Šta je novo?

AION

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Ne znam da li ste čuli, ali uskoro (pred kraj septembra) se pojavljuje odličan novi MMORPG koji pokreće CryEngine (farcry 1).

Aion is a visually stunning massively multiplayer online roleplaying game (MMORPG) where your character wields devastating powers and sweeping wings to explore a celestial world of breath-taking beauty and epic adventure. It features cutting-edge imagery, gorgeous environments, and a unique fantasy world. Your character plays a pivotal role in the fate of Atreia, where the enemy is not only the other player faction but a deadly ancient evil as well.

Aion is played on a Windows PC with Internet access.

The World of Aion
Explore the inside of Atreia, a world sundered into two halves, with the chaotic Abyss between them.

Aerial Combat
Start thinking of online combat in a whole new way. In the skies of Aion, attacks can come from any direction.

PvPvE
Engage in intense raids and encounters with nonplayer opponents, not to mention the opposing player faction.

Ascension
Characters in Aion begin as talented but normal humans who are fated to become more than human. They ascend, becoming Daevas, at level 10.

Classes
Choose from four starting classes. When your character becomes Level 10, choose a subclass to specialize your character.

Character Customization
Customize your character in a multitude of ways with a thorough character creation and crafting system, as well as detailed item customization options.

Grafika je zaista prelepa, a igra predstavlja mešavinu WOWa, WARa i nekih kinesko-korejskih igara. Po komentarima koje sam pročitao po zapadnim forumima, svi uglavnom hvale igru i najavljuju je kao sledećeg potencijalnog WOW ubice (haha). Ja ne bih rekao da će ga ubiti, ali će sigurno pružiti prijatno MMO iskustvo.

U igri se pojavljuju 3 frakcije, od kojih su dve namenjene igračima, dok trećom upravljaju game-masteri i sa njom dovode igru u balans. Ta treća frakcija ratuje protiv svih, ali u ekstremnim situacijama može da stupi i u savez sa slabijom ljudskom. Nadam se da će na taj način da se izbegni situacije kao u Warhammeru gde 400 destroa razvaljuje 20 order igrača.

http://www.gametrailers.com/user-movie/aion-tower-of-eternity-review/318381
http://www.gametrailers.com/video/e3-2007-aion-the/22472

U toku je preorder prodaja igre po ceni od 49€ za standardno izdanje i 59€ za kolekcionarsko izdanje. Obe verzije imaju neke bonuse ako se kupe pre zvaničnog izlaska igre.

http://na.aiononline.com/en/

Ko ce ovo da kupi za 50-tak evra?:trust:

Igram Betu (eu) ! I igra je mnogo dobra ! :banana:

Pre toga sam igrao Silkroad Online (sh1t) ! :(

Hocu da kupim kad bude izasla 25 Sept (EU) ! Nije mene zao 50 Eu za tako dobru igru ! :-devil-:

Pa nije samo 50 EUR. Ima i pretplata.

Ko ce ovo da kupi za 50-tak evra?:trust:

Ja.

Igram je od petka, platio sam 50 EUR i imam placeno do decembra samim tim.
Meni se AION jako svidja, mnogo je opustena igra :) ja inace nisam neki preterani igrac MMORPG-ova ali ova igra me je privukla zaimljivom pricom i gejmplejom.
Graficki je zaista sjajna (CryEngine). OD mene - sve preporuke.

Poslednja izmena:
Ja.

Igram je od petka, platio sam 50 EUR i imam placeno do decembra samim tim.
Meni se AION jako svidja, mnogo je opustena igra :) ja inace nisam neki preterani igrac MMORPG-ova ali ova igra me je privukla zaimljivom pricom i gejmplejom.
Graficki je zaista sjajna (CryEngine). OD mene - sve preporuke.

Sad sam poceo da verujem u kraj sveta 2012-te :d:d:d

I veruj mi da vredi cekati taj petak :)

Evo par screenshot-ova is beta !

cmj4o.jpg

aol0f6.jpg

Ti jos nisi postao Daeva?

Vidi se da igru radi NCSoft. Intefejs i vizuelni still igre mnogo podsecaju na GW :). Cak je i font maltene identican.
Naravno, to ne znaci da je igra losa. Ako je gameplay unapredjeni GW, gg&gl svima koji je/ce igraju/igrati. :)

Poslednja izmena:
GW je bio dobar ali ovo mi vise na Lineage 2 koji mi se nije dopao

Ja sam relativno skoro batalio igranje jednog "klasicnog" MMO naslova i nemam nameru da pocinjem sa necim slicnim. U prevodu cekam Old Republic, ovo je vec vidjeno.

