Šta je novo?

AGP All-in-wonder za vise rezolucije

pavleg

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2005
Poena
304
Pozdrav,

Koristim komp za gledanje TV-a.
Trenutno ima 17'' monitor i ATI all-in-wonder 9000 graficku+TV karticu.
Kupujem 22'' LCD monitor tako da mi treba i kartica koja ce podrzati rezuluciju za taj monitor, trenutna kartica ne moze da izgura visoke rezolucije.

Gde bih mogao nabaviti neku noviju All in wonder AGP karticu koja ce podrzati visoke rezolucije?

Da li postoji mogucnost da ako se uzme neka novija AGP graficka (bez integrisanog TV tjunera), da se ova stara koristi samo samo kao TV tjuner (sumnjam)?

Da li imate neke predloge kako da resim ovu situaciju?

Hvala.

Da li ti pričaš o "visokoj rezoluciji desktopa" ili "visokoj rezoluciji filmova, tj. sadržaja koji se prikazuje? Mislim da grafička može da prikaže rezoluciju za desktop i da samim tim pušta materijal, ali ako hoćeš da gledaš sadržaj visoke rezolucije, moraš da odvojiš za neku novu makinu.
Što se tiče All in Wonder kartica, više ih ne sjedinjuju sa grafičkim kartama već imaš zasebne kartice, a ne možeš da kombinuješ, ne postoji ploča sa dva AGP slota...

A koja to rezolucija nije podržana na AIW 9000?!
Koliko vidim u specifikacijama, ona podržava rezolucije do 2048x1536.

Govorim o "desktop" rezoulciji.

Izvinjavam se, tek sada sam pogledao na http://ati.amd.com/products/radeon9000/aiw9000pro/specs.html
i vidim da je maksimalna monitor rezolucija: 2048x1536@85

Ja sam proveravao na svom sistemu (trenutno je u funkciji moniotr 17'') i nudi mi maximalno nekih 1200 i nesto x nesto, iako mi je omogucena opcija da prikaze i nepodrzane (mada mislim da se ovo drugo odnosi samo na Hz).
Tako sam procenio da ne moze vise rezolucije, ali izgelda da je losa procena u pitanju.

Mada bih voleo nabaviti noviju (polovna) all in wonder AGP sa daljincem, ova ga nema. Ili samo daljinac. Ako neko ima i ili nesto zna neka ovde javi.

U svakom slucaju hvala.

Poslednja izmena:
Govorim o "desktop" rezoulciji.

Izvinjavam se, tek sada sam pogledao na http://ati.amd.com/products/radeon9000/aiw9000pro/specs.html
i vidim da je maksimalna monitor rezolucija: 2048x1536@85

Ja sam proveravao na svom sistemu (trenutno je u funkciji moniotr 17'') i nudi mi maximalno nekih 1200 i nesto x nesto, iako mi je omogucena opcija da prikaze i nepodrzane (mada mislim da se ovo drugo odnosi samo na Hz).
Tako sam procenio da ne moze vise rezolucije, ali izgelda da je losa procena u pitanju.

Mada bih voleo nabaviti noviju (polovna) all in wonder AGP sa daljincem, ova ga nema. Ili samo daljinac. Ako neko ima i ili nesto zna neka ovde javi.

U svakom slucaju hvala.

U jednom trenutku pre par godina prodata je gomila AGP X800AIW. Probaj da das oglas, mozda nekome ne treba.

U jednom trenutku pre par godina prodata je gomila AGP X800AIW. Probaj da das oglas, mozda nekome ne treba.

Imao sam je, bas AGP verziju. Odlicno je radila mada je bila malo bucna u 3D i bilo je komplikovano prvi put namestiti da sve radi. Procedura podesavanja je bila na punoj A4 strani. Ali zato jednom kad se podesi sve je radilo kao sat.

Nazad
Vrh Dno