AGP 8X, odnosno AGP 3.0 je od vaznosti jedino segmentu profesionalnih 3D akceleratora, a njegova najznacajnija novina je, svakako, omogucavanje implementiranja vise AGP slotova! Zamislite, svojevrsnu, SLI konfiguraciju R300GPU-a!!vucko83 je napisao(la):Da li je AGP X8 samo standard koji treba da omoguci budicum brzim karticama dovoljan protok ili on vec sada daje rezultate.
To jest recimo ako ubodes neki GF4 u plocu x4 i u plocu x8 da li ce se osetiti neka znacajnija razlika.
vucko83 je napisao(la):Da li je AGP X8 samo standard koji treba da omoguci budicum brzim karticama dovoljan protok ili on vec sada daje rezultate.
To jest recimo ako ubodes neki GF4 u plocu x4 i u plocu x8 da li ce se osetiti neka znacajnija razlika.
Izbacili su nedavno doradjene modele sa AGP8.posto gf4 nema podrskku za agp x8 neces ostetiti nista
Nedjo je napisao(la):AGP 8X, odnosno AGP 3.0 je od vaznosti jedino segmentu profesionalnih 3D akceleratora, a njegova najznacajnija novina je, svakako, omogucavanje implementiranja vise AGP slotova! Zamislite, svojevrsnu, SLI konfiguraciju R300GPU-a!!
U pravu si, ali to je vazilo za ove jeftinije kartice, sa "normalnim" nisam imao tih problema.Hajzl je napisao(la):Koliko se secam, do pre par meseci se u vecini slucajeva savetovalo da ukoliko igra brljavi(texture...pogotovu u D3D), AGP vrati sa 4x na 2x!!!
Mislim da ne gresim, cak cu se i potruditi da nadjem nesto sto potkrepjuje ovo sto sam rekao!!
Tako je... to je osnovno pravilo za Eagle modele, cak im je to pisalo i na sajtu, u slucaju problema.laxduke je napisao(la):U pravu si, ali to je vazilo za ove jeftinije kartice, sa "normalnim" nisam imao tih problema.
Čekaj, stani, pazi, .... Niko ovde nema pravo da bilo kome govori o životu i da daje bilo kakve ocene o nekome koga ni ne poznaje. Ako je neko bio bezobrazan, netaktičan i tome slično, pa još i da razumem isprovociran komentar lične prirode, ali šta je tebe pogodilo u laxduke-ovom postu?Ufretin je napisao(la):Nisam rekao da nema pojma o kompjuterima, nego o zivotu, posto ima tripove ko desetogodisnjak!![]()
Mnooogo je kume.Brutalan Zlica je napisao(la):Ne znam za vas, ali ja se ovde kladim na ban. Ulazim sa 5 Evra![]()
delimir je napisao(la):Ja sam prethodno bio pobrisao sve postove posle dugackog Laxdukeovog posta o AGP 8x, jer sadrze ciste uvrede...Medjutim posto je backup baze bio dan pre toga ti postovi su opet osvanuli na "novom" forumu...U medjuvremenu se namnozilo postova koji su reply na postove koji imaju veze sa ovim prethodno obrisanim pa mi je bez veze da pobrisem deset postova...Sve u svemu ne vredjate jedni druge, lakse je stisnuti ban nego brisati ici za nekim i brisati gluposti...
laxduke je napisao(la):Ne vidim zasto gubiti vreme na takve ljude koji citaju casopis i misle da znaju nesto, kada nisu probali ni misa da otvore?
Ko zna sta je tu po sredi, ali ne vredi gubiti vreme/pare/trositi tastaturu objasnjavajuci nekome nesto sto ne moze da shvati.
Polako, vreme ce pokazati ko je bio u pravu a ko je gresio.....
laxduke je napisao(la):Ne vidim zasto gubiti vreme na takve ljude koji citaju casopis i misle da znaju nesto, kada nisu probali ni misa da otvore?
