Šta je novo?

AI chip-za pametnije igre

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma to ce sve da se sabije u jedan chip pre ili kasnije, kada se utvrdi da li je zaista korisno ili ne. I 3D karte su pocele kao zasebne, pa sada vise ne postoje graficke karte bez 3D funkcija.

Sa prvog linka:
in Juiced, players who have a dual-core processor can race under trees whose branches drop leaves, creating a whirlwind of leaves as the cars whiz by.

Interesantno, bas sam se pitao cemu sluzi ta opcija u configuration meniju. Znaci posto nemam dual procesor netje da mi padaju listitji :d

Poslednja izmena:
ovo su ciste budalastine koje bombasticno najavljuju!
U eri integracije se sigurno nece ici na milion razlicitih cipova za razlicite funkcije!
Zamisli scenario po kome bi se graficke kartice sutrasnjice sastojale od odvojenih Pixel Shader procesora i VertexShader koprocesora!
Isto tako nebulozne su i ove inicijative u vezi koprocesora za fiziku i AI!
Programerima ce trebati godine da ovladaju MultiCore CPU-ovima, a uz to da se jos bakcu odvojenim AI i PPU-ovima je nonsens!

Ma dajte, zasto bi se neko glupirao sa ovakvom karticom, koja je sumnjivog veka trajanja (za godinu dana ce i ona postati glupa) kada danas svakodnevno gledamo nove rezultate programiranja AI-a.
U najboljem slucaju ovo moze da posluzi za nekog robota (!?).

Dobar AI(AI koji reagira pravilno u ne-skriptiranom okružju)je jako teško programirati.Niti AI karta ne može riješiti problem-morala bi biti žestoko programabilna,kao CPU,ili bi postojao 1 ili 2 načina riješavanja AI problema.
Mislim da bi namudavanje inteligencije u igrama do nekakvih krajnjih granica bilo glupo,nebi bilo zabavno.

Neka moja logika je da ce jedna od prvih pametnih upotreba dual-core procesora u igrama biti davanje drugom jezgru da racuna fiziku i AI. Definitivno ni ja ne vidim poentu specijalizovanih cipova za to. (da da, kupio sam AI kartu za FPS-ove, ali nemam sada para da kupim AI kartu za RTS-ove, a i lesevi mi ne padaju bas kako treba kada umru, moram da uzmem physics karticu... ma vazi 😀 )

starac je napisao(la):
Dobar AI(AI koji reagira pravilno u ne-skriptiranom okružju)je jako teško programirati.Niti AI karta ne može riješiti problem-morala bi biti žestoko programabilna,kao CPU,ili bi postojao 1 ili 2 načina riješavanja AI problema.
Mislim da bi namudavanje inteligencije u igrama do nekakvih krajnjih granica bilo glupo,nebi bilo zabavno.
tu si upravu,nebi vise bilo zabavno

sto se tice AI-a,instalirajte postal2 pa mi recite sta mislite :whip:

Dandy je napisao(la):
Dada, kupio sam AI kartu za FPS-ove, ali nemam sada para da kupim AI kartu za RTS-ove, a i lesevi mi ne padaju bas kako treba kada umru, moram da uzmem physics karticu... ma vazi 😀
Vidis ovo je interesntno. Oni su najavili da ce napraviti chip koji ce se moci montirati na USB kartice poput flash memorija na USB "diskovima"!
Zamisli scenario u kome postoji onoliko vrsta tih AI "diskova" koliko imas i zanrova, odnosno podrzzanrova na gejming trzistu! Loodilo 😀

Mislim da ste vi pogresno razumeli svrhu tog cipa. Taj cip ce jednostavno hardverski "ordadjivati" neke rutine koje su sada pisane "rucno". Npr., kao sto pise na benchmarku: pronalazenje idealne putanje, pregled terena i verovatno jos nesto u sta se bolje razumeju developeri video igara.

Naravno, posebna kartica mi je lose resenje 🙂

Daaa a procesor na 5Ghz ce sluziti da sabira 2 i 2!? :zgran:

posto cemo uskoro doci do interneta koji ce biti upotrebljiv i za igranje onda nam AI uopste i ne treba 😉

ali zato PPU moze da bude jako jako koristan ako se izvede kako treba.
recimo mogao bi da simulira silu zemljine teze i to je ono sto je isto u realnim fps-ovima, simulacijama voznje, letenja ma na mnogo mesta. jako koristan bi bio u proracunavanju deformacija objekata pri njihovom sudaranju. razliciti materijali u medjusobnom kontaktu razlicito reaguju. pa onda otpor vazduha i td.

nerealno je sad ocekivati da odma u igrama recimo dobijemo kucu cija je svaka cigla zaseban objekat koji ce da leti sto realnije kad ispalite projektil u tu kucu, ali mora se krenuti u tom pravcu.

po meni CPU kao all in one resenje predstavlja jednostavno, jeftino resenje i nikako najbolje,
a ovo budzenje grafike i samo grafike mi je na vrh glave. instaliras neku "hit" igru i dobijes sta? dobijes samo dobru grafiku, a sve ostalo je zesce ****** :zgran:

ne kazem da je najbolje resenje dodatna kartica ili jos jedan chip na grafickoj ali nesto bi trebali da urade i da se krene u pravcu poboljsanja i ostalih tehnickih delova igara.

:wave:

btw. u svim testovima novih grafickih kartica se vidi da je procesor usko grlo i sad po vama njega ne treba rasteretiti?

Nazad
Vrh Dno