Šta je novo?

Aimp 3.00 beta 1

Koristim ASIO: Xonar DX ASIO na karti Asus Xonar DX ali mi ne radi win volume control, radi mi samo volume control na Aimpu(v3.20 build 1163 - 28.11.2012). Dok je aktivan ASIO: Xonar DX ASIO na Aimpu nemam zvuk ni cemu drugom tj ako pored Aimpa startujem film nema tona kao ni jutjub. Trenutno koristim Daniel_K poslednje drajvere(da probam malo, inace mi je prvi put da koristim njegove drajvere), inace problem je apsolutno isti i sa poslednjim oficijalnim drajverima kao i sa Asus DG kartom i originalnim drajverima. Da li neko zna resenje za problem ako uopste postoji i by the way cemu sluze ona zaokruzena podesavanja na prlozenoj slici i vredi li ih ukljucivati za maximalan kvalitet stereo reprodukcije ili ne?

Prilozi

• bench.jpg
    bench.jpg
    409 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
I mene ovo zanima, sta i kako podesiti..

Kada aktiviram ASIO drajvere uopste mi ne radi kontrola zvuka.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da dodam, ako izaberem bilo koju wasapi varijantu na DX karti u Aimpu win volume kontrol radi najnormalnije, win volume kontrol radi najnormalnije i sa Creative Titanium HD kartom ako se izabere Creative Asio drajver i pusta iz aimpa ali ne radi sa Asus Xonar DG, DX, STX kada se izabere Asus Xonar DX(DG, STX) ASIO - to je ono sto sam imao prilike da slusam nedavno(slusam i dalje DX i Titanium HD). Neki zakljucak je da na osnovu 3 karte iz iste serije pretpostavljam da se sve karte iz Xonar serije ponasaju isto sa Aimpom(verovatno je problem sa Aimpom i podrzavanju Asus ASIO drajvera, nisam probao neki drugi audio player pa da postavim ista podesavanja i vidim da li je problem do Aimpa ili Xonar drajvera mada planiram 😉 )

PS Jos jedno misljenje na koje sam naleteo i evo sta kaze covek

Prilozi

• bench 2.jpg
    bench 2.jpg
    673 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Pa tako radi ASIO sa eksluzivnim modom. 😉 Nema zvuka u drugim aplikacijama niti radi Win volume control.

Pa tako radi ASIO sa eksluzivnim modom. 😉 Nema zvuka u drugim aplikacijama niti radi Win volume control.

Razumem ja tebe ali ti ne citas mene pazljivo. Nemam ekluzivni ASIO mod uopste sa DX kartom a verovatno i ni sa bilo kojom drugom(morao bih da isntaliram pa da probam ali se ne secam da sam video eksluzivni ASIO) a ne secam se da je postojao ni sa Titanium HD kartom vec samo obican. Sad stvar je ta sto Creative ASIO drajver u Aimpu kada radi ja mogu da kontrolisem volume preko win volume mixera a sa Asus ASIO to ne mogu?

PS Mada ima logike da ne radi win mixer kada je ASIO u upotrebi jer tada player tipa Aimp cita direktno signal sa HW-a i zaoblazi se win mixer ali meni je radio sa Creative kartom, instaliracu je ponovo neki dan pa cu da napravim neki shot i postovacu ovde. Bas cudno...?

Poslednja izmena:
Razumem ja tebe ali ti ne citas mene pazljivo. Nemam ekluzivni ASIO mod uopste sa DX kartom a verovatno i ni sa bilo kojom drugom(morao bih da isntaliram pa da probam ali se ne secam da sam video eksluzivni ASIO) a ne secam se da je postojao ni sa Titanium HD kartom vec samo obican. Sad stvar je ta sto Creative ASIO drajver u Aimpu kada radi ja mogu da kontrolisem volume preko win volume mixera a sa Asus ASIO to ne mogu?

PS Mada ima logike da ne radi win mixer kada je ASIO u upotrebi jer tada player tipa Aimp cita direktno signal sa HW-a i zaoblazi se win mixer ali meni je radio sa Creative kartom, instaliracu je ponovo neki dan pa cu da napravim neki shot i postovacu ovde. Bas cudno...?
Tako je bilo kod ASIO 1.x, i kod Asus kartica, ali od verzije 2.x vec ne moze.
Dakle, nije to do Aimpa vec do zvucne karte i ASIO drajvera.