Jesam ! Vidi prvi screenshot ! :)

E sto sam slep.

Da li se secas mozda kada dobijes kvest da istrazis sta Revolucionairsti traze na doku - sta tu treba da se radi? Obisao sam ceo dok i pobio sve zivo i nezivo ali nista se nije desilo sem sto sam nasao nekog lika ispod vodovada :D

E sto sam slep.

Da li se secas mozda kada dobijes kvest da istrazis sta Revolucionairsti traze na doku - sta tu treba da se radi? Obisao sam ceo dok i pobio sve zivo i nezivo ali nista se nije desilo sem sto sam nasao nekog lika ispod vodovada :D

Moras da udjes u kucu i uzmes neko pismo ! pazi ima puno mobova tamo !

Poslednja izmena:
Pa bio sam u njoj i nista... grrr
Nista cekamo petak :)

Jedva čekam da vidim kako izgleda :D

Inače, ja sam kupio i preuzeo igru preko steama, registrovao se preko nc_soft sajta i sada u onom programčetu imam dve verzije AIONa - preuzetu US verziju i još jednu EU koju nisam skinuo. Da li ima neke razlike između njih sada dok smo u beti i da li treba da skidam EU verziju za petak?

Vi igrate kao oni zli Asmodiani? :)

Ja igram EU a trebao bi i ti :)
Asmodiani su zakon :)

Jel ima neke konkretne razlike između ove dve rase ili je u pitanju samo kozmetika?

Zdravo svima,

Pitanje za one koji su igru probali, koliko se brzo napreduje po nivoima u igri? Odnosno koliko je potrebno vremena potrositi da bi se stiglo do krajnjeg nivoa u igri? Mozda trenutno (nisam upucen) nije moguce dostici maksimalni nivo ali na osnovu vaseg trenutno potrosenog vremena koliko cenite da ce biti potrebno?

Zdravo svima,

Pitanje za one koji su igru probali, koliko se brzo napreduje po nivoima u igri? Odnosno koliko je potrebno vremena potrositi da bi se stiglo do krajnjeg nivoa u igri? Mozda trenutno (nisam upucen) nije moguce dostici maksimalni nivo ali na osnovu vaseg trenutno potrosenog vremena koliko cenite da ce biti potrebno?

Hmm neznam koliko treba tacno vremena treba da dostignes max level posto mi igramo Closed Beta ! Max level je 25 za sad , ali u original igri max level je 50 !

Igrao sam betu prvi put (prosli weekend) i za weekend stigao sam do levela 15 ! A radim uglavnom questovi i jako malo grindujem ! Cuo sam posle levela 20 exp ide jako brzo !

Evo jednog dobrog linka za betu http://kindred.aion.tv/status/

Poslednja izmena:
Da ja sam stigao do levela 12 posle 2 dana igranja ali nisam grindovao, radio sam iskljucivo Main i Side questove (i odradio sam ih gomilu do sada). Ja igram tako sto pokupim sve moguce i nemoguce kvestove u gradu/nekoj lokaciji i onda imam da se zanimam narednih 5-6 sati :)

Inace lako se napreduje (doduse ja sam sad malo usporio) i igra je zanimljiva. Kvestovi nisu smor - ok ima onih tipa "idi ubij 10 ovih, uberi mi 5 onih" ali ima i mnogo zanimljivijih. A ako ti se ne rade kvestovi, kad predjes lvl10 mozes da se bavis alhemijom ili kraftovanjem jer se za sve to dobija XP.

Rekoše mi ljudi sa AIONSource foruma da može da se igra samo kada su najavljene javne bete, a ne svakog petka? Sledeća je najavljena tamo negde oko 30og, a ja ne znam šta da mislim :)

p.s. Jeste probali PVP? Kako vam se čini?

Poslednja izmena:
Rekoše mi ljudi sa AIONSource foruma da može da se igra samo kada su najavljene javne bete, a ne svakog petka? Sledeća je najavljena tamo negde oko 30og, a ja ne znam šta da mislim :)

Sledeca Beta je 31 Jula !

Pvp je ok ! par puta mene poslali invite za duel ! jednom sam izgubio , jednom sam pobedio ! U Abyss imas free pvp izmezdu Elyos i Asmodians (Ali kad si level 25)

Ja sam probao PVP u areni i nije lose. I ja sam jednu pukao samo tako a drugi put sam ipak pobedio (iako sam bio 2 lvl slabiji) :)
Pravi PVP, naravno, ce biti tek kad svi budu istog nivoa, tada ce svi imati sve skillove i karakteri ce biti izbalansirani.

Nazad
Vrh Dno