Ko zna sta je tu po sredi, ali ne vredi gubiti vreme/pare/trositi tastaturu objasnjavajuci nekome nesto sto ne moze da shvati.
Polako, vreme ce pokazati ko je bio u pravu a ko je gresio.....
The pocetnik je napisao(la):Da se nadovezem recju da kod mene jedi knight 2 sve na max bez kompresije u 1024x768x32 na celeronu 400/543 sa mx400 sa agp2x imam preko 30fps pa iz ovoga propade tvoja teorija.
laxduke je napisao(la):Ako stojis iza ovoga sto si napisao, ja bih dosao do tebe, na moj trosak da uz tvoje odobrenje i prisustvo sednem uz igru, i pokusam da ukljucim setovanja koja sam naveo, i ako je igrivo u tom rezimu rada koji si naveo, dodjem ti 100 EURO, a ako sam ja u pravu dodjes ti meni 100 EURO.
Ja to sto si ti naveo nisam uspeo na mojoj masini bez sekcanja, a cak ni na GF4 ti4400 na AMD 2200+ ni na AMD 2200+ i Voodoo5 5500.
Ako si za opkladu, ti napisi, posto mi je prosto neverovatno da sam tim hardverom mozes da to poteras.
Ili nisi nesto dobro podesio kao sto si napisao, ili sam ja lood![]()
Ufretin je napisao(la):Priznajem da sam preterao, i da sam vredjao, zbog toga se izvinjavam.
Ali i ti si malo preterao, posto nema skoro nikakve realne osnove ono sto si ti napisao o trenutnoj potrebi za agp 3.0!
The pocetnik je napisao(la):Evo ovako iskljucena kompresija iz configa(r_ext_compress_textures i lightmaps na 0) i promenio ono subdivision na 1,sve je na maximumu u 1024x768x32 osim jedne "sitnice" tj.teksture nisu na very high vec na high i tu ide solidno(oko 20-30fps).Tacno ne znam jer mi nikada nije radio onaj timedemo(ono devmap ffa_bespin,pa timedemo 1,pa demo jk2ffa),vec prvo pustim demo izmerim vreme,pa posle toga u config dodam seta timedemo 1,pa onda tako testiram,pa izmerim vreme i tu je skoro 60% brze tj.ima po mojoj proceni oko 30fps.Negde padne i na 2-3fps nekoliko sekundi,ali posle toga skoci na preko 40fps.
E,na teksturama na very high i meni podosta secka,zbog malo sistemskog rama,slabe graficke i cpu-a,a mozda i iz onog razloga koji si ti naveo.Znaci ako tebi ovde secka,a secka ti i na kada su teksture stavljene na high,onda moze biti razlog sto sam ja karticu prepravio u quadro(i nije neki razlog,ali da navedem),ili si ti pod maksimalnim setovanjima podrazumevao i ukljucivanje fsaa i upotrebu anisotrop-a,sto kod mene nije slucaj.U suprotnom moze biti da si ti u pravu,ili ostali,ali
igre sigurno nece mnogo profitirati od agp8x,jer kada dodju neke zahtevnije igre,agp8x ce biti daleka proslost.Da li si mozda pitao Maxa ili nekoga drugog sa jakom masinom(Aca,Simpson)da proveri ono sto ti tvrdis.I da li si jk2 probao na radetu9700pro,i da li ima vecih poboljsanja izmedju agp4x i agp8x?
p.s.Mozda ces sada reci kako si u pravu,ali mi cemo poverovati kada isto to potvrdi Max,jer on sigurno ima mogucnosti da testira novog radeona i gf4ti sa agp8x,pa da lepo uporedi.Do tada je ovo nepotvrdjena glasina
p.s.s.Posalji ti svoj config na adresu [email protected] pa da probam,jer sam mozda nesto prevideo.I sto se tice kladjenja ja se ne kladim,jer sam uvek gubio![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari