga.
Danas sam gledao i 8" verzija je 180€, proverio. 10-ka rasprodata.
Ja vam to ne mogu opisati kako on vrti vazduh.
Daljinski, wifi, baterija... ludilo moćan!

Prilozi

• Screenshot_20260707_233026_Gallery.webp
    Screenshot_20260707_233026_Gallery.webp
    43.9 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Ovakvo nešto teško dođe do nas od ozbiljnih Kineza. Uglavnom fušeraj rekao bih...
-ovo moje će da traje min deceniju.
Meaco je ozbiljan UK igrač.
I baš sam ponosan sam na sebe kako sam sve obavio 😎
Zato sam podelio priču.
I da preoiručim usput svima da ne kupuju ventilatore vec samo cirkulatore.
A izbor brenda prepustam na volju...
Ako neko može iz Amerike da nabavi Vornado,e to je tek bingo i za leto i za zimu!

Ventilatori nisu beskorisni, samo su inferiorni ovakvim specijalizovanim uređajima
Prilično su skrajnuti i zanemareni, ali ventiliranje ima itekako svoju ulogu - koliko vas pali klimu u autu kada je 20-25 - malo, tu ventiliranje odrađuje odličan posao.

Sve što pokreće vazduh i pomjera ga po prostoriji pomaže ujednačavanju temperature i ugođaju.

Ja trenutno već danima vrtim inverter, a nekadi oba, na FAN modu, noću otvorim balkonski prozor na istočnoj zelenoj strani kuće i studen odatle distribuiram klimom po kući i odlično ju rashladim. Imam komarnike koji drastično usporavaju cirkulaciju zraka, ali ventilator klime stvori potisak i to razbaca.

Koliko vidim, to čudo nema kabl i modus da radi direktno na utičnicu?

Ima kabll, a ima i bateriju (zamenjivu) koja moze na 1. brzini da radi 40 sati. A na 12-toj (duva do 24 metra) 17 sati.
Ima daljinac, wifi, google asistentom moze glasovno upravljanje.
A o tihom radu...to je vrhunska prica. NEČUJAN! 25db
Trosi struju ko led sijalica ..18w
Ja nemam reči da to opišem.
Vrhunska sprava tog brenda.
Sve sve preporuke.
Za razliku od ventilatora on razbija toplotne čepove. To je svrha vazdušnih cirkulatora.
Da imam kintu i firmu dao bih sve da budem zastupnik ovde...

Pretpostavljam da je motor onda bez četkica? Pa, normalno je za ventilatore inače da troše nešto sitno, par desetaka watti, ali sigurno da su ga maksimalno optimizovali zbog baterije i nezavisnog rada.

Drago mi je da si toliko zadovoljan, teško će to kod nas da zaživi, narod je navikao da klime duvaju hladno, sklone krilca u stranu ili obore da "ne duva za vratom" i to je to.

Svakako ih masovno optužuju da proizvode prašinu i navlače vlagu u stan (ili previše isušuju vazduh, kako kome odgovara 🤣) tako da bi tek jedan takav vazdušni top završio razapet na stubu srama instantno kao promajni činilac!

Naravno da je to u suštini i dalje ventilator, zato i rekoh da taj tip ventilatora ima da se kupi kod domaćih Kineza.

Ako bi kupovao ventilator radije bi uzeo plafonski

@nesa69 Mislis da nisam sve proverio i uporedio?!
🙂 -Ali bas sve
Nije uopste ista liga taj xiaomi i meaco. Veruj mi. Vornado i dreco jesu.
Ja sam napravio izbor.
Nije mi namera da bilo koga ubeđujem.
Ponavljam, samo sam hteo da podelim priču od čega krenuh pa šta kupio... 🙂
I ne kajem se. Posebno cu biti srecan kada krenu restrikcije za koju godinu a ja sedim pored malca i uzivam satima 😎
Da, kvalitetni plafonski su efikasni i dobar izbor, ali ga ne možeš poneti na plažu i okaciti ispod suncobrana a ja ovo mogu 🙂 (šalim se, ali i jeste fakat)

Ala smo katastrofično nastrojeni 🙂 ja sam, evo ovog momenata, već krenuo da kupim par agregata da ne bude lele majke za koju godinu🙂
Meni je drago da si ti zadovoljan i neka te dugo služi. Lično mislim da je sve to subjektivno, meni najviše leži stubni koji lagano rotira okolo. Omladincima što veći propeler koji se što brže vrti usmeren pravo u njih...
Ako budeš i to teglio na plažu svaka ti čast. Imaš more, vetar, pa i neku kafanu sa promajom valjda blizu.

Hahahaha...
A jesam, daleko sam od mora..
- Još 2-3 data centra neka nam uvale, pa laganeze ;-) svi u Skandinaviju na 'lađenje da idemo.
Zdravi i veseli da smo oko ove teme!
Super je što iko i komentariše - nisam očekivao.
Meni sve ovo super.
Čujemo se...ako još nekoga bude zanimalo osim nas trojice!
- živeli

Nazad
Vrh Dno