Šta je novo?

AGP 66 ili... ?

MaliRadojica

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
316
Da li neko može da mi iskustveno odgovori koliko najviše može da se podigne takt na AGP slotu, a da to bude bezbedno za karticu?
Znam da bi trebalo fiksno 66, ali ipak...
Radi se konkretno o ABIT BX133Raid i R8500 kartici.
Ploča podržava FSB/PCI 1/4. Bezbedno mogu da podignem Cel.800 na 1066 što se tiče južnog mosta, ali FSB/AGP može maksimalno do 3/2, pa ne bih da s..bem Radeona. Inače, sada fino radi sa jednim Bashee-jem (njega mi nije žao).
Zahvaljujem...

Mozes da stavis 99MHz (nisam siguran za tvoju plocu) ali neces dobiti ama bas nista. Uostalom probaj, najgore sto moze da ti se desi je da nemas sliku na monitoru. Onda lepo Clear CMOS i znas da to vise ne treba da diras 😀

Nisam pitao zbog toga što želim da podignem takt AGP-a, naprotiv. Ploča ga diže sama, proporcionalno FSB-u, jer ne podržava isti preko 100 (BX čipset). Pitao sam zbog bezbednosti kartice (zagrevanje i sl...)
Hvala u svakom slučaju...

Na performanse ne utice, a na stabilnost kod nekih kartica utice. Nece se kartica vise zagrevati, vec samo moze da bude nestabilna i da brlja sliku. Probaj pa vidi...

Mala sitnica: NV kartice su jako dobro trpele povisen klok, i obicne Vante su radile bez problema na AGP taktu od skoro 90MHZ. Ali ATI bas i nije ljubitelj toga!

MaliRadojica je napisao(la):
... jer ne podržava isti preko 100 (BX čipset)...
Kako ne podrzava?
Moj drevni BXmaster je radio na 133 magistrali

Slobodno teraj koliko moze, karticu sigurno neces spaliti niti ostetiti.
Pozdrav!

A zasto sada ovde niko nije spomenuo prichu oko loseg upisa podataka na HDD, usled povisenog PCI/AGP takta... odnosno zbog toga sto plocha ne poseduje PCI/AGP lock??? :d

Zato sto je covek pitao koliko je bezbedno da poveca AGP takt za graficku karticu.

@=PEX=
Ma radi i ovaj na 133, zbog toga sam i postavio pitanje, ali sa AGP na 88...

@Majstor^Zivota
Već sam napisao da ploča podržava FSB/PCI=4/1.

Hvala vam svima na pomoći, već sam ubo Radeona, lepo radi i ne pravi probleme...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno