Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Kupio bih novu plocu i proc do 150-200e plafon, s' tim da ima agp jer mi se 9600 ne menja jer me igre uopte ne zanimaju. lutao sam ovde po forumu i izgubio se 😛 od toliko informacija. Do sada sam uvek imao AMD proc i bio zadovoljan ali nemam nekog narocitog iskustva sa intelom. Pomoc bi mi dobro dosla :type:
prodaj 9600 i imaces 40€ vise za plocu i proc.
Stas god da kupis, ako te igre ne zanimaju mozes:
1. kupiti plocu sa integrisanom grafikom i pci-x slotom, pa nekad mozes uzeti i fancy grafiku, ili
2. kupiti plocu sa pci-x slotom i u nju ubosti najjeftiniju pci-x graficku, koju vec mozes naci za 40-tak €
Kupovinom modernog procesora i ploce sa agpom se neces bas usreciti8ako nadjes uopste takvu kombinaciju)a i 9600 je malcice matora graficka.
A preporuka.....razgledanjem cenovnika meni su zanimljivi AMD Athlon 64 3000+ Box, Socket AM2, za 80tak€ i odgovarajuca ploca, ili Intel Pentium 4 541 za ~95€ + odgovarajuca ploca( ja sam npr kupio ovu plocu i sasvim je ok http://www.asrock.com/product/775Twins-HDTV.htm )
i to znaci da nece da sljaka?
hm.....svaka cast na tumacenju(iliti citanju izmedju redova)
samo kazem da ces da se *****es zbog
1. ogranicen si na agp grafiku a sve nove su pci-x
2. uglavnom si ogranicen na socket procesora koji se vise ne proizvodi tako da nema upgrade
3. uglavnom su sa ddr memorijom, a mislim da si video da je ddr2 trenutni standard
4. tesko se nalazi pristojna ploca sa agp slotom
a ti slobodno u prodavnicu - i sutra rade bar do 3 😉
PCI-X je standard za mrezne i RAID kartice, ne mesaj sa PCI-E(xpressom). PCI-X je kompatibilan sa PCI slotovima (tj PCI-X hardver obicno radi u PCI slotu).
Sto se tice teme, jedine AGP ploce za skorije procesore koje sam video su sa VIA chipsetom, sto znaci bezi koliko te noge nose.
Evo ti jedna super konfiguracija:
A8N5X - 60-70E, odlicna ploca ako ti nije potreban SLI. Cak imam bolje iskustvo nego sa A8N32. Ako imas ATA diskove, dobra strana je da ima dva ATA133 kanala.
Bilo koji S939 procesor, u zavisnosti koliko zelis da das - Venice 3000 za 60EUR, ako ti ne treba dual core.
Sa Intel strane.... hmm, ne znam jeftine ploce 😀 (a jesam intelovac... razocaran AMD-om totalno ove godine)
1. kupiti plocu sa integrisanom grafikom i pci-x slotom, pa nekad mozes uzeti i fancy grafiku, ili
2. kupiti plocu sa pci-x slotom i u nju ubosti najjeftiniju pci-x graficku, koju vec mozes naci za 40-tak €
Covek verovatno vec ima DDR, kad ima AGP graficku.
Inace, PC-DL, NCCH-DL i DH800 ploce su izasle 2003, a i dalje imaju upgrade path za procesore (socket 604 xeoni).
Ako ti igre nisu bitne, mozes (ako nadjes doduse 😛) neke od ovih ploca. Dva Xeona za njih < 100EUR i ploca jos toliko. Ali performanse su on-pair sa dual core Opteronom.