Šta je novo?

AGP 8x

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Kako da nateram ATI Radeon 9200 ViVo 128bit 128MB DDRAM na ploči EpoX 8RDA3+I (nForce 2), AMD Barton 2800+, da radi u AGP 8x modu??!! Instaliran je WinXP+SP2, ATI Catalyst v.5.10. Do pre 5-6 meseci ta opcija je bila uključena. U BIOS-u je enable-ovan fast write...

Neki savet?

Poslednja izmena:
Pozdrav!

Pretpostavljam da te mozda muci nesto od nForce drivera koji dolaze uz maticnu plocu (ili noviji 5.10), jer sam i sam nedavno imao problem sa Audiograberom koji nije video ni jedan CD na racunaru, a sve normalno funkcionise kada uklonim nForce 2 ATA ide controler driver i vratim onaj standardni IDE dual PCI controler driver (genericki). :)

Nije problem do nForce drajvera. Zato što je sa istom postavkom pre 2 meseca sve funkcionisalo... Pre će biti da je do ATI Catalyst-a koji disable-uju AGP 8X iz nekog razloga.

VPU Recover takođe disable-ovan. I to odavno. Stvarno mi je zanimljivo zašto ne mogu da enable-ujem AGP 8X...

Još neki savet?

Ronnie Coleman je napisao(la):
Još neki savet?
Samo da ti kazem da iskljucis fast write.Nece ti resiti problem 8x ali je preporucljivo za sve Ati kartice.

da li si instalirao nvidijin GART driver. meni je isto pravio probleme sa agp. stalno je bilo na 4x, posle instalacije GART drivera, radilo je na 8x.

Postavi u BIOS-u da AGp slot radi u AGP 8x modu....

@ExR: Znam da je preporučljivo. Na moj mašini je isključen. :)

@Recoba20: Mislim da je ovo problem. Na toj mašini ne instaliram GART zadnjih par meseci. Sada ću da probam. Hvala!

@kUdtiHaEX: Naravno da sam to postavio prvo. ;)

A probaj i da reinstaliras drajvere za cipset,nforce i ati se cesto ne mirisu...

ExR je napisao(la):
Samo da ti kazem da iskljucis fast write.Nece ti resiti problem 8x ali je preporucljivo za sve Ati kartice.
U čemu je problem sa fast write? Kod mene je uključeno, ali ja nisam neki gejmer. Baš me zanima kakve probleme pravi fast write, ako možeš detaljnije.

Problem je rešen instalacijom nVidia GART drajvera. Thanks to Recoba20 & Others! :)

Vrh Dno