Šta je novo?

AGP Fast Write, da ili ne?

Maga

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
304
Da li fast write treba da bude ukljucen ili ne, i sta to konkretno znaci, bolje ili losije performanse. Ako treba da bude ukljucen da li je potrebno da ga ukljucim i u biosu maticne ploce i u settingsu za graficku, ili ako ne treba biti ukljucen da li treba biti iskljucen i u biosu maticne i u settingsu za graficku. U pitanju je asus 9600xt

"Fast write" aktivirash u Bios-u,i ako sve radi kako treba ne diraj,a ako pravi probleme ti brate lepo iskljuchi :) .

Ne utice na performanse, ako nemas nikakvih problema, nema potrebe da menjas.

Meni je moj nekadasnji 9600se pravio probleme ukoliko bi fw bio ukljucen. Znaci promenio sam 3 graficke i dva proizvodjaca dok se nisma setio da ga iskljucim...

definitivno ne!

da se ne pravim pametan:
The AGP fast write BIOS setting allows the processor to communicate directly with the graphics processor, ignoring the need to send data through the system's memory. This should be enabled to provide a performance boost. You should ensure that your video card supports fast writes before setting this option, however.

Almost all recent video cards do support AGP fast write. This setting is generally found in the 'advanced chipset features' section of the BIOS.

i naravno oseti se itekako da li je ukljucen ili ne! da je slabija kartica (sa losijom memorijom) pa i da rizikujes da ukljucish ,a li kod tebe definitivno ukljuci ;)

i koliki se to dobitak na performansama oseti molim te reci, 1000 3dmarksa, par frejmova u nekoj igri (osim shto gubish na overclock potencijalu sa FW on)?

SmartGart će vam lepo pretestirati da li karta može da izgura ili ne Fast Write. Imate u okviru drajvera ako ste vlasnik ATi karte. :)

ta osetna razlika u performansama je oko 0.1 promil...

Zanimljivo je recimo da meni Richard Burns Rally ne puca samo kad je fast write ukljucen u BIOS-u (grafička je Asus 9600XT a ploča MSI KT3 Ultra2)... zato sve ostale igre imaju artefakte :)

omnik je napisao(la):
Zanimljivo je recimo da meni Richard Burns Rally ne puca samo kad je fast write ukljucen u BIOS-u (grafička je Asus 9600XT a ploča MSI KT3 Ultra2

Zanimljivo je sto ATI samo za 9600 seriju navodi da je obavezno potrebno ukljuciti AGP Fast Write. Za ostale ATI-jeve kartice i one druge.... nije potrebno.

meni FW nikada nije pravio problem ni sa nVidia ni sa ATi kartama...

Ja sam ranije imao 9600xt i sad imam 9800pro, do sad nikad nisam stavljao FW a nije mi ni trebao

Invader je napisao(la):
Ja sam ranije imao 9600xt i sad imam 9800pro, do sad nikad nisam stavljao FW a nije mi ni trebao

QFT

stvarno nema potrebe za FW, dobici u perf. su minimalni

Poslednja izmena:
A koji je + sa iskljucenim FW?

starac je napisao(la):
Bolji overclock.

Da li je to dokazano? Jesi li se uverio u to? Koliko bolji o/c? Ako cju mocji da poguram memoriju za jos 5mhz, onda mi je bolje da ostavim FW enabled. Imam 9600pro

nidza je napisao(la):
SmartGart će vam lepo pretestirati da li karta može da izgura ili ne Fast Write. Imate u okviru drajvera ako ste vlasnik ATi karte. :)
To je inace izuzetno pouzdano za razlicite vrste situacija :D

Majstor^Zivota je napisao(la):
Da li je to dokazano? Jesi li se uverio u to? Koliko bolji o/c? Ako cju mocji da poguram memoriju za jos 5mhz, onda mi je bolje da ostavim FW enabled. Imam 9600pro

To nije pravilo,nego sve zavisi od hardvera.Imao sam Gigabyte 9600 pro,i maksimum je bio 445/337,bez obzira dali je FW ukljucen ili ne.

Sad imam Leadtek 6800,i kad iskljucim FW dizem memoriju za jos 110mhz.

Pravilo glasi:

Na Intelu FW radi, na AMD-u moze, a ne mora. Zavisi od kombinacije maticna/bios/graficka/graficki bios/drajveri.

Dobici na performansama postoje, mada nisu spektakularni. Preporucuje se da bude ukljuceno osim ako imate problema sa stabilnoscu sistema.

Nema tu pravila,tj.sve zavisi od te kombinacije hardvera.

Meni na AMD-u FW ne pravi probleme,ali kada ga ukljucim nemogu overc.
Moj prijatelj ima P4 i kada ukljuci FW nemoze overc.znaci isti problem kao i kod mene.

Taj fast write bas gadan show stopper za O/C ispade.

Poslednja izmena:
shto se ATI kartica tiche, to stoji, ne znamkako je sa nVidia-om.

Nisam primetio nikakve probleme sa FW ON... Kartica se isto clockuje i sa iskljucenim FW. Jedina razlika je stotinak Markova gore-dole...

Nazad
Vrh Dno