EDIT:
Nisam znao da i daniel_k radi drajvere za Asus, znao sam za Creative. 😛

Poslednja izmena:
Meni WASAPI Exclusive: Speakers (ASUS Xonar DX Audio Device) radi u Aimpu pri cemu mi Win mixer volume control ne pravi nikakav problem, mislim normalno vrtim valjak na G110 tastaturi za pojacavanje gore/dole i to radi za razliku od ASIO drajvera koji nece, naravno nemam zvuk u drugim aplikacijama kada pozovem WASAPI Exclusive iz Aimpa. Razumem da ne bi smelo da bude neke razlike izmedju WASAPI i ASIO drajvera sem u latency vrednosti u korist ASIO drajvera mada se vecini koliko citam na OC netu vise svidja WASAPI mada na audio hydrogen forumu kazu da cujna razlika nije dokazana izmedju ovih drajvera, pustio sam linkove par postova unazad ko hoce da procita. Evo lepog i kratkog objasnjenja kako radi WASAPI, sta se tu desava i zbog cega se koristi .

@Garson Xexe, nisi znao za Danijel_K 🙂 a sta kazes tek za baju PAX-a i njegovu varijantu drajvera za Asus Xonar DX - tek je on zakleti Creative moder 🙂 . To je mislim poslednja verzija koju je izbacio za DX, moram da potrazim malo bolje ako budem hteo da probam. Vidim Uni Xonar se pokazao extra dobro, svi tako kazu, skinuo sam i njihovu varijantu za DX kartu. Jos samo nisam pomenuo usera Alaxa sa Asus foruma koji takodje moduje drajvere uspesno mada nisam stigao da pregledam sta se prica za njegove modove.

Poslednja izmena:
Znao sam za daniel_k a i za PAX-a (koristio sam njegove kad sam imao SB Audigy 1), al nisam znao da rade i ASUS drajvere. Inace ja koristim Unixonar. 🙂

Znao sam za daniel_k a i za PAX-a (koristio sam njegove kad sam imao SB Audigy 1), al nisam znao da rade i ASUS drajvere. Inace ja koristim Unixonar. 🙂

Ja sam ukapirao iz prve da si lepo potkovan i da si upoznat sa 3rd party realase scenom drajvera za Creative, znao sam da 100% znas za PAX-a a da ne znas da su poceli i Asus karte da sljakaju 🙂

Poslednja izmena:
Nesto sam testirao u medjuvremenu ispravnost tvitera i naleteo na ovaj test. Pitam se - moze li trajno da osteti tviter ovaj test :alo: - P A Z N J A - smanjiti volume skoro do kraja pa polako pojacavati da ne bi doslo do nekih problema, inace nikada ranije nisam cuo ovakav zvuk ni u jednom testu.

PS U nekim trenucima osecam cak mucninu u stomaku i vrtoglavicu, ne mogu da lociram odakle tacno dolazi zvuk iako sam namestio samo desni kanal da radi i unapred znam odakle treba da dolazi zvuk. Izuzetno neprijatno iskustvo...

Poslednja izmena:
unixonar pustaju. 😉 Nego koje skinove koristite? Ovo je sada moze se reci bolje od foobar-a zbog podesavanja. Ima li neki dodatak da prikaze media library odnosno folder tree umesto playliste?

Nesto sam testirao u medjuvremenu ispravnost tvitera i naleteo na ovaj test. Pitam se - moze li trajno da osteti tviter ovaj test :alo: - P A Z N J A - smanjiti volume skoro do kraja pa polako pojacavati da ne bi doslo do nekih problema, inace nikada ranije nisam cuo ovakav zvuk ni u jednom testu.

PS U nekim trenucima osecam cak mucninu u stomaku i vrtoglavicu, ne mogu da lociram odakle tacno dolazi zvuk iako sam namestio samo desni kanal da radi i unapred znam odakle treba da dolazi zvuk. Izuzetno neprijatno iskustvo...

Daleko od toga da je prijatan ali nije ni toliko neprijatan koliko navodiš. Skoro sma na B92 naišao za neki koji navodno proverava sluh (link nije bio ispravan) pa odem na zvaničnu stranu. E to ko izdrži 10sekundi svaka mu čast

AIMP2 je bio besprekoran, od skora trojka oce da preskoci malo nasumicno, nemam pojma sto.

Ja nemam nikakvih problema, koristim ASIO na Xtreme Music, sa PAX drajverima.

Nazad
Vrh Dno